oleowr1 06.11.07 11:58
« Nápravy a tlumiče
Kolega si takhle přijde k mému autíčku chytne přední kolo a ať mu to propéruju: "taky je máš v ....", obešel tak postupně všechna kola. Pak jsem zkusil totéž já - při propérování sebou kolo téměř neznatelně cukne, vadné stabilizátory, vzadu možná i tlumiče.... -
superkutil 06.11.07 10:00
« Re: Palivo
Souhlasím s oleowr1, Mondeu je mnohem lépe v zátahu ve vyšších rychlostech než plazení po městě nebo rychlostí do 90km/h. Včera jsem jel po D8 z Krušných cca 110km/h a spotřeba byla 5,1litru. Jakmile přidám, tak už motor točí moc a spotřeba stoupá.
Můžete mi někdo vysvětlit proč je ta 6ka tak moc zpřevodovaná? Proč není jako udržovací (nedokáže auto zrychlit, ale je schopná ho udržet na rovině) s např. 2000ot při 150km/h? Občas jezdím se Scenicem a tam je stejný problém. Auto na 6ku točí ve 140km/h už 4000ot. To je víc jak Mondeo 1.8 benzín MKII které točilo na 5ku 4000ot až ve 160km/h. Ten Scenic tak na dálnici hrozně řve a přitom má přebytek výkonu. Co k tomu výrobce vede? -
Vasik1 06.11.07 09:38
« Re: Palivo
to oleowr1: ...přesně, moje řeč, o víkendu jsme byli na výletě, na Trojáku, z kopce do kopce, motor jsem nešetřil, a teď je to zase můj starý motůrek, otáčky při řazení zase padaj do volnoběžných, takže závada o které jsem psal je vyřešena >:-[], nesnáším tyhle ty řídící jednotky, které mě mají přečteného :-), fíííha, začal padat sníh, a já stále na letních, o víkendu to musím pošéfovat...mondíka čeká první zima v ČR >:-[] -
oleowr1 06.11.07 08:40
« Re: Palivo
OMV jsem tankoval v Chorvatsku a nepociťoval jsem rozdíl. Nejbližší pumpu Shell (s V-Powerem) mám cca. 15km, OMV skoro 25km.
V poslední době jsem zjistil, chování motoru se vždy zlepší po ostřejší jízdě. Když jezdím celý měsíc do 90km/h, max. 2500 ot/min - do práce/z práce celkem 25km k tomu cca. 10km s dětma do školy/školky, nákupy tak mi plavou volnoběžné otáčky, startuje až napodruhé apod. Stačí vyjet někam přes víkend na výlet, ujet 50km-100km a motor zase šlape jak hodinky.