FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 23.10.07 16:18
« Az se zima zepta..
Tak jsem prezul. Sundal jsem totalne sjete 18" a nasadil zimni alu 16" jeste s lonskyma gumama. Planovane letistni hratky jsem posunul o tyden, nebot jsem naznal, ze nebudu k.urvit jeste pomerne zachovale zadni gumy ke kterym na leto jenom dokoupim nove dve predni.
Ted tedy jezdim na 2roky starych ContiWintercontact nebo tak nejak a je to celkem velky rozdil. Zmeklo rizeni, snizila se spotreba (zrejme vic z duvodu trochu mensiho polomeru nez z duvodu mensich odporu), pokazil se ymic (16" alu vypadaji vazne malicky obzvlast v kombinaci s STkitem), na mokru to jde cca o 20km/h mensi rychlosti do smyku, huci to..
Takze pristi tyden na letisti je dohobluju a dam tam nove DunlopM3 od kterych si slibuju vic.
A jak vy ostatni? Co odpovite, az se zima zepta??
-
oleowr1 23.10.07 14:49
« Re: Občasné problémy se startováním
Bohužel, spolehlivost každého zařízení klesá s počtem prvků v zařízení se nacházejících (pokud nejsou duplicitní nebo i triplicitní záložní prvky). Je mi to líto, ale pokud se týká jistoty, že ráno nastartuju a bez problému zajedu 15km do práce, tak větší jistotu mám se stařičkým manželčiným Favoritem než s 5-ti letým Mondeem. Na těch 15km je mi v podstatě jedno, jestli to topí, má klimu, elektrická okna atd. Já jen potřebuju vyjet z domu a za 20min. si pípnout začátek práce na turniketu... Stará 120-ka mě nevyšplouchla nikdy, v Sieře mi jednou zamrzla nafta (byla sice levná, ne však zimní), Favorit dojel vždy včas, Mondeo x-krát pozdě (x<10) kvůli palubce a čidlu otáček vačky. -
oleowr1 23.10.07 09:26
« Občasné problémy se startováním
Nějak to tady zamrzlo!? Začíná zlobit startování, dnes ráno chytl motor až napodruhé, zimou to není, protože se to už párkrát stalo i na teplém motoru po půlhodině stání před obchodem. Rozbliká se při tom žhavení. Přesně stejně to začalo vloni na podzim, vyměnili čidlo otáček vačky a byl klid. Doufám, že čidla mají u fordů větší životnost než 1 rok a cca 20tkm.

Krkovicka: No a až se zima zeptá, tak to bude problém, mé total sjeté letní gumy už toho na sněhu moc nepoberou. Ještě že jezdím teď poslední dobou co jsem se přestěhoval do práce jen po městě a stejně to mám pěkně z kopce... :(. Ale dojedu ještě přijatelné zimáky a příští rok jdu na nákup jak letních, tak zimních, uff i 17" ráfky na letňáky, takže to bude za rok pořádná darda...