FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 04.12.07 10:42
« Chování motoru v různých režimech.
Když jedu na hodně málo plynu (otáčky jsou nad 1750ot, ale není třeba víc plynu), tak motor vydává zvuk, jako by se válce hádaly, jejich chod je nepravidelný. Když přidám plyn, tak motor začne vydávat pravidelný zvuk. Nepravidelný zvuk se ozývá i při brždění motorem. Nezáleží na tom, zda je motor studený nebo ohřátý.
Podobné je to i když přidám plyn. motor se nejdřív hádá (jako by zjišťval co chci) a pak v pohodě zabere. -
superkutil 03.12.07 15:44
« Re: ESP
To DIM: Neboj, většinou jezdím v pohodě. Ale nejpomalejší nejsem, v provozu nebráním. Ale najdou se tací, kteří přede mnou schválně přibrzdí a pak prudce zrychlují aby mi ukázali, že mají taky na to jet rychle. No, já v pohodě zrychlím a oni mezitím zase zpomalí a zase mě brzdí. Takových p*tomců je hodně, takových co chtějí vychovávat a co jezdí jen v levém pruhu, ale zjistil jsem, že xenony mají tu moc, že před nimi řidiči uhybají doprava. Snažím se jezdit pohodově a ne na hraně, proto mě překvapilo chování auta a proto jsem se ptal. ;-) -
superkutil 03.12.07 13:57
To DIM: Předchozí auta se takhle nechovala. Proto se ptám. Je to okamžik, kdy jakoby chtělo do smyku, ale neustřelí, jen se zhoupne do boku a změní se chování auta (např. reakce na natočení volantu). MK II když šlo do smyku, tak mu ustřeloval zadek a přesně jsem věděl co se děje. Jezdím ročně 25-30tis.km to by mělo stačit. ;-)
OK. Kašlu na to, beru to tak, že tam to škubnutí je a že tím auto říká, že jsem na hraně adheze. -
superkutil 03.12.07 11:00
No, podle FMC je EDS integrované v ESP a ASR a taky je pravda, že při jízdě po sněhu do kopce přibržďování hnaných kol fungovalo, ale je to asi jen v určitém rozsahu. Pokud je jedno kolo na ledu, tak to nezvládne. :-!
Ale jinak se na sněhu s MK V s TDCI a ESP jezdí hůř jak s MK II s benzínem. Může to být rozdílem v motoru i v hmotnost nebo průměrem kol. Je pravda, že se benzín na sněhu mnohem lépe ovládá než TDCI.
A ještě k tomu zásahu ESP. Když prudce projíždím zatáčku, tak auto najednou skokově změní charakteristiku a nakloní se. Co to může být. Vždycky se leknu. Kontrolka ESP při tom nebliká.

Předevčírem zatékalo, včera ESP, dnes máme zas nepravidelný zvuk...copak se vyhnojí zítra?