FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 18.02.08 14:07
« Re: Nepravidelný chod motoru po startu a bílý kouř
Pet.T: pokud však za 24 měsíců najedeš víc jak 100t km, tak nemá smysl připlácen jinou záruku než 3 roky a 150t km a potom si myslím, že už musíš jedině do Forda a ještě musí být ty vstřiky totálně mrtvé, jinak to hrají na opotřebení, takže ideál je přijet s nouzovým stavem a potom musí plnit nebo se pletu?(Ford nad rámec zákonné záruky) -
DIM 18.02.08 14:03
Já jsem ale u DELPHI nic nekupoval !!
Pokud mi bylo něco vyměněno v záruce, neprodlužuje se záruka o další dva roky od data výměny...... Něco jiného by bylo, kdybych si ty díly zaplatil.......
Znám dost lidí s motory TDi a kromě té váhy vzduchu žádný obvyklý totální průser nikdo nehlásí..........
-
WinDiesel 18.02.08 13:43
kutil: Zlaté TDI:
každých 50000 váha vzduchu
každých 75000 dvouhmoťák
každých 100000 turbo
1,9TDi Octavia motor z Maďarska totální průser - honem místo něj dávaj 1,9 TDI common rail - v létě. 2,0 TDi 125 kW piezo-PD totální průser s částicovými filtry, kromě jiných problémů, náhrada honem rychle již na jaře motorem 2,0 TDi common rail.
Takže klídek, je to jen otázka času a Tvůj kamarád si pobrečí a řekne: "zlatý TDCi" !!! -
"-- skrytý --" 18.02.08 12:37
« mondeo B5Y a jeho průsery
Zdravím všechny Forďáky . Mám mondeo B5Y 2001 GHIA Liftback a už jsem vyměnil skoro vše, hned jak jsem ho koupil (to mu byly 4 roky 127 000 km) mi začal sáknout paliv. filtr od začátku mi něco klepalo na nápravě tak jsem postupně měnil ,a se všema mechanikama od fordu počínaje,garážovýma konče , detekoval co to může být , stabilizátory nové , ramena nové ,silentbloky , tlumiče a pořád klepe a pořád klepe, kompresor klimatizace repas , chladic klima, tyč řízení, oba zadní brzdiče , teď mi odešla spojka to vše samozřejmě v průběhu tří let v neposledí řadě mi rezla karoserie (dveře a prahy) tak to jsem zvládl ještě v šestileté záruce, ale překvapilo mne to. Dnes má najeto 174 tis. tak nevím mám-li být spokojen , :-( asi bych byl kdybych ho kupoval jako nové v tomto stáří a kilometrech se projeví u všech aut jejich kvalita.Navíc mnoho km absolvuje po Praze. -
DIM 18.02.08 12:11
Tak já jsem jel 890 km do Dolomitů, tam stálo Mondeo celý týden na mrazu bez hnutí ( snad poprvé ve svém životě ), a v sobotu bylo ráno -13 C, a start šel velmi velmi ztuha, po několika sekundách těžkého protáčení se začaly chytat jakoby některé válce , tak jsem to ještě podržel, až se to rozběhlo.....samozřejmě s dýmem, ale pak už dalších skoro tisíc km v pohodě až domů :-)
Byl jsem s ním ve výšce až 2 200 m.n.m. , tak snad mu vysokohorský pobyt prospěje ...
Průjezd Vídní pomocí GPS úžasný, nechtěl jsem si zajet až na Schwechat, tak jsem jel pořád od jihu na sever, i když už to někdy připomínalo jen obslužné komunikace pro rakouské vinaře, tak jsem se zase za Vídní napoil na tu hlavní !!.-)