FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 19.12.07 16:57
« Re: Shell V-Power - a jeho ruzna slozeny v ruznych statech Evropy
To TomanGHIA: Beru jen V-Power, Diesel Extra jsem bral zpočátku (cca 10tkm). Celkem jsem najezdil cca. 30tis. km, posledních 20tis.km jen na V-Power+2 nádrže OMV v Chorvatsku. Když jsem auto kupoval, mělo 107tis. km. Nevím na co jezdilo (bylo firemní, takže asi na všechno), nevím zda bylo něco děláno se vstřikama (já 1x kalibrace po výměně plováku), zatím jezdí O.K., největší problém byl s přístrojovou deskou. -
panther 19.12.07 16:35
Prosím zastánce Shell o vysvětlení :
Zaslal: st prosinec 19, 2007 11:35,0 Předmět:
--------------------------------------… />
Já tankuju pořád a jenom u shellek a stejně se mi to přihodilo s těma vstřikama, jak píše DR člověk nikdy neví, ale to oprava byla fakt levná oproti tomu co se asi dělo dřív, když to neuměli repasovat. Možná je z prevence lepší zajet si tam na to vyčištění dřív než se něco pos*re. Protože jinak skutečně TDCi nemá chybu.
-
g_m 19.12.07 16:22
superkutil:
Právě aditiva dělají z té nafty lepší produkt, základ musí být stejný = normě vyhovující.
A ti kolegové, co z Tebe mají srandu ... oni Ti to zaplatí, až se Ti pokazí čerpadlo, když budeš tankovat tam, kde oni? Proboha vždyt' zrovna ty tři benzínky jsou snad skoro všude!
oleowr1:
A bereš V-Power diesel nebo spíše Diesel extra? Asi ten extra, že? Podívej se na odkazy, nenašel jsem nic o aditivování toho Extra Diesel s ohledem na mazivost, jako u těch ostatních dvou. A kolik Km jezdíš výhradně na ten Shell?
Shell:
[odkaz]
Benzina:
[odkaz]
OMV:
[odkaz] -
superkutil 19.12.07 16:03
TomanGHIA: Jo, jo, dojelo... Nechtěl jsem někoho naštvat, jen mám zkušenost, že dost často značkové firmy berou neznačkové produkty, nalepí na to svoje logo a prodají je draho. Takže jen chci vědět, zda když koupím u Shell, tak beru kvalitní naftu nebo zda je nafta stejná jak u toho hypermarketu akorát s tím, že do ní Shell přidá aditivum. :-)
Jinak od koupě poslušně leju do nádrže Shell, Benzinu nebo OMW ale nevím, zda trochu mi to vadí, když musím vyhledávat tyto benzínky a kolegové s Renaulty, TDI i HDI jezdí na cokoliv a ťukají si na čelo, co to mám za motor :-O když mu musím vybírat naftu. -
oleowr1 19.12.07 15:39
to all:
Nejbližší hypermarket mám Hypernovu, tam beru jen benzin do favorita - ten jezdí na cokoli a není co zkazit. I kdyby mi někdo tvrdil, že mají kvalitní aditivovanou naftu, budu to brát s rezervou, stejně jako 2x přelepenou dobu spotřeby u jejich balíčkovaných masných výrobků. Tankuju pouze Shell, na trasách, které obvykle jezdím je pumpa minimálně každých 100km. Nemám PP, tankuju vždy doplna a nuluju počitadlo, když se blíží údaj 800km, zastavím u nejbližší Shellky. Nemám s tím sebemenší problém. Jedu-li např. vých. Slovensko, otočím to na plnou nádrž. Pokud tam najezdím více než 100km, mám Shellku cestou domů v Prešově, Levoči, Ružomberku, Žilině... -
g_m 19.12.07 15:05
To víš, kdyby auto neblblo a neškubalo, tak nepíšu, ...
superkutil:
Fakt bys nenapsal? No jo vlastně, byl bys tam zimou zhynul? Tak bud' rád, že si auto aspoň škytlo, prdlo, ... a nakonec dojelo!
(Nebudeme se přece zase hádat, kašleme na to, já jsem Tě jen chtěl tak nějak přátelsky po Tvém pozdravit, legenda zní jinak, Vrbata & Hanč přeci není Kutil & TDCi.)
Jinak jsem NEpsal, že nafta od hypermarketů je špatná. Ona vyhovuje normě. Ale TopQ nafta maže prostě lépe. U hypermarketů je ale levněji, chápu...
Ahoj! :-) -
superkutil 19.12.07 14:51
TomanGHIA: To víš, kdyby auto neblblo a neškubalo, tak nepíšu, ale při -10°C jsem byl na parkovišti jediný, komu měl motor tendenci zdechnout, škubal a cukal.
A Ford na to má jedinou odpověď: Špatná nafta, ale já měl v autě OMW arktic, tak co ještě pro to můžu udělat víc?
Tak si říkám, zda není jedno co budu brát, když do toho naleju VIF. Alespoň našetřím na opravy vstřiků.
Proč si myslíš, že nafta od hypermarketů je špatná. Co já vím, tak je filozofie přitáhnout zákazníky do hypermarketu s tím, že nižší cenu paliva kompenzují velkým nákupem. -
g_m 19.12.07 14:35
akademik:
Kámo klidně tankuj u hypermarketů, tankuj si kde chceš. Ale uvědom si prosím, že nafta tam načerpaná proleze tak akorát normou EU na jakost (hlavně nás asi zajímá mazivost, že...) nafty.
Vyjmu jednu větu ze Tvého příspěvku, cos tu kopíroval:
"Základní kvalita je určitě srovnatelná s kvalitou na jiných čerpacích stanicích."
Tak.
Právě ta základní kvalita je normou na jakost, ale nic víc. Pokud bych já měl brát u supermarketů neaditivovanou naftu, tak bych si doaditivoval ještě VIFem. (Jen můj názor).
Jinými slovy např. Benzina má naftu dodatečně nadstandartně aditivovánu (viz třeba ten časopis Autodiesel) a její mazivost je tedy lepší, než u nafty od např. Makra. Pokud mohu, beru jejich TopQ diesel, někdy OMV Sprintdiesel (?) a pokud nejsem poblíž těch dvou, tak Shell V-Power diesel. Vše na frekventovaných pumpách u hlavních tahů. Nikdy nic jiného moje TDCi nepilo. Mám skoro 30 tis. najeto od nova a pohoda.
TDCi by "už" měly sežrat všechno, co projde normou, ovšem vyšší šanci, že Tvoje vstřiky začnou papat špony (piliny) čerpadla, které začne samo sebe obrábět, máš Ty.
Můžem se třeba vsadit o lahvičku Alpy (francovky, lesany, kostivalové, ... výborná mazadla ...), kdo z nás uzře blikající kontrolku žhavení dříve.
P. S.: Jestli Ti Alpa nechutná, navrhni jiný špiritus. :-)
superkutil:
Ahoj ahoj ahoj! Dlouho's to teda nevydržel... :-) :-) :-)

Benzinu ani OMV rozhodně nezatracuju, když nebude nic jiného tak k nim zajedu, ale mám Smart kartu, plním ji bodama (i služebním autem), je mi jasné, že je to obchodní trik a hodnota získaných bodů nevyváží vyšší cenu paliv Shell, jen trochu kompenzuje. Po několika nádržích V-Power začal motor jet od 1500ot/min, předtím od cca 1700ot/min. subjektivně se mi zdal chod pravidelnější a tak jsem zůstal u Shellu.