"-- skrytý --" 12.10.07 10:26
« Re: Schůzka u kostela
to Vasik1: Myslim , ze B je spravne.Co je kontrolka zhaveni a nouzovy rezim vubec neznam.A snad ani nepoznam :-).Bude potreba prekontrolovat a nejlepe zjistit pricinu vzniku chybove hlasky.Verim, ze si s tim k me spokojenosti poradi.A hlavne ke spokojenosti meho Fordika :-) -
RADEK1 12.10.07 09:27
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Také jsem chtěl dát na disky na kterých mám právě 205/50 17 ,ale v pneuservisu mi řekli že to není ideální stav. Oni se tam vlezou ,ale hrozí nestejnoměrné opotřebení. Tak jsem tam chtěl 215/50 R 17 a ty už zase nemám v TP. A vyřizovat nějako výjímku se mi nechtělo. -
superkutil 11.10.07 21:37
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
To hil: To je pravda, měl jsem Bridgestone RE050 a byly tak masivní a tuhé, že skoro nešly nandat na disk. Naopak Continental jsou tenké a lehké pneu které nemají boční pevnost. Míval jsem zimní Nokiany a nyní mám Continental a ty jsou mnohem tenčí než Nokiany.
A RE050 jsou ještě sportovnější jak ER300. V dlouhodobých testech ty RE050 vyšli jako nejlepší, lepší jak Michelin.
Takže příští letní budou RE050 a zimní Nokian. Letní jsem chtěl Goodyear F1 GSD 3 ale v rozměru Mondea se nedělají. :-!
Můžu ty 225/45 narvat na disky od 205/50 17"? Nebude to divné? Nemusí na ně být širší ráfky? -
hil 11.10.07 19:18
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Ono jde taky o to, jaký pneu to jsou. Já mám 16 Turanza ER 300 a žádné žvýkání nepociťuju. A naopak můžou být na houby ty moje 18 Continetal. I na zimních Nokianech se mi jezdilo líp, schválně jsem si řízl pár zatáček nad Šternberkem a divil se jak to drží. Ty ER 300 si všichni pochvalujou... -
cja 11.10.07 16:31
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
To Hil: mě zas na 16 vadí to žvýkání se pneu v zatáčce a takové to přešlapování do strany a na ježdění v kolejích jsem si zvykl,takže už s tím problém nemám.(mám ale kombi a tam je trochu jiná zadní náprava,takže pokud máš sedan nebo HB může to být jinak - sorry v tvé vizitce je kombi, takže jsme na tom stejně)) Ale přiznávám, že když jsem s tím jel poprvé a vjel jsem v Mohelničáku do kolejí, tak jsem se lekl :-)Teď už tahání za volant pociťuji spíš jako komunikaci s řízením, hned vím co se mi pod koly děje - ale uznávám, že ne každému to vyhovuje -
"-- skrytý --" 11.10.07 12:50
« Re: Schůzka u kostela
To co napsal jarda.suchy muzu jen a jen potvrdit.Muj osobni pocit z rozdilu motoru mezi Euro4 a Euro3 je jasne ve prospech Euro4(minimalni rozdil ve spotrebe vem cert) .
Jeste jednou dekuji WinDieslovi za ochotu a za cas ,ktery nam venoval.
Jelikoz mam jeste auto v zaruce,necham ho v Hale prekontrolovat.Diagnostika v mem pripade bohuzel ukazala nejake chybove hlasky v ridici jednotce.Tak ho poslu do "lazni"
:-) -
cja 11.10.07 12:37
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
TO HIL: Nám tady potom co jsem koupil auto na 18" kolech spravili všechny okresky :-) Ale souhlas ,je to tvrdší než na zimních kolech , ale to mě nevadí, preferuji tvrdší auta - né extrem - jdou tam i 19" :-), ale uznej sám, že ty velký kola autům sluší. Drahá polovička i děti s tím problém nemají a auto po leasingu jde do světa, tak proč si to neužít. A ta ovladatelnost za tu trochu nepohodlí mi za to stojí :-) Ale je pravda, že kdo najede více jak já, tak s tím problém mít může, ale to jsou většinou dálniční expresy a tam se to dá - v levém pruhu ;-) - přežít.
Ale občas strach mám :-| :-| - hlavně na lesních cestách >:D

Dnes jsem dával auto na prohlídku po 20000km a předběžná cena vychází okolo 9000,-Kč. Moc to nechápu, protože kamarád s Nisanem platí za prohlídku 2900,-Kč. Servisní technik říkal, že problém 2.2TDCI oproti 2.0TDCI je spotřeba, která bývá okolo 8mi litrů, takže se svými 7mi jsem na tom docela dobře. :-)
Jinak z pohledu spotřeby všichni chválí ten motor 1.8TDCI a je pravda, že v S-MAX 1.8TDCI PP ukazoval 6,5litru.
Zajímalo by mne porovnání skutečné spotřeby 1.8TDCI 92kW a 2.0TDCI 104kW protože podle papírů mají tyto motory stejnou spotřebu. >:D