FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
cja 24.01.08 11:04
« Re: Samozamykání
oleowr1: Souhlasím s tebou, když se v Transitu rozsvítila kontrolka servisního intervalu a do výměny oleje zbývaly 4t km, tak mechanik to vypnul tak, že šlapal na spojku a brzdu zároveň a zapínal a vypínal klíček , tak nějak to bylo, takže né vše musí jít přes PC - WDS ? nebo jak se ta jejich krabička jmenuje. -
oleowr1 24.01.08 10:52
to G.M.: nějak nemám čas psát, můžeš být klidný, pokusama sis určitě nic nerozbil, asi se Ti neaktivuje zápis dat do ŘJ, možná se to dá přes WDS vypnout/zapnout, ale to Ti pravděpodobně v servisu neřeknou....
Autorizované servisy ve spolupráci s výrobci si např. vynucují výměnu oleje jen u nich, protože malý servis nemá na to, aby na všechny verze aut kupoval SW a upgrade, potom neumí zrušit kontrolku servisních intervalů. Naštěstí existují podobné kódy, jsou ale složitější než samozamykání: otáčí se klíčkem zapalování, zapíná vyhřívání skla, přepíná světla a blinkry...
V podstatě jsou téměř všechny spínače a přepínače propojeny přes ŘJ k nějakému funkčnímu bloku. Při troše fantazie si lze představit, že např. tlačítko ohřevu skla je šipka nahoru, zamknutí/odemknutí je pgup/pgdown, zapalování je enter, nulovací tlačítko tachometru je tabelátor atd. k pomyslné klávesnici ŘJ. -
g_m 24.01.08 10:09
cja:
Díkes, dneska to opět zkusím, večer dám vědět.
Dong1:
Díky a vítej v klubu odemčených! :-)
Ty polohy v zapalování jsem tedy měl dobře i podle Tebe i podle cja, jen mě včera trochu zmátlo, že jsou vlastně označeny polohy celkem 3 na tom zapalování. Ale dělal jsem to dobře. Zkusím ještě dneska znovu.
Oleowr1 furt nepíše... :-) -
cja 24.01.08 08:43
G.M.: s tou Ghiou to bylo hezčí, ale dlouhy...
co se týká toho návodu od Oleowr1, porvé jsem dost otálel a nic se nedělo - potom jsem si vzpomněl ,že když jsem u Monda 95 programoval dálku, tak to vždy muselo být do určitého časového úseku - jednotlivé kroky - u toho auta byl plovoucí kód a stačilo projet v Brně pod trolejí , kde bylo silnější el. pole a už dálka nešla - to byla vždy halda legrace , když jsem zjistil, že bylo auto půl dne otevřené.... ale zpět k tomu programování, polohu 0 jsem vždy bral jako zasunutí klíče(odemčený zámek volantu)polohu I jako pootočení klíčku se slyšitelným cvaknutím a polohu II - rozsvícené kontrolky před započetím činnosti startéru , takže poloha 3 jak píšeš tu neznám a ptal jsem se doma , tak taky né >:D , ale vážně polohou 3 v tvém chápání bych já chápal II od Oleowr1, využíval jsem polohy klíčku 0 a II,... a proto se možná zamykám - jo a funguje to aut. zamykání i na zpátečku, když couvám pomalu, tak se to nezamkne , ale když spěchám při výjezdu z řady , tak to cvakne
PS: dveře jsem měl zavřeny ruční brzdu nezataženou, zařazena 1, rádio vypnuté, větrák taky, ... stěrače stírají ..., dveře jsem otevíral po každém pokusu , pač v garáži někdo furt otravoval ... -
g_m 23.01.08 23:05
cja:
Tak aspoň Ty máš dobrou náladu, taky bych se smál, kdyby se mi auto samo zamykalo, jsi prostě za vodou, no. :-)
Já když ted' zpětně analyzuju své dnešní programování (a sbírám sílu na zítřejší, rychlejší :-) ), tak si tak říkám, jestli uvažuju dobře v těch polohách klíčku v zapalování - poloha 1 je první pootočení, dobře znatelné, poloha 2 je rozsvícení kontrolek a poloha 3 znamená už otáčení startéru. (?)
Dělal's to tak taky?
Nebo je poloha 3 toho klíčku teprve rozsvícení kontrolek? Tím pádem by poloha 1 byla jen zasunutí (myslím zasunutí klíče do zapalování. Fuj, jak Tě to mohlo napadnout >:D ). Sice si to nemyslím, ale hledám důvody všude, Tys to absolvoval úspěšně, tak zkus něco napsat.
Předem dík.
P. S.: Ted' mě na chvilku omluv, musím do postele s infarktem... -
cja 23.01.08 22:41
« Re: Tlumice a brzdy
krkovička: dělali se ve 100t km, předchozí majitel byl gen. ředitel jedné pražské firmy -každý rok nový Mondo a to auto jezdilo jen po autobahnu, hlavně Deutsch a Belgie, ale vše jezděno na 18" kolech - teda 1 zima a 1 léto :-), já to bral jako 11 měsíční auto od uvedení do provozu,
k druhe otázce - nevím to jistě ,ostatně jako i ostatní věci , ale vzhledem k tomu, že je ten podvozek o něco odladěn, tak bych čekal , že tam budou tlumiče s jinou charakteristikou, ale jistě to nevím , auto bylo přistaveno a tlumiče byly vyměněny - navíc já to neplatil. to bylo v rámci ceny, včetně setrváku a spojky a včetně vstřiků a včetně servisní prohlídky, př. brzd ... zkrátka reciproce, ale pokud by jsi chtěl není problém zjistit,
nic netlouklo, pouze se auto více třáslo a déle trvalo než se to ustálilo, ale já s tím před výměnou moc nejezdil, takže to ve mě takovou stopu nenechalo a hlavně jsem přesedal z jiného Monda, které se chovalo jak popisuje Martin.Z, ale vím , že i Titnanic se houpal a potom jsem byl ze začátku trochu vyděšen tou tvrdostí - z 16 na 18 a ještě nový tlumiče, vyděšen jsem byl jen do první zatáčky , pak vše OK
kotouče na předku jsou jiné, ale to je dáno motorem(oproti mému předchozímu 2,0i) - aspoň mi to tvrdil serv. technik , ale jistě to též nevím , pač jsem to nezkoumal dle čísla VIN - což je nejbezpečnější způsob nákupu náhradních dílů - drahá vlastní zkušenost
Ono to sice zpočátku vypadalo jako drahá koupě, ale po tom co jsme se domluvili co vše je třeba na autě , aby to bylo k obrazu mému , udělat, což bylo celkem dost věcí , tak se mi to zdálo OK a spoustou věcí jsem se ani nezabýval.
To Martin.Z: máme tady u nás stolici Sachs na měření charakteristiky tlumičů, jezdím tam asi 10 let, tlumiče jsem u nich neměnil, takže neměli důvod něco doporučovat a zatím diagnostikovali z testu i vyteklé tlumiče - nefunkční :-) , ty testy s těma přenosnýma senzorama neberu vůbec vážně - ta stolice u nás je zabudovaná jako samostatné servisní stání a mají to v podlaze jak na STK ty nájezdové válce.
oleowr1: o plotýnkách taky něco málo vím ... :*)
T.G.alias G.M.: zase jsi mě v dobrém pobavil:-) nezbývá než použít poučku - opakování je matkou moudrosti a co nejde silou, tak jde kladivem, :-) :-) Zkus to stihnout v kratším časovém interval, mě to taky 2x nešlo a na potřetí to na mě zabučelo a pak už to šlo,
Uff to jsem se rozepsal.