martin.z 13.02.08 21:07
« Re: koupě mondea 2,2 tdci
PetrT:
Petre tohle s tema cenama mi prave prijde tak trochu zavadejici, pokud uz predem servis strili cenu za repasi 25.000,-kc presto ze mondeo neni 10ti valec a nema tim padem 10 vstriku tak je dobry k tomu co pises napsat i to ze to zdaleka neni konecna cena za vsechno co tam budou delat.
Resp. za 2.500 ani 4.000,-kc mu proste problem byt s jednim vstrikem neodstranej! -
WinDiesel 13.02.08 20:06
« Re: koupě mondea 2,2 tdci
Tome, auto z Německa NIKDY NEMÁ NAJETO 96000 km !!!!!
Já mám 190000 km najeto 2/3 v ČR 1/3 v zahraničí. Němci pořád jezděj dlouhé štreky po těch svých prima dálnicích.
Buď velmi opatrný.
Jinak, za jistých okolností to může stát za to. Když se smíříš s tím, že to auto má tak 250000 km najeto (ale to není pro motor Puma Duratorq, stavěný pro Transita vůbec žádný problém!!!) a zainvestuješ do nových vstřiků (max. životnost 250000 km) a do dvouhmoťáku, budeš v pohodě. Na své (2,0 TDCi) Mondeo nedám dopustit. Já si vše ale hlídám, měním filtry paliva (to je nejdůležitější) po 15-20000 km, tak mám vše v originálu, nicméně jsem dělal dvouhmoťák a spolu, když se to muselo rozebrat jsem nechal udělat i spojku. Takže ano, auto si to zasloužilo, těch 30000.
Mondeo má výhodu že má opravitelné vstřikovače, řada konkurentů si o tom může nechat zdát a za vstřik nebo PDčko zaplatíš 10000.
Takto vyjde oprava vstřiku Delphi někde mezi 2500 a 3700 Kč, to je snesitelné.
Ale já nejsem Ty, tak dělej co myslíš že je pro Tebe nejlepší. -
"-- skrytý --" 13.02.08 18:04
« Re: 3 a 4 dvere
Batman: tady není asi moc co řešit. Bez křišťálové koule ti zbývá jenom ty zadní dveře rozebrat a vyzkoušet, jestli jsou serva centrálu funkční, popř jestli tam není jenom nějaký mechanický problém, možná by to stačilo namazat. Pokud si na to netroufáš, svěř to nějakému autoelektrikáři, nemusí být nezbytně přímo od forda.
Motorky centrálu, pokud mě pamět neklame, jsou u tvého auta už součástí zámku, takže nabastlit tam univerzály asi nebude zrovna simply. Nicméně měl bys mít slušnou šanci sehnat funkční zámky na vrakoviších.
Víc se ti na dálku po netu pomoct nedá. -
"-- skrytý --" 13.02.08 16:41
« Re: 3 a 4 dvere
Porad z tveho popisu neni jasne, zda packou dveri od ridice, resp. klicem u ridice zamknes/odemknes zadni dvere.
Pokud ano, moturek to nebude.
Jinak univerzalni moturek stoji asi 150Kc, funkce bude stejna, jenom se bude sloziteji upevnovat.

a ještě jeden dotaz, vím, že se to sem už před asi půl rokem dávalo , ale přesto si dovolím to vyžádat ještě jednou - 2,2 TDCI r.v. 2005, Euro 3 je motor Puma ? Děkuji za odpověď.