FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.09.07  10:03

« Re: mix

Co tam ten olej v tom PD tak moc rychle potřebuje ?? To se to tam nemaže naftou jako u CR ? A do benzínu 1,8T jsem taky lil ten plněsyntetický !! Mám pocit, že šlo spíše o turbo.........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.07  09:50

DIM: Ne u kazde, ale jnom u PD, ktera potrebuje hodne ridky olej-ten je hodne drahy. Nam komonreilistum by snad stacila i M2T co se lije do fichtla.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.07  09:39

Spíše než 2% bio v naftě, mám trochu strach, zdali přidávání další složky do nafty, nebude pro obsluhu kohoutů v rafinérii příliš velká změna.
    A tak aniž bych chtěl někomu dělat reklamu, budu minimálně 2 měsíce tankovat V-Power. Aspoň založím další flotilu červených autíček.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.09.07  09:27

.......už to někde bylo, ale proč je vlastně potřeba u Škody ten plně syntetický olej za 700 a více, když Ford tam lije olej za +-140 Kč ???
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.09.07  08:45

hil: nevěř "odborníkům" ze Škodovky. Slovo odborníka ze Škodovky je pro LN slovem božím, pro normálně myslící lidi ovšem je pouze plácnutím do vzduchu.
    Není to tak dávno, kdy se Škodovky honosily kompatibilitou s 30% bionaftou!!! A najednou jim vadí 2%? Něco je u Fkody asi hodně špatně a budou to motory se vstřikovači PD. Tam může biosložka postupně zkazit olejovou náplň a může se celý motor krásně zadřít, o turbu už vůbec nemluvím. A navíc si hrajou na téměř nekonečné výměnné lhůty výměny oleje.
    Motorů s common railem se to netýká. Při 2% je třeba včas vyměňovat olej a palivový a olejový filtr.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.09.07  08:43

To Kafe: Dnes jsem to na 4ku roztočil na 4000ot, ale trvalo to hodně dlouho a ve 4000ot mi motor už hodně vibruje. Může to být důvod, proč je max výkon už ve 3500ot. Souhlasím, že je motor zbytečné tak točit, točím mezi 1500-2700ot. :-!

Tu hil: Byla to reakce na příspěvky jiných. A to , že to tebe nezajímá, neznamená, že to nezajímá jiné. Možná by jsi ale ty mohl napsat, do kolika motor točíš. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.07  08:28

kutil: oprava - 4 stupen 150km/h, otacky 4250 - zle som odcital ;-) , mne to toci celkom v pohode, ale je pravda je takto ho vytacat je uplne zbytocne, 5 stupen taha ovela lepsie. podla mna je ten motor zbytocne tocit nad 3000 otacok.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 03.09.07  21:57

To Kutil: Tys to asi ještě nepochopil, ale nám je to celkem jedno kolik ti to točí. :-)

To Krkovička: Nebo jedničku, to zase dělá divy s převodovkou. :-)

All, už je to tady: LN: Bionafta zatěžuje auta[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.09.07  21:54

« Re: Vstřikování common rail, naftové filtry

Vasik1: Hmm, vymena loziska je uz trochu fachmanska zalezitost to bych v garazi asi neriskoval..Tam u vas znam dost lidi, nebot jsem v Hranicich studoval, ale servisaka zadneho.
    Tu diagnostiku tlumicu ti delali v Hale?

Kutil: Zitra to rozjed na trojku asi tak na kilo a pak tam hned soupni petku- dela to s motorem divy!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.09.07  21:25

To Kafe: Tak jsem to dnes zkusil rozjet na 4ku a do 3500ot to leze, pak už jen velmi pomalu, pokud přeřadím na 5ku, tak ta zrychluje líp. Na rovině se mi to nad 4000ot moc roztočit nedá. Zkusím to víc točit, třeba si motor zvykne. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…