FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 06.02.08 15:14
« Re: najete km po druhe
Co tam máš za zimáky? Používám GoodYear, Nokian a Continental a v pohodě. Nejhorší jsou asi ty Continentaly, nejlepší Nokiany. Ale může to být i tím, že Continentaly 205/65 16" mám na novém Mondeu a ty ostatní byly na starém Mondeu 195/65 15". -
DIM 06.02.08 14:45
Já jsem si záruku koupil vždy tu prodlouženou, takže ty kladky byly opravdu v záruce. Teď drží už asi 40 tis km. Mám pocit, že začínají víc řehtat až když je venku teplo..... i když letošní " zima" se dá nazvat poměrně kladková :-) Nevíte na co jsou ty zimní gumy ?? :-) Připadá mi, že na de mnou pořád letí doprovod dvou Boeingů a několka Grippenů, jak to hučí ....... -
"-- skrytý --" 06.02.08 14:23
martin.z: když jsem četl tvůj příspěvek, tak u údaje "Bylo presne dva roky stare...Na tacho melo 60 kkm...jsem to bral tak ze s tim nejakej nemec najel maximum co se za dva roky da" jsem si řekl, že reálné číslo bylo asi 120000km - to se za dva roky dá najezdit ještě celkem v pohodě (1200km za týden), dá se i 90 tisíc, ale to už je extrém. Tak jsem se moc nespletl, musím se polácat po zádech.
Pak se nediv, že se tě vstřiky potkaly těměř okamžitě. Na druhou stranu jsi dokázal vyrazit z prodejce takovou slevu, že náklady na opravu pokryje. Je to bohužel další běžné opotřebení, na které z předchozích aut nejsme zvyklí. Snad už CR v 5. nebo 6. generaci konečně bude schopné jezdit i na naftu bez panenské moči. Stejně tak i dvouhmoťák je poměrně nová "spotřební" vymoženost (a sypou se napříč všemi značkami zhruba stejně), ale i tady doufám, že za pár let se to naučí opravovat levněji, než výmenou celého kompletu, kterému kromě pár unavených pružinek nic není. Napínací kladka je IMHO specifikum forda, v tom bych souhlasit s kritikou.
Musíme si zvykat, bude hůř. Na řadě je filtr pevných částic. -
martin.z 06.02.08 11:39
« najete km po druhe
Ted uvedu na pravou miru stav km meho vozu - je to myslim zajimave
Auto jsem nasel tady v cr v rijnu 2006 u prevoznika z nemecka. Bylo presne dva roky stare (r.v. 2004/10mesic), co se tyce VINu a puvodu provereno Cebii, najete km vam samozrejme nikdo necertifikuje. Na tacho melo 60 kkm, bylo fakt pekny, ale treba podle opiskovane haupny od kaminku se mi ten najezd nezdal - proste jsem to bral tak ze s tim nejakej nemec najel maximum co se za dva roky da, nicmene jinak to bylo to co sem hledal, interier jak vzhledove tak funkci zanovni auto, exterier i podvozek taky. Serviska byla nejspis vyplnena dodatecne i s razitkama aut. servisu, puvodni asi nebyla protoze stranky ji nechybely :-)
A ted pozor.
Pak mi u charouze udelali vypis z toho jejich globalniho vypisu servisni site, presne 2 mesice predtim nez jsem to koupil se tam nasel zaznam nemeckeho aut. servisu, ze spravovali cosi na el.sibru a uvedeny stav km pri teto prohlidce (2 mesice pred moji koupi) byl nejakych 123 kkm !
Tohle uz jsme bral jako relevantni a verohodnou informaci a na zaklade toho vypisu jsem vymackl jako spravnej pokrytec jeste 30kkc z toho prekupnika zpatky :-)
Tot vse, cena za 2 roky stare auto v plne vybave i s automatem a s myslim primerenym najezdem mimo nase tankodromy byla 330 kkc a pro me to byl slusnej kup a stale je, protoze zatim nevykazalo zadny problem ktery by nebyl obecne vztazitelny k mondeu jako takovemu. Navic jeho trumf proti vsem predchozim je automat kterej si stale uzivam, ale proc nenapsat co mi vadi.. -
g_m 06.02.08 11:05
« Re: Už je to tady, už je to tady
martin.z:
Je to tak, jak píše Krkovicka (díky za vysvětlení) - 4x obvod Země je cca. 160tis. Km na tacho, smotaných na obvyklých bazarových 90 - 120tis. Km.
Jsem byl, nevím proč, přesvědčen, že ten termín všichni znají, zas taková tlama, že bych Tě Martine tipoval na týpka, co si koupí auto 4x hozené přes boudu, nejsem.
Ale za to výrazivo o Mondeu a za to Tvé zobecňování Ti to patřilo. :-) -
"-- skrytý --" 06.02.08 10:56
martin.z: Ctyrikrat kolem koule znamena, ze auto mohlo 4x objet zemekouli nez sis ho koupil, takze to bylo mineno jako narazka na skutecny pocet km a ne na bouracku.
Predpokladam, ze DIM ty opravy neplatil a delaly se v zaruce. -
martin.z 06.02.08 10:36
krkovicka: o bourace se tu zminil G.M. ktery tak osacoval moje auto - nemam ve zvyku si cucat neco z prstu. Jinak DIM sem myslel ze kupoval auto novy a kdysi tu psal ze trojkombinaci menil dokonce dvakrat a ze mu vydrzela 2x po sobe jen asi 20-30kkm.
Ale jinak dik, rozumime si byt tedy s tou ojetinou je to zase asi specifikum CR

mam zimaky GY UG 7 v rozmeru 205/55 R16 a neni problem.
Skoro bych si tipnul ze je mas nejaky oskakany nebo proste blbe sjety.
Kdyz jsem auto kupoval tak na nem silene hucela naprava (gumy) ale to se zjistilo az po jejich prehozeni, auto stichlo a pritom to byl zvuk ze jsme fakt sazel na lozisko v kole..
To same se mi stalo jednou s nizsima Bridgestone potenza co meli vzorek do V. Hucely jak prase ale byly to letnaky a urcite to nebyla jejich provozni vlastnost kdyz sou v poradku.