WinDiesel 07.11.07 18:13
« Re: Přestavba EURO 3 na EURO 4 za cca 15000 Kč
DIM: to není ladění, jen záměna součástí na zcela identickém motoru, přesně stejně to provedl Ford, když přecházel z Euro 3 na Euro 3. Prostě upgrade hardwaru i softwaru.
Přiznej se, ty jsi takový škot, viď? >:D Ani do aditiva jsi nechtěl investovat, dobře si to pamatuji. >:D -
Vasik1 07.11.07 15:16
TomaGHIA:
>:D >:D >:D >:D >:D >:D Teďkom je ve stádiu, jako kdybych přivez z vrakáče Kutilovo předešlé mondeo a žačal ho opravovat. Vím že vstřikovače nemělo ale kdyby ano, tak mám na baráku vstřikovače v podobě schnilých podlah, tzn výměna, ale ne jen jednoho vstřiku, nýbrž všech 4 i s čerpadlem >:-[] no a pak je tam ta celková koroze, vadné ložiska, no prostě furt něco a to se vyplatí. Ale doufejme že až to nabude podoby nového Mondíka, tak bude zase aspoň na 20000km pokoj >:D >:D >:D -
g_m 07.11.07 14:46
Vasik1:
O. K. příteli, já to četl, chtěl jsem Tě jen uklidnit, že to je v pohodě a netřeba se znepokojovat.
Takže jsi nabyl nemovitost a nyní rekonstruuješ ... hmmm ... jen mě tak napadá - to už jsi vlastně takový kutil, vid'?
Ty na to si dávej velký pozor, aby jsi se pak neupgradoval na Superkutila ...
To bys pak nejenže ten barák asi furt pomlouval a hledal na něm mouchy, ale ještě bys pořád řešil, jestli sis radši neměl koupit byt, místo toho baráku, víš?
:-)
Vasik1 07.11.07 14:29
« Re: Ještě k těm vibracím při 1000 - 1300 rpm.
To TomanGHIA: Už jsem psal, byli jsme na výletě na Trojáku, z kopce do kopce, v 5ti lidech, vše je zase při starém, volnoběh klesá jako raketa.Zase je to náš starý mondík. Město mu prostě nesedí a ničí ho, ŘJ nasazuje všechny možné prostředky, aby se ubránila.Teďkom v zimě mu ale bude zase dobře, časté výjezdy na lyže do alp. Podzim je takové debilní období kdy se jezdí jen z práce do práce a jinak se leží za pecí (mé ležení spočívá v celkové rekonstrukci poděděného domu) takže z prace do práce na stavbu a spát, a tak to mám teď každý den. -
Deadlift 07.11.07 13:52
« Re: Palivo
Kutile tvuj vzorek 300vozů, plus tvuj 1. Je zcela jiste presnejsi nez TUV co ;) Ono jde o to ze v ucetnicvi nepoznas jeslti auto slouzi opravdu jako sluzebnak nebo pro manzelku, zacinaji se rozmahat i firemni flotyly ze sluzebnaku Fordu, kdyby to bylo tak strasne jak tvrdis, asi by jim ty auta vraceli po desitkach, navic pokud pocitas auta do 6ti let, kdyz 3-4 roky je zaruka tak to nemuze byt v ucetnicvi kdyz za zarucni reklamacni opravy se nic neuctuje!!!!
WinDiesel 07.11.07 13:49
« Přestavba EURO 3 na EURO 4 za cca 15000 Kč
Pánové, všiml jsem si, že mouchy, které má Euro 3, Euro 4 nemá. Tak jsem chvilku přemýšlel a vyšlo mi, že kdyby se hodně chtělo, daly by se vstřikovače přestrojit na Euro 4 za cca 2000 Kč (výměna trysky, nová C2I kalibrace), což znamená 8000 Kč plus výměna ECU a nahrání programu za cca 7000 Kč, celkem 15000 Kč. Možná by se to dalo ještě stlačit níž, muselo by se to vyjednat s nějakým servisem, aby nedělali úplně zdarma. Díly by importér Delphi mohl v rámci nějakého klubu Ford nebo tohoto serveru dodat za nákupku, taková je moje idea.
Jaký je Váš názor???
Možná se bude dát použít i původní ECU, do které se pouze nahraje nový program, odpadlo by 7000 Kč.
Pozn. Euro 4 má zjevně vyšší výkon, v databázi Delphi se uvádí, že Euro 3 má 150 k a Euro 4 155 k. -
superkutil 07.11.07 13:35
« Re: Palivo
To Jozef0351: Když jedu do 110km/h tak mám spotřebu okolo 5ti litrů, ale jakmile zrychlím na 140-150km/h tak to leze k 7mi. Nemám ukazatel okamžité spotřeby (i když ho v manuálu popisují) ale když před testovacím úsekem vynuluju průměrnou spotřebu a pak nechám jet auto na tempomat, tak je to dost dobře vidět. Je otázka jak moc PP kecá. -
superkutil 07.11.07 13:30
« Re: Porovnání Mondea a Passat.
To cja: Dělal jsem SW do aut ve výzkumu auto pro UVMV a Česanu a další české i zahraniční automobilky. Kolem roku 1998 jsem ale musel přejít na vlastní nohy a teď dělám SW pro propojení firem a aplikací. No a plno z těchto SW je propojeno na účetní SW a tak vidím do databází. Součástí mých SW jsou i finanční reporty pro managery. SW pro auta dělám už jen jako koníčka, respektive dělám univerzální ŘJ, které se dají použít do čehokoliv. V poslední době se ale spíše zajímám o GPS a mobilní technologie a zpracování dat. Takže poslední novinky v ŘJ aut už jdou mimo mě.

EURO 3 vstřikovače R00601D
EUEO 4 vstřikovače R00701D
rozdíl je ve trysce a kontrolním ventilku, R00601D se dá předělat na R00701D
Euro 3 čerpadlo 9044A090A
Euro 4 čerpadlo 9044A090A
není třeba žádného zásahu
Euro 3 ECU R0411C029C nahrazena R0411A001CS
Euro 4 ECU R0411C039B nahrazena R0411A001CS
měl by být zapotřebí pouze jiný SW
-------------------
Tedy to vypadá pouze na jiný soft a na přepracování vstřikovačů, mohlo by to vyjít i pod 10000 Kč.