FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 14.08.07 17:21
« Re: Předjíždění s TDCI
Skoda. V patek jdu na 120tkm servis a uvazuju, ze bych si to nechal znovu vymenit, tak jsem chtel vedet jak to dopadlo tobe a zda jsou pazvuky uplne pryc. Tak mi pak dej vedet,jo?
Otazka pro vsechny- jak spolehlive diagnostikovat vadny dvouhmotovy setrvacnik??
-
superkutil 14.08.07 15:43
To m.leky1: Ne, sedím vždy rovně. Problémy mi začaly po přesednutí z Mondea MK II do MK V. Jezdím ještě s Renaultem a Fiestou 2001 a tam je to v pohodě. MK V má oproti MK II užší sedák a pevnější boky, tak si myslím, že je to tím. Navíc sedím na sedačce více vpravo, jako by nebyly pedály v ose. Mám model Ghia a sedačky jsou mikropliš a nějaká látka. hodně se to špiní. V MK II byly hrozně drsné sedačky, tak jsem tam měl od začátku potahy, takové šedivé (jemná mikroplyš), koupené přímo u dealera Forda. Vydržely 6let a 150tis.km bez úhony.
Bohužel to není o tloušťce, ale o šířce pánve a to neovlivním. Mám 190cm a 110kg. V Mondeu MK II žádné problémy nebyly. A rady typu prodat jsou super, ale vzhledem k ceně a leasingu to moc nejde. 8-s -
cja 14.08.07 12:38
To Kutil: problém se sedákem - v Mon 2001 co jsem měl byly sedačky mikroplyš - široké pohodlné až moc - občas se v tom autě ještě svezu, v novém autě Mon 2005 jsou sdáky kůže + alcantara - jou užší, mají lepší vedení těla - jsou téměř jak anatomy v ST :-) , mě to vyhovuje a myslím , že většíně lidí , kteří se s tím svezli také - nejsem žádný drobek 180cm/100kg živé hmoty(občas) , takže pro tebe mám jedinou lacinou radu pokud je ti sedák úzký - máš látkové sedačky - tak jedině, sorry, -NEŽRAT :*)

bez klimy a s vypnutým ESP se dá velmi dobře jezdit, točím prakticky až do 4750 ot/min kvůli řazení, táhne dobře už od 1500 ot/min. A jede to báječně. Spojku používám nalehko, až když je spojeno a setrvák v pohybu, šlapu na plyn. často řadím 4-6. I tak se dá slušně dračit, ale benzín to nikdy nebude.
Problémy:
odešlel mi mikrospínač na dveřích do kufru - naštěstí jde otvírat dálkou, čekám na servisku po 40 tkm.
řízení - trošičku táhne doleva - sice jede i ve 200 km/h rovně bez držení, ale na nerovnostech, když ho nedržím, tak má tendenci jít doleva...
ad Nafta: po cestě z Chorvatska jsem natankoval za Gratzem shell naftu - lepší než VPower Diesel v česku.. Fakticky, na té naftě neco je... Asi nechám vyměnit po 40tkm i palivový filtr...
Jinak spokojenost.