oleowr1 20.02.08 10:44
« Re: Mondíkova dovolená v Kladně, aneb špičkové služby a rychlost zotavení:O)
WinDiesel: čím a jak kalibruje nevím, denně prý toho dělá dost, snad si zjistím podrobnosti.
V Dankaru mi kalibrovali taky a pokud mají SW od Delphi, tak bych to zavezl na kalibraci k nim, ne? Pro případ repase vstřiků mi servisák z Dankaru také nabízel "levnější variantu".
Pro mně je to vlastně druhá reálná alternativa vedle Sobka. Měl u něj auto nedávno (tak 1/4roku) kolega z práce a platil celkem 33tisíc, bohužel nevím co bylo v ceně. -
cja 20.02.08 10:29
« Re: čipování
Lordmystic: akorát si myslím, že i spojka z 2,2 ti přenos sil od motoru nezajistí, pokud se budeš rozjíždět, jak popisuješ ve své recenzi na moje auto, pač do roztočeného motoru pustit spojku a při silách, které tam vznikají, to nemůže spojka, která je pro naše auta dlouho vydržet, člověče to není WRX STI >:D , to je Mondo :-) , je to sice tvoje auto, nic proti tomu, ale na takové zacházení bych si koupil Focuse RS a dal tam nějakou závodní spojku... chudák, kterej si to auto koupí po tobě >:D , to zas bude v diskuzi keců , že Ford nic nevydrží a Mondeo obzvlášt
Tak dej pak vědět, kolik nová spojka i setrvák vydržely, protože ten dvouhmotový setrvačník dostává takový rázy, že se divím ,že máš ještě vyrovnaný chod motoru :-) Ale nechápej tento příspěvek špatně, je to jen tvoje auto a tvoje rozhodnutí - mě jsi jen pobavil tím jak k tomu přistupuješ. -
lordmystic 20.02.08 09:22
« čipování
windisel: no určitě máš pravdu, ovšem s některými věcmi co píšeš to nemusí být až takové pravidlo u všech čipařů. osobně můj čip od bitpower neztrácí schopnost motoru (řj) se učit a přizpůsobovat, naopak jsem byl upozorněn že po chipu se musí změnu parametrů motoru řj osahat a opravdu jsem pozorovat několik prvních desítek km drobné změny v určitých režimech akcelerace nebo hodně volné jízdy s minimem plynu. takže jsem přesvědčen že se řj dále učí. navíc po chipu se není třeba bát, člověk co to má také od bitpoweru byl na výměně vstřikovačů, jen jim řekl ať mu nepřehrávají sw a vše se po výměně zkalibrovalo jak mělo a auto jezdí v poho dál. mě také čeká nyní po chipu výměna i posledního vstřikovače, který byl už před čipem také načatý a auto padalo do nouzáku a nyní po čipu mi auto do nouzáku ještě nespadlo.
takže věřím že jsou čipaři kteří to dělají jak píše windisel, ale věřím, že existují i kvalitnější úpravy, viz. bitpower, který používá odladěný sw do řj z itálie a je to opravdu vyladěný soft. otázkou by bylo do toho dále zasahovat a měnit, ale mám standard, tak doufám že to bude ok.
každopádně jsem s tímhle do toho šel, zatím po chipu jezdím rok, auto nešetřím a dávám mu opravdu zabrat (ano jsem někdy prase, ale je to mé auto a mé peníze co do něj sypu ať se to nelíbí komu chce) a musím uznat že jsem neměl zatím žádné kolísání otáček ani za mrazů, žádné problémy, žádný nouzák, vstřikovače drží.
ale kouří a hodně, olej a náplně měním po 10k, brzdy, spojka a další věci odchází mnohem rychleji, ale s tím vším jsem počítal a akceptoval než jsem šel do chipu a jsem spokojen, je to tak jak jsem si představoval. až se mi něco vysipe, budete první kdo to bude vědět, budu muset přeci sehnat rady na levnou a kvalitní opravu :). -
superkutil 20.02.08 07:59
« Re: Absolut Superkutil
G. M.: Ano, chtěl jsem, ale opravdu ten čip nestojí za to. Takže ho nemám, stránky jsem opravil. Ztratil jsem důvěru v čipařskou firmu, jejich práce mi připadala hodně neprofesionální. Proto jsem chtěl vědět zkušenosti od Lordmystic.
