FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 06.09.07 20:57
« Pomoooc
Ahoj.Ted jsem dorazil do Karvine a jsem dosti nastvany.Prestalo mi jet auto.Tedy ne uplne.Rekl bych ze vyrazne poklesl vykon.Auto jede pri zmacknuti pedalu plynu do 1/4 nebo 1/3 polohy relativne normalne.Kdyz ho zmacknu vic,tak motor proste neprida. Nevim jestli zase neco s turbem nebo vaha vzduchu?Za tyden jedu na prohlidku po 80 tis,jenze to asi nevydrzim.Prosim poradite mi?Kde je tady v okoli nejlepsi servis kde budou vedet co s tim?
Nedokazu rici,zda ten pokles vykonu nastal po tankovani nebo byl uz pred nim.Diky tomu desti a silnemu provozu se jelo pomalu a plyn jsem jen lechtal.Jo tankoval jsem u benziny diesel Top Q a pridal poradne Standy.Snad za to nemuze 2% buhvi ceho v nafte. -
hil 06.09.07 20:05
« Re: Ještě jednou ten 2% "woley"
Tankoval jsem už několikrát, ale rozdíl zatím nepozoruju.
Bylo to u Shellu a dodával jsem Standu.
Zítra jedu kousek dál - Frýdek, Ostrava, Opava, tak uvidím.
A na spotřebě už vůbec rozdíl nepoznám, stejně to žere pokaždý jinak.
Mohli by nám taky dát 3. možnost: Čistou naftu a ten řepkovej olej k tomu ve flašce. :-) -
g_m 06.09.07 20:02
lulipin, WinDiesel:
Dík za příspěvky, s lulipinem ohledně zelených naprosto a neodvolatelně souhlasím.
A to magoření ohledně sledování rozdílů - asi nebudeš sám :-)
Dobrá tedy, dobrá... budu Petrovi věřit, že časem na stojanech dojde ke změně.
Ta řepka škodit nebude, ale chci si prostě moci vybrat - občas MEŘO a občas směsnou.
Jinak ohledně těch žárovek, jak se tady furt dohadujete... [odkaz]
- slabší povahy mohou mít obavu kliknout... :-) -
hil 06.09.07 20:00
« Re: Světla pro denní svícení
No mě řekli, že jsou dvě možnosti. Buď krabička za 1700,- i s prací a nemusíš se o nic starat (to jsem zvolil).
Nebo využít automatiku na poslední volbě přepínače světel.
Ten "zázrak" spočíval v tom, že zalepí čidlo na denní světlo a ono to potom má vlastně pořád noc. :-)
Jenže tam už stejně musíš hlídat, jestli to máš zapnutý na to automatický rozsvícení.... -
WinDiesel 06.09.07 19:03
TomanGHIA:
Já myslím, že se nemusíš bát. Podle mne ještě leckdy vůbec tato nafta nedorazila ke stojanům!!!
Většina velkých čerpaček Vám asi dá na výběr - na jednom stojanu bude nafta s povolenými 4%, na druhém stojanu bude normální nafta. Paradoxně může být normální nafta dražší než 2% ní. Hodně bude záležet na řetězcích, nájemcích a majitelích čerpaček. -
lulipin 06.09.07 18:52
No já se obávám, že k lepšímu to nebude, tohle asi nebude příměs zvyšující výkon a snižující spotřebu. Já zatím po odjetých 200 km s novým palivem eviduji nárůst spotřeby, ale možná více jezdím po městě. Tankoval jsem shell Vpower diesel a tak nějak zkouším sledovat každý rozdíl, jenže takhle člověk všechno vidí, že je jinak, protože dřív to tak nesledoval. A asi z toho brzo zmagořím. Ale rozhodně mám hodně blbý pocit, že nemám v nádrži čistou naftu. Jen je divné, že to udělali tak násilím. A ta nemožnost volby mi taky vadí. V krajní mezi bych akceptoval i to, že by se prodávala "čistá" nafta o nějaký halíř dráž, jako postih za to, že se člověk nechce chovat ekologicky. Začínám stranu zelených nenávidět ještě víc než před tím. A to počkejte až nás donutí třídit odpad, šlupky z brambor do žlutého kontejneru a kosti do červeného kontejneru. :no: -
g_m 06.09.07 18:24
« Ještě jednou ten 2% "woley"
PetrT.:
Petře, já jsem si taky myslel, jako Ty, že souběžně s naftou, do které se míchá ta 2% řepka bude v nabídce i klasická nafta bez ní, kterou jsme všichni doposud brali. Domníval jsem se, že distributoři paliv budou mít kvóty ve smyslu prodám tisíc litrů nafty a s tím paralelně i 20 litrů řepky. Že to prostě půjde i tak, že bude na trhu nafta bez řepky a nafta dejme tomu SETA nebo nějaká jiná, na řepku bohatá - prostě bionafta.
Ale nevypadá to tak. Zatím.
Ne že bych se chtěl tankování 2% MEŘO vyhýbat, ale bylo by mi milejší mít právo volby a občas by asi neškodilo propláchnout nádrž, resp. celý systém naftou bez řepky - kdyby mi někdy auto zůstalo stát dlouho s řepkou v nádrži.
Nevíš teda, jak to bude?
All:
Už jste určitě někdo tankoval - pozorujete nějaké změny na novou 2% MEŘO naftu? Protože určitě si někdo sledujete spotřebu a nulujete pal. počítač po tankování. Tak mě zajímá, jestli někdo zaznamenal nějaké změny - doufám, že ano a že k lepšímu. :-)
Všem předem dík za případné postřehy.

Mondea má zmáknuté Sobek ve Frýdku-Místku (areál Tesco). Nedávej to k Fordům, Sobek dělá široko-daleko pro všechny Fordy, má stanici Delphi na vstřikovače a čerpadla CR a diagnostiku Ford i Delphi a opravdu hodně zkušeností...