FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 21.03.08 15:29
« žárovka h7
zdravíčko po delší době. chci se zeptat, za dva roky co mám mondeo mi už nejméně potřetí odešla há sedmička vlevo vpředu, vždy ta samá. nevíte čím by to mohlo být? jinak jsem vůl, nechal jsem si to vyměnit u pochybného maníka co opravuje fordy a chtěl po mě za 5min. výměnu a žárovku dohromady 220kč...?!?
jinak pro superkutila zkušenosti po chipu se spotřebou. nevím jestli neproměřuje pp, ale cesta do alp 450km při dálnici 160-180 kombinované s totálními zácpami a okresky 110-130 průměrná cca. 5,4l. zpět volněji bez zácpy, dálnice 140-160, okresky ostře 100-120 spotřeba plynulejší jízdy 4,5l. v německu na dálnici jsou opravdu střelci, na mokru kolem mě ve 180 profrčel mistr s novou A4 ani jsem nemrknul :). -
cja 21.03.08 11:55
« Re: kotuce
Fordíček: začnou to na tebe hrát, že je to spotřebák a že moc brzdíš, já tohle neřešil, ale vím ,že pokud majitel servisu chce, tak to jde na záruku udělat - takže je to jenom o lidech
stává se , že když tam jsou velká kola - 18 - že se dostávají na kotouče nečistoty a poškrábou se , ale obecně ,že by bylo stanoveno, že kotouče na Mondeu 2,2 TDCI vydrží 80 t km to nelze, neboť každý jezdí jinak - takže , jak píši je to o lidech -
cja 21.03.08 11:51
« Re: srovnání
Radek 1: Superb bude určitě trhák, zvláště kombi s odpočtem DPH, ale mě by celkem nevadilo nic, ale cenová politika Škody na domácím trhu mě zkrátka vadí a proto to auto nekoupím. Proč Mitsubishi nebo Subaru (Evo X a STI) stojí v zemi původu v přepočtu 600t kč a u nás RS , jakožto rádoby domácí produkt o 200t kč více. Proč Tiguan ve srovnatelné výbavě a se stejným motorem je levnější než Scout, ať jdou s touhle politikou k šípku, zkrátka majitel je VW a ten nemá důvod snižovat cenu, zvláště , když drží skoro 50 % českého trhu a Češi jsou co se týče aut patrioti - a trochu jako ovce. V novém Superbu jsem nejel :-) , takže srovnání s Mondeem nelze. Ale je pravda, že jízdní vlastnosti, jako Mondo asi mít nebude. Ale záleží na každém jaké má preference a osobní potřeby >:D -
superkutil 21.03.08 09:48
« Re: srovnání
Ten motor 1.8TDCI 92kW mě taky zaujal. Měl jsem možnost ho vyzkoušet v S-MAXu. V rozsahu 1700-2700RPM má stejný zátah jako 2.0TDCI 104kW a v otáčkách 1600-1700RPM má tah dokonce větší. Je velmi pružný, a pokud není pod plynem je i tichý. U toho S-MAXe mi garantovali průměrnou spotřebu 6,5 litru, ale většinou majitelé uvádějí vyšší a to i u Mondea. -
"-- skrytý --" 21.03.08 08:48
« Re: kotuce
Dik za odpoved
Ja mam na mondeu 50 tis.co si myslim ze kotuce musia v pohode vydrzat,len vo Forde zacali vymyslat ze su prebrzdene,noa ked som im povedal ze musia byt vsetky ,tak oni nato , to ste mohli prejst s jednou stranou po vode.Mal som tri Fordy a chcel som si kupit noveho tranzita ,ale uplne ma odradili. -
superkutil 21.03.08 07:13
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
S tím technikem, co to měřil, jsme se shodli na tom, že je to jako by se ŘJ nemohla rozhodnout a tak zvolila nějaký restart a nové nadefinování hodnout a volba režimu. Myslím, že víc jak na otáčkách je to závislé na čase. Bohužel již nešlo udělat druhé měření. ten filtr pevných částic mě taky napadl, ale 2.2TDCI filtr nemá. -
WinDiesel 20.03.08 23:48
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
Nazdar Kutile. Podobný zubový průběh momentu se projevoval při brždění Toyoty Avensis 2,2 D4-D a tam za to mohl..... světe div se..... filtr pevných částic kombinovaný s odlučovačem NOx. Tento vyspělý systém je tak složitý, (pracuje s 7 vstřiky v rámci 1 spalovacího cyklu a k tomu má k dispozici ještě PÁTÝ vstřikovač, vstřikující palivo do výfukového potrubí), že se ŘJ jednotak může zbláznit, aby vyhověla požadavkům na odloučení částic, likvidaci NOx i požadavkům na výkon 130kW krouťák 400 Nm, že je výsledkem zubovitá charakteristika výkonu a krouťáku. U Tebe si ale ještě dovedu představit zasekávající se turbo.

A co se týče tvé spotřeby, tak se mi vůbec nechce věřit, já jezdím za 7,5 a to to šetřím co se dá. Ani plynulou jízdou v 90km/h nejsem schopný jít pod 6litrů. Zkusil jsem na rovině rozjet na 90km/h, zapnout tempomat a vynulovat PP abych odstranil vliv mé nohy a přesto to ukazovalo přes 6litrů. No a jak na to na dálnici šlápnu, tak to leze až přes 8litrů. Dálnice 160km/h jedu tak za 8litrů. Do háje, to přece normální!!! Když jsem tu 2.2TDCI kupoval, tak mi tvrdili, že se přes 7litrů nedostanu. 8-s
Už vím čím to je, tahám za sebou po zemi ty koně, co mi chybí v motoru. >:D