superkutil 14.11.07 10:43
« Re: Stěrače FLAT.
A to stojí jeden kus 1064,-Kč nebo 2ks? Když jsem se cca pře rokem ptal tak to bylo okolo 1000,-Kč za jeden stěrač. Je mi jasné, že ty HEYNER nejsou TOP, ale konstrukce vypadá úplně stejně jak na té Škodovce i když samozřejmě materiál uvnitř může být jiný. Včera jsem ještě viděl FLAT stěrač za 120,-Kč a tam byl horší úchyt ale co se týče provedení, tak velmi dobré.
A po tom, co mi Ford bez mého vědomí vyměnil klasické stěrače a za každý si řekl 540,-Kč bez DPH a vypadají jak ty od pumpy za 90,-Kč, tak už nemám v díly od Forda důvěru. A ty FLAT co Ford nabízí jsou VALEO, které normálně kus stojí okolo 400,-Kč bez DPH. -
superkutil 14.11.07 00:09
« Re: Stěrače FLAT.
No na internetu jsou ty HEYNER dost chválené a taky ten jeden běhá suprově. Problém druhého byl jen v té gumičce. Po výměně běhá velmi dobře. Porovnával jsem HEYNER se strači na Oktávce a žádný rozdíl v konstrukci nebo pružnosti materiálů. A nemám chuť dávat si na auto stěrače za 2000,-Kč aby mi je do týdne nějaký pepek šlohnul. ;-)
A pokud tě pepku zajímá, jestli se mi to vyplatilo, tak ano. Vyměnil jsem gumičku a ušetřil 1600,-Kč. Ne každý má na to vyhazovat peníze oknem jako ty. Chtěl jsem nejdřív vidět, jak se stěrače FLAT chovají a pak uvidím a koupím od firmy VALEO (dodává i pro Ford který je pak prodává za více jak dvojnásobnou cenu). -
pepek 13.11.07 16:34
« Re: Stěrače FLAT.
Já to pořád říkám, že polokutil lže a pro korunu by si nechal vrtat koleno. Kdyby raději rovnou napsal, že ty stěrače jsou ALCA Heyner, tak bude každému jasné, že je koupil v Globusu nebo Tescu za pár peněz aby ušetřil a nemusel kupovat kvalitní BOSCH. Jelikož ALCA je aftermarket pro noname přebalované díly v Německu, tak se chytrolín nesmí divit, že si naběhl. Tak co polokutile, jak se ti vyplatilo ušetřit pětikilo? -
superkutil 13.11.07 15:37
« Re: Stěrače FLAT.
už jsem našel problém. Byť jsou oba dva HEYNER, tak se liší gumičkou. U toho dobrého je měkčí a lehne na sklo, u toho druhého je tvrdší a nelehne a proto nefunguje. Výměna gumičky by asi pomohla, ale reklamace bude jistější. Jsou to pitomci.

A ještě jeden dotaz. Když krátce podržím páčku na ovládání stěračů dolů, tak by měly udělat stěrače jeden kmit. Jenže mě se zastaví když páčku pustím (jako by nefungoval doběhový snímač). V jakém úhlu stěračů sepne doběhový spínač? Mě spíná až když stěrače ujedou cca 30°a to mi připadá pozdě. U starého Mondea sepnul už při úhlu kolem 10°