g_m 16.01.08 19:55
cja:
Dík za tip, mám VTP před sebou, část "D" (druhá strana techničáku), kolonka Emise - pod číslem 17 je toto:
Směrnice EHS/ES č.: 2001/100B
Takže je to tedy EURO IV?
Jo a v části "E", jak je razítko Ford Motor Company mám v kolonce Vozidlo - dne - napsáno "20. 12. 2005", takže asi datum výroby. Máš to tam taky?
Předem díky za obě odpovědi. -
cja 16.01.08 19:43
« Re: Bezpečnostní pásy
To TomanGhia: Dík předem. A co se týče Eura4 - tak to máš ve VTP , je to dole, nějaký kód - koukám do VTP a Euro 3 je pod č.17 směrnice EHS 2002/80A - pokud tam máš jiné číslo, tak máš E4
Pro Kutil: ve VTP mám uvedenou max. rychlost 218km/h - nezkoušel jsem - osobně né >:D -
g_m 16.01.08 19:39
Krkovicka:
Ne, samozamykání ani obušek není kvůli děcku. :-)
Kdybys jezdil Ostravu, taky by ses asi chtěl automaticky zamknout.
(Přivázanému děcku ani čepice nespadne, pokud ji má přibitou...:)
Dongu1, já Oleowrovi věřím, že to nastavit půjde, on je takový technický typ. :-)
Uvidím příští týden. -
g_m 16.01.08 18:45
cja:
O. K., napíšu, s autem pojedu ale až příští týden, tak pak se ozvu, jestli to šlo nastavit.
Určitě jsi to pochopil správně, bavíme se o zamknutí auta po vyjetí, kdy se to zamkne samo po dosažení určité rychlosti a pak se to zřejmě odemkne po zpomalení zase na tu určitou rychlost.
všichni:
Prosím Vás, kolegové, kdo si to v autě zkusí nastavit, napište sem, jestli Vám to funguje, normálně se těším, až si to zaktivuju, díky!
K těm vstřikům - já bych taky na Petra T. měl dotaz - prosím Tě, Petře, platí zavedení EURO IV i pro můj motor 2.0 96 kW? Protože mám auto vyrobeno 12/2005, tzn. mělo by mít EURO IV (?), protože je to ta poslední faceliftovaná verze (poslední facelift byl od 08/2005 - zavedení 2.2 TDCi) se zadními světly ala Mercedes C - bílé proužky vodorovně a švindlchromová lišta pod světlem, mám liftback.
Čili dotaz zní: mám (super odolné, černé:) vstřiky EURO IV nebo ne?
Díky moc za případnou odpověd' a zdravím Tě!!! -
cja 16.01.08 18:25
« Re: Bezpečnostní pásy
To TomanGhia: Možná jsem mimo mísu, ale pokud se ti to podaří, tak dej vědět, protože v manuálu není o ničem takovém ani zmínka - pokud tedy automatickým zamčením není myšleno náhodné odemčení vozu dálkou na klíčku, kdy se auto po 30s samo zamkne.Pokud by ta automatika zamykání byla vázána na obsazení auta a nějakou rychlost, potom bych to též bral (o té páčce vím). Tak dej vědět, jak jsi se s tím návodem popral, jestli si z Mondea neuděláš C5 :-) .
A ještě bych měl jeden dotaz. Z níže uvedeného tedy jsou 2 druhy vstřiků E3 a E4 - pro zjednodušení - moje auto je 2/2005 tj. Euro 3 a výměnu vstřiků na záruku již prodělalo v roce 2006 po 2 ks postupně, včetné nahrání SW - je tedy realita taková, že tam již budou vstřiky E4 - nebo jsem pouze lehce naivní ;-), pokud tedy lze vstřikovače takto zaměňovat. Jestli někdo ví...? Děkuji. Ony ty vstřiky potkají už dalšího majitele, ale lépe se potom vyjednává při prodeji. -
g_m 16.01.08 17:22
Krkovicka:
Jo, to znám, ta horní část páčky se zamáčkne, ale já na to zapomínám...
Ty co Ty máš furt s tím kouřením :-) , máš tankovat furt jen tu OMV a Benzinu a ne BP a bude to lepší. :-) Navíc jsi šel dolů se spotřebou, gratulace!
Nebo bud' stejný masochista jako já a panel ventilace si zapínej spolu s rádiem až po vyjetí. :-)
g_m 16.01.08 17:17
oleowr1:
Máš to u mě, díky moc, opsal jsem si to.
Už s sebou nebudu vozit ten teleskopický obušek, juchů! :-)
Btw. když jsem měl onehdá auto v servisu, tak jsem si ten teleskop nechal položený u své sedačky, jak ho mívám a jak mi auto vraceli, tak jsem si všiml, že byl položený jinak, než jak ho dávám...
Bylo mi divné, že byli ještě uctivější, než obvykle, když mi pak předávali klíče... a pak mi to došlo! :-) Tak se na ně musí! :-)
(Co tam mám položit příště...?)
Jinak jsou na mě ale hodní, nemůžu si stěžovat, tedy až na to, že neví o tom samozamykání (se budou asi divit, až mi po další garančce pojedou auto projet a ono se samo zamkne) a prohlížejí si mé věci v autě... :-)
Ještě jednou díky!

Ups, na první otázku už si umím odpovědět sám, našel jsem na webu tabulku a můj údaj 2001/100B je skutečně EURO IV.
...*!...
Slyšeli jste tu ránu? To byl šutrák... :-)
Hurá do JZD na naftu :-) (Nikdy!!!)
Pane cja, napiš aspoň něco :-) k tomu datu výroby, kde ho máš Ty v té kopii VTP?