FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
RADEK1 21.01.08 19:11
« Re: Re: Špinění oken
Také bych řekl ,že u mého předchozího mondea 2001 se zrcátka a boční okna špinila méně. Ta zrcátka měla opravdu jinší tvar a byla menší. U 2005 po faceliftu jsou větší a samotná zrcátka jsou jako by méně utopená v krytech . prostě víc trčí ven. Já na zrcátka a boční okna dávám nějaký ten sajrajt co odpuzuje vodu. Kapky lépe stékají a nezůstávají na oknech a nešpiní se tak. ;-) Mažu s tím i přední reflektory. -
superkutil 21.01.08 13:06
« Re: to cja
M1 bylo podobné N1. Akorát N1 bylo jako nákladní auto, původně mělo žlutou značku. M1 bylo servisní a montážní vozidlo, mělo také přepážku, ale mohlo tam, kam náklaďáky nemohly a mělo bílou značku. :-)
Jak na N1 tak na M1 byl odpočet DPH a přepážka. -
cja 21.01.08 11:59
« Re: to cja
Oleowr1: tak ,to je ideální koupě, ale té nevyplněné servisní knížky je škoda, podle těch kotoučů , pokud byly s origo podložkami se dá hodně odvodit... Moje předchozí Mondo měnilo kotouče až ve 150t km +- , ale předchozí majitel(byl to 2,0i r.v.2001) byl hrozně opatrný, ten ani v dešti nejezdil >:D , byl to takový laboratorní jezdec, i spotřebu měl tam kde já jsem se nikdy nedostal. Akorát mi přijde , že naftový auta ty kotouče i obložení požírají o něco rychleji, aspoň podle osobní zkušenosti :-) Ty tyčky stabilizatoru - to je to lupnutí při propružení a cuknutí za kolo? Myslím ,že to tady( ty?) někdo zmiňoval, stabilizační tyčky jsem nikdy neměnil, max ta plastová pouzdra. -
oleowr1 21.01.08 10:15
« to cja
Auto bylo při koupi fakt ve vzorném stavu, ujeto po 3 letech 107tkm. Měl ho pravděpodobně jeden manažér, který podle opotřebení rohožek a sedadel jezdil většinou sám a ani do kufru moc často nelez, kotouče jsem měnil ve 126tkm, takže s tím určitě jezdil slušně.
Nebyla tam ani namontovaná přepážka, dosud ji mám v garáži, na STK mi totiž řekli, že mám nesmyslně vypsaný velký techničák, kde mám auto v kategorii M1 (jako osobní) a v poznámce je uvedena přepážka a zatmavená zadní skla jako neoddělitelná součást vozidla. Dokonce mi řekli, že namontovaná přepážka by mohla vadit silniční kontrole, protože v OTP mám "osobní automobil"
Jinak jsem (až na již vyřešenou přístrojovku) spokojený. Před Vánoci mě trochu postrašila spojka, pískala při sešlápnutí, ale po delší cestě, kdy jsem na ni dával pozor, poctivě ji vyšlapával až na podlahu, řadil pomalu a držel ji trochu déle než je obvykle si ložisko sedlo a je naprosto tiché. Teď se chystám na tyčky stabilizátoru vepředu a vzadu a laboruji, jestli se do toho pouštět sám. Nejde o ušetření peněz, u známého mechanika mě to vyjde (bez faktury) na stejno, ale bohužel přes týden nemám čas odvézt auto do servisu a hlavně se ze servisu dostat bez auta do práce a z práce zpátky pro auto.

akorát ty odlučovače DPF na naftových motorech moc účinné nejsou, a vzhledem k tomu ,že doporučovali maloobjemový benzín jako ekologickou variantu(v jiném článku)....
jsem zvědavej , jak zareaguje pan guvernér v Kalifornii, když nafta se mu zdála špatná...
... a co teprve u nás Škody řady 100-130 ... tam je lépe žádná měření nedělat - smůla jen, že jich jezdí tolik ...