Čipař dělá úpravy akorát tím, že změní určité konstanty a díky tomu motor lépe reaguje na plyn, ale k celkovému zvýšení výkonu nedochází.
WinDiesel: Záleží asi na metodě čipování, ale to co jsem viděl já byly pouze úpravy konstant vstřiků a tlaku v CR a nastavení lopatek turba. Nejednalo se tedy o nový SW ale pouze o úpravu konstant. Ale i tak bych dnes už čip u TDCI nedoporučoval. -
WinDiesel 19.02.08 16:35
« Upozornění - čippping - potenciální problémy s ECU
Pánové, rozmyslete si to s tím čipováním. Je to brutální zásah do SW v řídící jednotce - ti čipaři se s tím neserou. Nahrávají do ECU software které ruší funkce samoučení řídící jednotky, potenciálně je to pro motor a další komponenty velký a drahý problém. ECU opakovaně ztrácí kalibrace vstřikovačů a jde do nouzáku, poté nezbývá než tam vrátit původní SW od Forda u Forda za nemalé peníze. Čipaři jsou pro mne zloději a paraziti.
Vysvětlení strategie samoučení: vstřikovač Delphi (a Denso) je ve výrobě vyroben a kvůli odlišnostem součástek ze kterých je sestaven musí být zkalibrován. Hodnota kalibrace, takzvaný C2I kód (z francouzštiny něco jako individuální charakteristika vstřikovače) musí být nahrána do ECU (ŘJ). Pokud ne, každý vstřikovač stříká palivo jinak a výsledkem je nerovnoměrný chod motoru, klepání, zvonění, zvýšená spotřeba paliva.
Pokud se C2I zadá do ŘJ, nastává 2. etapa, jemné dorovnávání chodu motoru díky informacím získaných od CNS - combustion noise sensor - snímač hlučnosti motoru. Díky tomuto snímání pracuje ECU se vstřikovači a dolaďuje vstřik paliva tak, aby byl hluk spalování co nejmenší a spotřeba paliva co nejmenší. ECU de facto zindividualizuje chod motoru konkrétní entitě, která auto řídí!!!
O toto všechno se čipováním přichází. V lepším případě se to riskuje... :no: -
WinDiesel 19.02.08 16:11
« Re: Mondíkova dovolená v Kladně, aneb špičkové služby a rychlost zotavení:O)
oleowr1: Mustang dobrý ale kámoše kámoše nebrat. Pokud po repasi za použití dílů Delphi, které pro kámoše nejsou k mání, jsou k mání pouze pro autorizované Delphi servisy, neuděláš kalibraci těchto vstřikovačů na mašinách k tomu určených při použití kalibračního softwaru Delphi, máš velkou smůlu a možná i velký problém, protože můřeš poničit motor. -
g_m 19.02.08 15:58
« Absolut Superkutil
5 vět..., z toho 5 otázek... a to ses mi ve svém minulém příspěvku (dnes 10:39) tak líbil...
Sice v něm nic není napsáno, ale byla to možná taková ta první vlaštovka... ale ne... Ty se nezměníš. :-)
Ne, vážně - Ty sis kutile nechal načipovat auto (máš v recenzi svého TDCi na moje.auto jiné, vyšší hodnoty kW a Nm) a ve Tvé recenzi ani zmínka o té úpravě...???
( To ten chip ani nestojí za řeč, či co? :-) )

Dej vědět s čím ten kámoš kámoše robí tie kalibrácie, to som zuedau. >:D