FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 03.10.07 16:45
« Re: overboost
v jednej diskusii ktora tu bezi pod Citronom C4 sa pise:
"K funkci overboost: Plynový pedál má ve své spodní poloze funkci "prošlápnutí" až na podlahu - nohou je cítit, že jakoby něco povolilo a jde to ještě o cca 2 cm níž - je tam mikrospínač, který aktivuje řídící jednotku a ta pozmění na 17s charakteristiku motoru - přidá 20 Nm ;-) Prodejci jsou mamlasové, že to nevědí.."
.... tak by ma zaujimalo ci to ford nema tiez nejak tak podobne ale asi nie lebo na pedali nic necitit.
-
superkutil 03.10.07 16:36
« Re: overboost
To kafe: Taky jsem to chtěl vědět, ale odpověď jsem nedostal. Obecně Ford tvrdí, že při prudkém sešlápnutí plynu na podlahu dojde na cca 10sec ke zvýšení momentu v oblasti maximálního momentu. Ale snad to funguje jen na 4-6 rychlost. Snažil jsem se ho vyvolat protože ho mám mít 40Nm a to už bych čekal že bude znát, ale nic jsem nepozoroval. Snad jen to, že mám při jízdě do táhlého kopce promněnlivý zátah motoru. :-)
Ptal jsem se i u BitPower, zda zůstane zachován, ale prý je to spíše marketingová záležitost, v praxi cítit není.
-
hil 01.10.07 23:02
« Re: Dušení. Tak nevím, servis...?
Jasně. Jenže já to musím dát v záruce do Forda. Kam to pošlou oni je potom na nich. Je mi jasný, že oni tam mají výbavu tak na výměnu kol a možná oleje.
Pokud to pošlou do PASu, je to na nich, když to pokazí, hodím jim to zase na hlavu. Ale už mám aspoň zkušenost s tím, že Transita tam udělali dobře.
Je taky možný, jak říkali ti Ostraváci, že Ford teď trvá na Delphi, takže jim PAS nepovolí...
Až si to budu platit já, budu si moct vybrat... -
WinDiesel 01.10.07 22:30
« Re: Dušení. Tak nevím, servis...?
hil: myslím že by celé auto mělo jít do servisu Delphi. Čerpadlo musí ven a na tovární test Delphi, totéž vstřikovače.
Dále, z nádrže nečerpá žádné podávací čerpadlo, vysokotlaké čerpadlo si saje. Možná nasátí vzduchu do paliva...
Musí se přezkoušet:
- možná restrikce nasávaného vzduchu
- možná restrikce nasávaného paliva (zmačknuté trubky na zvedáku, ucpaný filtr)
- možný snížený výkon nasávací pumpy vysokotlakého čerpadla
- výkonnost IMV škrtícího ventilu na vstupu do čerpadla
- výkonnost Venturiho trubice (vytváří podtlak který zrychluje funkci vstřikovačů)
- přepad paliva z vysokotlakého čerpadla
- přepad paliva ze vstřikovačů
- možný snížený výkon vstřikovačů v nižších otáčkách - způsobují některé druhy paliva v některých regionech Evropy vč. ČR, ve vyšších otáčkách OK
- možná špatná funkce senzoru tlaku na vysokotlakém zásobníku
... a další ...
A toto všechno protě nemůže Ford servis udělat...

[odkaz]
Kde ste sa dostali k takej info? Nepojde taky motor aj do S-maxika?