FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Jozef0351 31.08.07 13:21
« Re: mix
Kutil, moja Carisma išla tacho 215, aj Fábia 1,4 74 kW dokáže ísť 200 tacho. Myslím že to zvládne väčšina áut nižšej strednej triedy s motorom 1,6 a viac. Ale žiadne zo spomínaných áut a ani Mondeo TDCI nie je na to určené. Fakt nechápem prečo ťa toto trápi. Na pretekanie si si mal kúpiť iný motor. Ani neviem kde sa dá ísť v Česku cez deň s plynom na podlahe po preplnených diaľniciach. -
"-- skrytý --" 31.08.07 13:01
kutil: ktej octavii tvojej kolegine - hovori ti nieco odchylka tachometra? to ze na nom mala 210 este neznamena ze to bola rychlost skutocna. Moj brat ma OII 1,9 a maximalka mu ukazala cca 205 a ked to meral podla GPS tak 190km/hod.
k octavii s 92kW - nekupoval ju ako jazdenku? mozno tam je nejaky cip a niekto mu to zabudol povedat
Ked som meral odchylku tachometra na Mondeo tak nad 100km/hod bola 5km/hod. Maximalku som este neskusal a neviem ci sa k tomu niekedy dostanem
>:D -
superkutil 31.08.07 12:56
Tak jinak, myslím, že 114kW v Mondeu není zase tak málo. To není o závodění. Kdybych chtěl závodit, koupím si benzín a lehčí auto. Je to o normální jízdě. ;-)
To DR: Nikdo po tobě nechce, aby jsi reagoval. Pokud mi ale řekneš, že chtít od Mondea 2.2TDCI na rovině větší rychlost jak 210km/h je blbost, tak se s tím smířím. Pokud mi ale někdo řekne, že je to blbost, že to jede víc, tak budu hledat, kde mám problém. A o tom myslím fórum je, nebo máš jiný názor? -
"-- skrytý --" 31.08.07 12:43
Už to tady chvilku vypadalo zase normálně, ale kutil se svými momenty je zpět a tak očekávejte další dlouhou debatu o prdu.
Impaler má pravdu - nereagaovat, neodpovídat, ignorovat. Protože snažit se něco vysvětlovat ...., to už i házení hrachu na zeď je užitečnější . :'-( -
superkutil 31.08.07 11:47
To Kafe: Tak jsem se by zeptat, Oktávka je standard motor 1.9TDI 77kW ale prý jí to bez problémů jede 210km/h. Asi bych ji byl dojel, ale vždy jsem musel brzdil kvůli autě před ní a když jsem chtěl zrychlit, tak to ani na 6ku ani na 5ku nechtělo, to mi ujížděla. Dojel jsem jí až když brzdila. Ale asi je výkon větší jak 77kW, vím o člověku, který u 77kW TDI naměřil 92kW. Holt někdo má štěstí. ;-)
Ale ani na delším rovném úseku v Německu mi to nejede víc jak 210km/h. Asi to ještě není zajeté nebo to šetřím. -
Janerad 31.08.07 11:05
« Re: Video Mimoň
Super práce to video,
my tatíci se na podobné akcičky už těžko dostáváme, takže aspoň video...
Osobně plánuji účast na podobných akcích jako senior s nějakým pořádným autem a párkem blondýnek :-)
Jinak mi naprášil Superb, měl tam 2,5 TDI na cestě z Benešova na Tábor, jsem jel své tempo, předjel jsem kolonu včetně ho, chytly mu saze a vydal se za mnou... S ohledem na bezpečnost provozu jsem mírně zvolnil, v zatáčkách se nechytal, pak mě ale dojížděl velkou rychlostí, kdy jsem čekal za autem na na předjetí, takže byl rozjetej a neměl jsem šanci. Tak jsem ho pak sledoval před sebou a těšil se na sprintík s letmým startem na kousku dálnice před Táborem (nesundat nohu z plynu v té zatáčce, to chce srdce), ale potvora mi před dálnicí zahnul do polí... -
superkutil 31.08.07 10:59
To Kafe, cja: OK, hodím to na brzdu. Mám teď rozdělaný nový SW, který by měl být schopen měřit orientačně výkon auta a rychlost měřit pomocí GPS. Tak uvidíme, jak to bude použitelné. Nemáte někdo kontakt na výrobce redukce mezi ŘJ a notebookem? Na MKII se dala redukce koupit za cca 2500,-Kč :-)