FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 31.08.11 11:36
« Re: Re: škubání kolem 2000ot/min
Máte nějaké informace o 1.6TDI? Tak sem s nimi. Ten motor mě zajímá! A nemáte něco k novým Fordím 1.6 Duratorq TDCI 85kW a 1.6 EcoBoost 118kW [odkaz]
Jinak na Mondeu 2.2TDCI 114kW mám najeto 140tis.km a vstřiky jsou původní. Ale po startu hodně bíle kouří a otáčky hodně kolísají. Po zahřátí je to dobré, jede perfektně a spotřeba je podle PP 5,5litru. -
štíreček1 31.08.11 11:13
Wine adresa je stirecek7@seznam.cz
díky za info ohledně té 1,6TDI. Kdybys měl i motory 2,0 PSA budu rád
Co se týká těch vstřikovačů delphi, moc si polepšili po instalaci kvalitních čerpadel, problémy vstřiků ustaly. No já doufám, že i ten bosh mi vydrží alespoň do doby než auto vyměním :-) ;-) -
superkutil 30.08.11 14:30
« Re: Něco pro Superkutila - auto jeho snů a potřeb
Jako větší hrozbu vidím strmý nárůst spotřeby nafty a benzínu v rozvojových zemích. Příbuzný hodně cestuje - Indie, Malajsie a tam v těch končinách a říkal, jak se za poslední 3 roky výrazně zvýšil počet automobilů. Jak Indové začínají cestovat. Prostě se v rozvojovém světě začíná zvyšovat životní úroveň a to je největší nebezpečí pro naši planetu. Až budou chtít víc jak 10 litrů vody na osobu a den, tak dojde ropa a pak voda... Konec katastrofického hlášení.... :-) -
DIM 30.08.11 11:47
.....Čína taky nebude chtít věčně pracovat za tři hrsti rýže . Také se budou vymýšlet různá omezení a certifikace, které nebude moci splnit ... nejenom technicky, ale také např. co se týče bezepečnosti práce, nebo podílu energie z recyklovatelných zdrojů , nebo minimální výška pracovníků na lince..... Pak se čína nas...., a začne zbrojit...... Konec katastrofického hlášení.... :-) -
superkutil 30.08.11 10:10
Jo pánové, až začne Čína vyrábět kvalitněji, tak celá EU i USA půjdou s ekonomikou do háje. Ekonomové to ví a jen se děsí a neví co s tím. Mám kamaráda co dováží z Číny a říká, že se kvalita za poslední rok strašně zlepšila a ceny zůstávají tak na 20-25% evropských cen. Dováží vše možné, od elektroniky po stroje. Ale hlavně říká, že v Číně je elektronika o které se nám jen sní. Jen není na vývoz, je jen čínsky. ;-)
Jinak, pokud se vrátíme do EU, tak by se mi líbil Ford Maverick nebo Mazda Tribune s TDCI. Nebo třeba [odkaz] a to v přepočtu vyjde asi na 650tis. -
superkutil 30.08.11 10:07
Ten EGR, to je hrozná sviňárna. Mě odešel 2x a vždy to bylo tím, že se na dráhu snímače polohy dostala voda a on přestal ukazovat. Vyměnitelný monoblok tak za 300Kč a ti * od Forda mění celý EGR za 8500Kč. Dobrej vejvar! ;-\ -
WinDiesel 29.08.11 15:40
štíreček1: zpaměti to nevím, ale mohu Ti poslat popis motoru a systému, stačí mi připomenout e-mail......
Tvoje poznámka je pravdivá, pro dieselservisy je to špatná zpráva, ale ještě takových 4-5 let nebudou mít problém .............. a potom se uvidí. Probíhá tam dost velká boj mezi značkami, třeba před 10 lety to bylo v prvovýrobě 90 ku 10 pro Bosch, dnes je to 40 ku 30 ku 20 ku 10 (Bosch - Continental - Delphi - Denso) - což bude určitě znamenat veliké problémy pro dieselservisy zaměřené pouze na značku Bosch.
Dnes je např. koncern VW zásobován 3 značkami - 1,2 / 1,6 / 2, 0 Delphi - Continental - Bosch (větší motory také Bosch) - rozdělení je asi tak 5% Delphi, 45% Continental a 55% Bosch. Jenže Delphi vezme od příštího roku 2,0 TDI - což znamená radikální změnu absolutně na všech úrovních - tedy pro servis v ČR. Nicméně, systémy Delphi jsou nyní opravdu velice bezporuchové - poučili se kluci řádně - takže to také nemusí znamenat nic - dovedu si představit že vůz půjde do šrotu s originálním původním vstřikováním.

Ecoboost nevím, jel jsem v tom, ale na rozdíl od dieslu mi připadá takový vlažný. Možná ten krouťák tam někde má, ale kvůli velkému rozsahu otáček přichází tak nějak pomalu, takže pocitově o ničem :-)