FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 16.08.07  15:57

« Re: Zápach z klimatizace

JJ, jak sem rekl mam FoFo (2006) 1,6TDCi a dela to taky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.08.07  14:33

no tak tim to neni, me to delal vw passat climatronic r.v.2000, delaly to sluzebni felicia, fabia i octavia a dela mi to i soucasne mondeo
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 16.08.07  13:52

Pánové, já vás chválím! :-)

Párkrát jsem klimu před dojetím vypnul, nikdy žádný zápach, taky nos v pořádku, auto mám od novoty, teď dva roky a 56 tkm, už to nevypínám, protože si málokdy vzpomenu. Jenom když vjíždím do myčky.

edit: možná ještě porovnejme datum výroby, třeba to je nějaká závadná série něčeho? moje mondeo 2.0 TDCi 96kW je vyrobeno 11/2004. Ghia, takže automatická klima, jednozónová.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.08.07  13:34

ja nevim co zatim presne je, urcite za to castecne muze vlhkost ktera je v tom nakumulovana, pri pustene klime to ten vzduch co jde do kabiny vysusuje,ale jakmile se klima vypne tak ten vzduch naopak tu nahromadenou vlhkost nabira. Nevim proste to smrdi nekdy dokonce jak chcanky :-) ale vzdy jen chvili.
    Jinak nekdy mi to dela i klima v obyvaku byt v mnohem mensi mire, ale ta zatuchlost je tam chvili citit taky
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 16.08.07  13:12

Ja mam sice FoFo a jen manualni klimu, ale to co popisuje TomanGhia mi dela taky. Taky od nova. Po vypnuti klimatizace (a ze zacatku i pri pusteni vnejsiho okruhu) proste zacne smrdet. Pri zapnute klima a vnitrnim okruhu vse OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.07  12:08

TomanGHIA: nemusim to ani skusat, ako som pisal klimu sem tam vypinam, hlavne ked mi do auta pristupuju deti, tak to hned pocujem od mnzelky :-) vypni to! :-) ten rezim mam odskusany a keby som nieco take take citil tak to ver ze hned by som klopkal servisu na dvere, lebo takyto smrad nie je vobec normalny a to nehovorim o tom ze je to nezdrave /ten smrad/
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.08.07  12:02

Přimíchám se do diskuze - klimu taky před dojezdem vypínám - čistím klimu 1 x ročné v servisu + vždy výměna filtru a nikdy jsem žádný zápach necítil - nos mám v pořádku. Tak by mě samotného zajímalo, jak to může být cítit už v novém autě.
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 16.08.07  11:53

Kafe:
    Tak to zkus - před odstavením auta dej klimu z režimu A/C na režim ECO a počkej tak 3 minuty.

A pak sem napiš.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.07  11:24

no ja jazdim s autami s klimou uz asi 10 r. a zapach z klimatizacie som este necitil. Pokial viem tak zapach mokrej handry alebo 2 tyzdnových ponoziek zname jedine pliesen 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 16.08.07  10:10

martin.z:

Martine díky za odpověd' a za uklidnění!

No a kdybys neponechal stranou ty příčiny, o kterých nechceš spekulovat?
    Co teda myslíš že za tím je?

Dík.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…