superkutil 12.03.08 16:01
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
To DR: Tak jsem začal číst a dozvěděl jsem se že:
Celkové ztráty v převodech při pohonu jedné nápravy by neměly příliš klesnout pod 85%.
To asi autor myslel, že by účinnost převodovky neměla být pod 85% nebo že ztráty by neměly být větší jak 15%. Protože jinak to moc nechápu.
Jinak díky za info kolem výkonnových ztrát, nějak mi to nedošlo ve spojení s účinnosti převodovky a výkonem motoru protože ty vykonnové ztráty se měří po vyšlápnutí spojky a tedy při odpojeném motoru (převodovka není pod záběrem). -
DIM 12.03.08 15:27
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
A dá se do něj taky schovat nějaký ten proud ?? Přemýšlím ještě nad tím, že při větší rychlosti ( nám co to jede přes 200 to není problém ) bych odpojil vrtule u chladičů ( to už jen zbytečně hučí a stejně už beztak nestíhají ) a nechal bych je roztočit proudícím vzduchem o rychlosti 200 km/h , pak bych použil dodatečné řemenice, kterou bych roztočil dodatečný generátor ........jen co potom s těmi kilowatty ? Co když toho budu mít tolik, že nebude sobolího špeku dostatečné množství ?? Ono by se to dalo prodávat ČEZU do sítě jako zelená energie, na to je i zákon.....ale kde seženu tak dlouhou prodlužovačku ?? Ale pro ty, co stejně jezdí jenom kolem baráku , a to rychlostí kolem 200 km/h , by to šlo !!! -
cja 12.03.08 14:45
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
Bojím se DIMe jestli budeme jezdit na soboly, tak budeme zase závislý na Velkém bratru z východu - odcházím si opakovat ruštinu.... a jen tak mimochodem na sobolím kožichu bys možná vydělal téměř jako na norkovém, to by teprve byl efektivní chov - žádný zbytky >:D -
"-- skrytý --" 12.03.08 13:48
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
kutile, o momentu píšeš přednášky a nevíš, že ztráty v převodech přímo souvisí s výkonem motoru. Proč se asi účinost převodovky udává v % a ne v kW? Tak si o tom něco přečti a pak můžeš zase někde jinde zkusit dělat chytrého. [odkaz] -
superkutil 12.03.08 13:05
To oleowr1:
1. Parametry z brzdy - může tam být chyba ale čemu pak věřit.
2. Na rovině se zrychlování auta zastaví na 184km/h podle GPS.
To impaler:
1. kontejner není
2. vozík není
3. brzda v pořádku, ale podle grafu z brzdy je ztrátový výkon 32kW a u mého starého Mondea byl 24kW. Proč má nové Mondeo o 8kW větší ztrátu na převodech?
To DR: Stát se pštrosem nic neřeší. >:D