DIM 30.11.07 11:51
« Re: Teče mi do auta.
...tak jsem si myslel, že vzbudím větší zájem !!! :_)
No , podle mě to nejsou turbulence za zrcátky. Ale to, že v tom sklopném kloubu je mezi zrcátkem a držákem škvírka, kam se voda logicky dostává, ale taky tam je ta škvíra dost velká na to, aby jí při větší rychlosti profoukl vzduch a ten pak plive na druhém konci té škvíry velké a špinavé kapky na boční oknoo tam, kde se naopak normální voda při jízdě díky aerodynamice nedostane. Takže se tam ty kapky kupí ale nesmývají se . Zvláště efekt mléčného skla v zimě , když ta sůl zaschne je dokonalý.
Uvažuji tam do té škvíry zkusit přivřít nějaké tenké těsnění, které by neumožnilo průchod vzduchu tou škvírou.......... -
"-- skrytý --" 30.11.07 11:28
« Re: Teče mi do auta.
DIM: to je od zrcatek- delaji se za nima turbulence. Staci zrcatko sklopit nebo utrhnout a je po problemu:)
Do auta mi netece nikudy, ale bordel tam mam neskutecny. Kutilovo auto je proti tomu uklizeny pokojicek..
Kutile ty jsi z Prahy (original, nevidlak??) ?
superkutil 30.11.07 11:05
« Re: Teče mi do auta.
To Kafe: To auto pracuje každý den od 7mi do 20hod a jestli jsi si nevšim, tak je venku mokro, sníh a protože jezdím po Praze tak i neskutečné bláto a bahno. Z Prahy se totiž stalo velké staveniště pro ty vidláky co se ženou na Prahu s vidinou vysokých příjmů. Pražaci pro změnu z Prahy utíkají. Ale staví se a zastavuje úplně všechno. V okolí mého bydlení i práce se zastavují parky, detské hřiště, staví se domy na garáže, na trafostance, na obchody, ruší se parkoviště. Takže pokud bych měl mít auto čisté, tak bych nemohl nikde jezdit. Tos auto neviděl celé, bahno až na střeše, z bočních oken není vidět. A pokud ho umeju, tak je to za 1/2 dne stejné. Tohle Mondeo se špiní mnohem výš než MK II. Příště jedině vyšší auto, aby se tak nešpinily okna.
A ta guma tam je, ale asi moc nefunguje. ;-\ -
"-- skrytý --" 30.11.07 10:51
« Re: Je dovibrovano!
DIM: slo o tohle [odkaz]
Neoriginalni kolo nedoseda rovnomerne celou plochou protoze nema (na rozdil od originalniho kola) vybrani dosedacich plosek v okoli sroubu-viz DR+hope. Stacilo podlozky sundat a je po problemu.
Kutil: Kdyz vlezu do studeneho auta (okolo nuly), tak teplo mam asi po 5min. Jedu ale z mirneho kopce s peti zastavkami na semaforech. Pak je dalnice 80km/h a tam uz to topi hezky.
Kdyz jedu normalne po rovine a motor vetsinu casu pracuje v otackach 1500-2000, tak je tam teplo driv. Ale o kolik driv to nevim.
Letni mam 18" 225/40, zimni 16" 205/55. Rozdil spotreby je pravdepodobne zpusoben nizsim valivym odporem a zrejme i rozdilem polomeru kola (je tedy castecne fiktivni, protoze ujedu "vic") ale o tom uz jsem tu psal.
Streky jezdim asi nadprumerne dlouhe a vesmes po velmi dobrych cestach.