FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.08.11  22:23

« Re: Re: ???

OK, věci se mají posírat mimo záruku, ne v záruce.... >:D
    Co se týče softwérů, můj diagnostický nástroj by to měl umět nahrát do roka a do dne, protože vstoupily v platnost nová nařízení EK a Ford to musí respektovat. Jinak jsem si jistý, že tento SW se dá za peníze stáhnout již dnes a nahrát do ŘJ.
    NOVĚ PLATÍ PRAVIDLO, ŽE SW AUTOMOBILU JE V MAJETKU KUPUJÍCÍHO, do teď automobilky razily heslo, že SW patří stále jim.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.08.11  11:47

« Re: Re: ???

Tak, tak, nová generace Mondea mně taky jezdí a jezdí ..... Mám 60 tis km, Wine, takže máš pravdu, kam se hrabu ! :-) Jse nervozní z toho, že mi za chvíli končí záruka a já nic neměnil ani neopravoval . A v servisu jsem to zkoušel, jestli něco preventivně nezkontrolovat o čem se ví, že by možná nemuselo vydržet věčně....jenže prý o ničem takovém neví . Nový software že mají, tak alespoň ten si nechám zaktualizovat. Nevíte někdo, jestli mi to nepřehraje i novější Convers+ ??
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 23.08.11  09:50

« Re: ???

Včeeeera Dime...kontrolka žhavení:O) už dlouho nebyla...naposledy před rokem, ale opět ta samá situace, dlouhou dobu 90, lehké sešlápnutí 5x to zacukalo a bác, žádné brutální sešlápnutí plynu jak normálně dělám. Je to EGR, já to vím, oni to ví...už se mi nějak nechce investovat, ještě dva roky a přesednem do nové generace. Abys neřek že se nic neděje
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 22.08.11  18:06

« Re: ???

Kam se hochu hrabeš, zrovna jsem udělal 3000 km, Anglie (Leamington Spa) a zpět. :-) A velmi jsem se několikrát pobavil, když jsem ve jejich rádiových stanicích zaslech německý slogan Audi se silným anglickým přízvukem (fóršprunk túrch teknyk). Bylo to ještě lepší naž naše simpli klefa. >:D skvělá odveta za simpli klefa
    P.S. Něco na těch Mercedesech bude, mám skoro 100 000 km a ani nejmenší prd. Takže jak říkáš, jezdím a jezdím. >:D
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.08.11  14:25

« ???

Copak , přátelé, všem to už jenom jezdí a jezdí ?? Nebo už to auto mám jenom já ?? Že bych založil nějakou jiné stejně úspěšné téma ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.08.11  10:37

« Re: VW 1,9 TDi 81 KW

Díky za názor. Už se na tom pracuje :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.08.11  18:25

« Re: VW 1,9 TDi 81 KW

Tyto motory Dime vydrzi dost, znamy ma najeto 500 000 km. Proste materialova vada. Oprava se vyplati. Do rady Mondei TDCi se vrazilo vic. Mechanicky vstrikovac stoji trojku, kdyz se oprava udela dobre, dalsich 300 000 se da najet.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.08.11  11:04

« VW 1,9 TDi 81 KW

Ahoj Windiesle, u legendární 1,9TDi 81 KW se ulomil ventil , ve válci pak vyrazil vstřikovač.... Má to najeto cca 300 tis km, servisované.... Má to smysl opravovat? Údajně by to stálo tak cca 30 tis Kč, což by asi ještě mělo smysl..... Ale není to pro ten motor začátek úplného konce? Co se asi mohlo stát, že se ulomí ventil a spadne do válce ? Únava materiálu ? Nebo se asi musel napřed s něčím potkat ? Dík za názor.....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.08.11  16:05

« Teře mi posilovač řízení u Fiesty

Nevíte zda je možné hydralické oleje v posilovači řízení míchat a zda neexistuje něco, co by netěsnost řízení ucpalo? Nedá se to opravit, pouze výměna repasí za 15tis.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.08.11  15:36

« Re: Hele, kolik vydrží Mondeo 2.2TDCI(r.v. 2006), než odejde?

Mně to vždycky drželo v periodě cca 70 tis km. Pokud máš 140 tis, tak to je jasné :-)

Na novém Mondeu mám necelých 60 tis, končící záruku .....tak uvidíme ....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…