FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 09.10.07 14:26
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Čím dál tím zřetelněji něco v motoru traktorově štěrká....nemusí se po nějaké době od výměny vstřikovače znovu kalibrovat?? Jestli zase nějaký odchází, tak už to budu přisuzovat klasickému podzimnímu syndromu TDCi. Vždycky kolem veletrhu v Brně to začíná a před koncem roku řeší...:-) -
superkutil 09.10.07 14:26
To eda.nezbeda a Krkovicka: já jsem někde psal, že to nebyla ostrá jízda? >:D To víš, že byla ostrá, jel jsem co se dalo udržet, ale na těch roletách to odskakovalo kompletně do boku, to kráčení to dělá na hladkým povrchu. Blbě se to popisuje.
To kráčení je běžné spíše u 4kolek a vyšších aut. Škoda 1203 to dělala pořád. ;-)
Samozřejmě, že to nedělá při klidné jízdě 50kou. Je to na hranici schopností, jen bych tu hranici čekal při vyšší rychlosti. Rozblikat ESP i ve městě není žádný problém. Stačí jakákoliv roletka či hrbol.
Myslím, že by Mondeo na tankodromu brzy skončilo. Stačí mi když jezdím mimo asfaltky, i při jízdě na 2ku je to kostitřas. Na tankodrom a do lesa mám Škodu 136. :-!
Totéž platí o sněhu, kde Mondeo MKII bylo ve svém (nikdy jsem nezapadl), ale MKV se snaží stále zahrabat i s ESP (zapadl jsem na prvním sněhu - stačily 2cm sněhu). Může to být ale jinou charakteristikou benzínového a dieselového motoru a rozložením hmotností.
A jestli bylo auto svařený nevím, ale prodávané bylo jako nové. >:D
Měl bych ale dotaz z jiného soudku. Máte někdo návod jak zatlumit DPH přepážku? Držák na hasičák je potažený nějkým plastovým nebo gumovým nátěrem. to by se hodilo, ale nevím zda se to dá někde sehnat a zda je to nastříkané či máčené. -
"-- skrytý --" 09.10.07 13:38
Kutil: Tak to s tim bud "neco" mas nebo desne prasis po tankodromu.
Me predek jeste nikdy neustrelil. Do strany jde auto jedine smykem (vsechna ctyri kola na zemi) a pod kontrolou. Jak jsem zminil- obcas na pricne nerovnosti odskoci zadni kola, ale podminkou je vyssi rychlost.
Kraceni dopredu, dozadu a doboku jsem zazil naposledy minuly tyden pri ceste z hospody ale v aute nikdy.
-
eda.nezbeda 09.10.07 12:05
Hele, jam mam takovej dojem, ze ti prodali auto svareny ze dvou pulek (pritom byl urcite prerizlej i sloupek rizeni :-) ), a k tomu pridali motor z nejakyho vraku. Pekne to nalestili a rekli pane Kutil, tohle je ten nejlepsi kousek co tu mame! nebylo to nahodou tak??
Jinak si totiz nedokazu predstavit situaci, ze ti na suchu, byt na rolete, piskaji gumy, blika ESP a plave ti auto?? A to, ze nebyla zadna ostra jizda??
Jedine, ze bylo nekdy na pul a ted vlastne nevi, jak se chovat >:D

Zatím nová zpráva z PASu: Jeden vstřik špatný, ostatní OK.
Teď zas čeká Ford na schvalovačku výměny a až jim přijde PPLkou zpět balík z PASu.