FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 17.12.07 13:10
« Re: Starty při -10°C
Davidof: no je to divný, já mám už tři vstřiky vyměněné a nikdy mi auto necukalo či jinak neblblo (krom padání do nouzového režimu při velkém výkonu) a to ani za studena. a nekouřilo už vůbec! kouří trochu až teď co to mám chipnuté, ale když ráno za studena jedu po městě, tak ostatní diesely PD a spol kouří min. stejně nebo i víc. -
Davidof_CR 17.12.07 07:44
« Re: Starty při -10°C
Zajeď někam, kde vstřiky umějí opravdu měřit. Mě auto kouřilo cca rok, než jsem se rozhoupal.
V Ford Hale mi je změřili, konstatovali zhoršenou funkci při nízkém tlaku (= otáčkách) a na záruku mi je opravili. Rozdíl je patrný. Myslím, že čím dřív to uděláš, tím větší budeš mít šanci na bezplatnou výměnu. Já mám auto 2,5 roku a 60 000 najeto. Tak jsem byl trochu nervozní (mám prodlouženou záruku). Nechali si na čas, ale vyměnili.
Teď se auto chová tak, jak si to pamatuju - po studeným startu je trochu hlučnější, ale - nekouří, necuká, nevibruje a jede řekl bych hladčeji (jazykovým puristům se omlouvám).
Vzhledem k Tvému vztahu k autu (autům) bych to udělal rozhodně, neboť za hlavu to nehodíš a samo se to nespraví ... ;-)
David -
superkutil 16.12.07 20:20
« Starty při -10°C
Ahoj, tak jsem byl o víkendu na horách a ráno při -10°C motor sice naskočil, ale běžel jen na nějaké válce, škubal, kuckal a probral se až po cca 30sec. Je to normální ?!?
V nádrži mám OMW Arktic.
Měl jsem předtím VW diesel 1.6D a ten bez problémů naskočil i při -25°C bez škytání a škubání. Kamarád má Opel Zafira 2.0 diesel a ten při těch -10°C naskočil úplně v pohodě a chvíli točil vyšší otáčky ale neškubal. Mě naopak při startu motor šel v otáčkách nižších jak volnoběžných. -
cja 16.12.07 17:01
« Re: Nestartujem :O(
U jednoho ze 3 Mondei mě ve 200 000 km začal zlobit taky, byla to volnoběžka a cena byla někde okolo 1000,- Kč, takže to nemusí být hned věnec na setrvačníku - osobně taky doporučuju odborný servis - to zdůrazňuji(osobní zkušenost). A neklesej na mysli - u ojetiny vždy chvíli trvá než se vychytají mušky a pak bude sloužit do roztrhání těla. ;-)