eda.nezbeda 10.10.07 13:19
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Ja sem se nechal v Bosonohach panem Cernym provezt a ukazoval mi 2 masiny. Jednu pro Delphi a jednu pro Bosch. Ta pro Delphi mela moznost diagnostikovat jednotlive vstrikovace, zatimco ta pro Bosch mela 4 nebo 6 pozic. Kazdopadne me ale rekl, ze je to autorizovana oprava Delphi a taktez mi ji kdekoliv v autorizovanem Delphi servisu vezmou jako reklamaci.
Mozna myslis, ze nejsou autorizovani pro Ford primo, ale jinak jsem to pochopil, ze tam muzu dat jakykoliv vyrobek Delphi na reklamacni opravu, ;-\ nebo ne? -
sybokcz 10.10.07 13:01
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Samozrejme ze ESP ubira plyn a saha na brzdy, od toho je to ESP, ma ti snad jeste pridat?
Mame Mondeo 2.0 TDCi 96kW a s podvozkem naprosta spokojenost, zatim jsou tam sjete 205/50 R17, ale celkem se tesim na jaro az budou nove Pirelli, ocekavam jeste zlepseni.
Adekvatni rozmer 205/50 R17 je 205/55 R16 - na tomhle rozmeru provozuju zimaky a tez bez pripominek. Az jsem se pri te siri divil. 195 je podle meho zbytecnost, ten centak na sirku tezko poznas. -
WinDiesel 10.10.07 12:29
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
DIM: za normálních okolností ne. ŘJ se učí a postupně si upravuje kalibrace automaticky v závislosti na tom, co se zjistí přes senzor hluku. Existují ale limity, po překročení životnosti vstřikovačů, nebo když je máš přidřené, jdeš přes limit a ŘJ je přestává akceptovat. Tehdy se rozsvítí kontrolka a jdeš do nouzáku.
Pomůže vyčištění ultrazvukem a nové zkalibrování na zkušební stanici. Pokud nepomůže vyčištění, musí se dát nová tryska. Ta stojí cca 1200 bez DPH.
Čoveče co stím děláš, já mám aktuálně 175000 a vsřiky na diagnostice jako nové... :-O -
superkutil 10.10.07 12:16
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
To cja: Člověče sundat nohu z plynu v zatáčce teda odvahu nemám. >:D
Co se týče stylu jízdy, tak většinou jedu pohodově, otáčky mězi 1500 - 2200 akorát na 6ku mezi 1800-2700. Ale jednou jsem spechal a tak byly otáčky přes 3500 a ostřejší jízda. Na hladkém to bylo v pohodě, ale na nerovnostech to hodně tancovalo a blikalo ESP. Nevadí mi to, ale nezdá se mi to ve spojení s reklamou na podvozek Mondea, jak je prý skvělý. Jinak jsem samozřejmě zkusil to ESP vypnout a auto šlo lépe ze zatáčky a víc zrychlovalo. ESP asi ve snaze stabilizovat auto ubírá plyn. Vidět je to krásně na sněhu, kde sice auto drží rovně, ale v kopci stále ubírá až nakonec motor i na 2ku zdechne.
Ty pneu 17ky jsou 205/50. Mondeo to má s pneu vůbec divné. Zimní 16ky neexistují v šířce 195, ale musí být 205. Na ty 17" se zase nedá sehnat GoodYear Eagle F1 GS-D3. Přitom na 16ky 205/50 jsou. Jaké rozměry jsou u Mondea na 17kách povolené? -
"-- skrytý --" 10.10.07 11:31
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
to: WinDiesel - vim ze je to narychlo, ale jak dlouho trva diagnostika? - mohl bych kolem 14te take prijet? - jsem dnes vyjimecne v Praze. Mam problem, ze se uz se dvakrat rozsvitila kontrolka zhaveni a motor jel na nouzak - servis tvrdi ze nic - Aspon bude porovnani - 2,2TDCi 2005

V rámci řešení problémů s podvozkem jsem na starším Mondeu vyzkoušel gumy na 14" a 15" a i 16". Bylo zajímavé vidět, jak se mění chování vozu.
Ty zimní 205/55 16" mám Continental a tam kde staré Mondeo vyjelo, tak nové hrabe. Proto si myslím, že plošný tlak u těch 205 je menší jak u těch 195. Ty 205 se nezakousnou, ale kloužou. A co je divnější, protáčí se pouze jedno kolo, druhé stojí. Zřejmě ESP tuto situaci nezvládá. Funguje ESP a ABS i na zpátečku?