FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 29.10.07 23:16
« Re: Copak se to zase děje
... podle meho staci par hodin do rana. Me tvrdil technik, ze to resi i problem se splasenymi okny dovirani a tak. Proste se to vse vyresetuje, pozor na radio! K inicializaci je potreba po zapojeni bateri kod k danemu modelu radia. -
"-- skrytý --" 29.10.07 22:51
To co povazuje nekdo za problem a chybu, povazuje FORD za HITECH! To s tema vyssima otackama pri razeni nez je volnobeh jsem vzpozoroval po prvnim upgrade cca pred rokem. Je to ucici se vlastnost ridici jednotky, ktera postupem casu reaguje na ridicovo chovani a styl jizdy. Proto jsou rozdilne i reakce plynu na mocnost seslapnuti pedalu plynu u stejnych motorizaci. Je to pry hodne individualni. Me to dela taky, u dynamicke jizdy to nepoznas, protoze vetsinou radis z vyssich otacek a tak tolik otacky motoru nespadnou jako pri klidne jizde a razeni z nizsich otacek. Je to odstraneni efektu "jakoby pribrzdeni motoru" pri pomalem razeni - misto razeni s meziplynem. Pry se tyto postupne ukladana data smazou po delsim odpojeni napajeni ridici jednotky od zdroje (autobaterie) - nemam prakticky overeno.
Mimochodem TOYOTY Avensis v benzinu 2.0 (informace od technika co dela v TPCA - pouzivaji je jako sluzebni auta) maji take tento efekt "extremne" pomaleho klesani otacek - je to prednastavene v ridici jednotce v zavislosti na stavajicich otackach a zarazenem rychlostnim stupni. Ti co delaji vystupni testy z linky TPCA a testuji tam ta vyrabena pidi auta na okruhu - specialne vyskoleni testeri - tvrdi ze se s tim "neda jezdit" je to proste pro nas tupe ridice do bezneho provozu. -
Vasik1 29.10.07 22:01
Tak jsem dnes volal panu Marečkovi do Hale, prostě mi to nedalo, byl sem v kanclíku sám >:-[] a na otázku proč že tomu mému ropákovi po sundání nohy z plynu nechtějí hned spadnout otáčky na volnoběh praví, to musí být jedině software 8-s , že by nějaký virus?No každopádně jsem to dnes zkoumal, volnoběh pohoda, sešlápnu pustim,vše v pořátku. Ale ve chvíli kdy jedu normální jízdou(otáčky kolem 2000), a mám zařazeno, tak vzniká problém.Nejhorší je to samozřejmě u nízkých stupňů,kdy v podstatě řadím i při 1500 ot. Večer jsem ještě zkoušel ostřejší jízdu, a tam problém nebyl, prostě jen jízda pianko.Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak se to chová jako studenej žigulik s naplno vytáhlým sytičem :O))) Nechápu to, prostě mi to hlava nebere, dnes jsem to tu celé znova pročmuchal, ale kdybych to měl všechno zase číst tak se z toho zblázním. Inu copak že se to tedy děje? Kdepak se nám zatoulal Petr T.? -
cja 29.10.07 17:10
« Re: Az se zima zepta..
to Krkovička: posílám odkaz na alternativní záměny kol - omlouvám se je to jen ve slovenštině - pro mladší ročníky složitý jazyk [odkaz] >:D
rozdíl na průměru je 5 mm, takže ta GPS má zase pravdu - já ji teď nepoužívám, tak jsem si toho ani nějak všimnout nemohl, a asi bych si toho pokud bych se na to nezaměřil ani nevšiml