FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 11.09.07  15:59

« Re: Dusí se to

hil:
    VIF jde koupit na drtivé většině čerpaček značky BENZINA. Zkus se podívat. Obsluha to někdy ani neví, že to tam mají, ale v regálu mezi autokosmetikou či kapalinami bývá.

Jinak oceňuji odvahu tankovat neaditivovanou naftu Shell a přidávat aditivum, které mazivost podle testu z AutoDieselu spíše zhoršuje. VIF prokazatelně mazivost vylepší, dle testu tedy. A já nemám problém tomu časáku, potažmo Vaculíkovi, věřit. Už mě naučil i startovat bez vyšláplé spojky.

DIM:
    Dime, zkoušel jsi jezdit delší dobu na Benzina naftu TopQ diesel? Já na ni ujel 21k Km, nic jiného jsem nenatankoval, tak si myslím, že 21k Km je slušný vzorek - a pohoda. Mají ji aditivovánu, prý i OMV a Shell aditivuje, ale já mám nejblíže domovu tu Benzinu. Zkus tedy jejich naftu.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.09.07  13:37

« Re: Ach jo

Hmh, akorát že si připadám jak zloděj přichycený při činu , při té otázce : co tam do toho, prosímvás, lijete za svinstvo ??

Už jsem to psal tolikrát, já si budu klidně posílat naftu letecky , ale KTEROU ??????????
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 11.09.07  13:36

cia: Pod 1500 to netočím, to je trápení motoru a převodovky cukaturou... Dělá to v jakýchkoliv otáčkách. Prostě pustím plyn a po chvilce chci přidat, na chvilku se to zadusí ale potom to normálně zabere jak má.

Mám tam teď normal Shell + Standu. Zkusím po vyjetí nabrat zase VPD.

Jo, nevíte někdo kde v Olomouci nebo okolí sehnat VIF?
    Všude na mě koukají jak zjara (benzínky + Autobenex).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.07  13:14

Když jsem psal o dynamice, očekával jsem srovnání Mondeo x Accord.
    S řetězem si jistý nejsem, psal jsem „myslím“.
    O záruce by jsi měl poučit i prodejce Hondy, nebo alespoň jejich webmastery:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.09.07  12:54

Hil: nevím o tom nic moc , ale pán co má taky 2,2TDCI najeto asi 80t km , tak mu to začalo dělat též(bez výměny 3kombinace) - pravděpodobně opotřebení vstřiků - ale on to auto podtáčí - tenhle stav u něj nastává v asi 1400 rpm , kdy tomu vsadí a ono se to zadusí, nic moc dobrýho pro motor , ale to ve tvém případě nebude asi ten problém. vím to protože jsme porovnávali jeho a moje auto - subjektivně , jak jinak - on to potom řešil se servisem - ale nevím jak dopadl.
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 11.09.07  12:38

« Dusí se to

Nějak ve vášních zapadl můj dotaz:
    Místo akcelerace se mi po přidání auto na chvíli zadusí.
    Když jedu kousek bez plynu a přidám, tak asi na 1s se to zadusí a teprve potom vyrazí...
    Máte někdo zkušenosti? Dělá mi to v podstatě od výměny kladky a řemenu. Mohli tam něco podělat/rozhasit?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.09.07  12:37

« Re: A už je to tady zase ...

:-) :-) :-) Bez urážky. Můj je taky zlej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.07  12:16

« Re: A už je to tady zase ...

DR: Muzes se vratit do diskuse! Vsechno jsme si tu vyrikali a vyslo z toho, ze nejsilnejsi je muj otec.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.07  11:35

« A už je to tady zase ...

Já jenom kroutím hlavou, kam až se tahle diskuze zase dostala ...
    Teď si zase bude každý přihřívat svou polívčiku a provokatér se bude za břicho popadat. Už se perou?

Až si to vyříkáte a vrátí se to tady zase do normálních kolejí, dejte mi prosím někdo vědět, z hádek o tom, čí taťka je silnější se mi nedělá volno.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.09.07  11:26

Jen si tak matně pamatuji, že když se objevil po 2,0 TDDI nový 2,0 TDCI , tak se v motoristických časopisech psalo o tom , jak Ford udělal dobře , že nikam nespěchal a počkal si na druhou generaci CR a ten motor byl dost vychvalovaný - já tehdy jezdil benzín ,ale řešil jsem to, tak si to pamatuji. Takže nemějme krátkou pamět. Problém vstřiků se týká všech a bude se týkat všech, zkrátka to opotřebení se musí na této součástce projevit, tak jako ojedeš pneu tak zkrátka ohobluješ vstřiky - je to spotřební záležitost, drahá, s*re mě to , ale mám možnost volby. Tak to nechme být a nenechme sebou cloumat, kvůli lidem, kteří chtějí provětrat vody TDCI :-)A je mi úplně Accord fuk. Nejsem zarytej majitel Fordu, ale mám na zdejší zastoupení FMC nějaké vazby, využívám možností, které mi to skýtá , auto je pro mě výdělečný prostředek i když nepřímo - nemusím řešit problém jako Kutil, když je auto v servisu, vždy se domluvím. Kdyby ch tyto věci mohl využít u jiné značky, která by mě nebyla proti srsti, tak to budu řešit jinak. Zatím jezdím3 Mondeo, jsem víceméně spokojený majitel, oceňuji přednosti - vím o stinných stránkách - ale to je u všech aut a všech věcí v životě, tak vo co de?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…