RADEK1 14.04.08 19:41
« Re: S-max
Já jsem s S - maxem nejel ,ale když jsem do něj sedl. První co mě vadilo byly právě ty sedačky. připadal jsem si jako když sedím u baru. Na vysoké a vratké židličce. To když sednu do Monda a sedák nakloním jako by dozadu až na max. tak mě sedačky sevřou a úplně pohltí je to super. o všem dá to dost práce je zase seřídit když je manželka rozladí :-( Nechápu proč to nemá paměti. jinak po mazdě CX 7 pošilhávám taky je to moc pěkné vozítko. -
superkutil 14.04.08 14:35
« Re: S-max
S-MAX mi vyhovoval, mám rád vyšší posaz a spíše v sedě než v leže. Sedadla při porovnání s MKII mi přišla srovnatelná s příjemnějším sezením (jezdil jsem s verzí Ghia i Titanum), s velikostí jsem neměl problém. Naopak se sedačkama v současném Mondeu z roku 2006 mám stále problémy, do sedačky se propadnu a sevře mi kyčle a ty mě po delší jízdě bolí, také pravá noha mě bolí a taky tvar zad má pro mne nevyhovující tvar. Co se týče polohy sedačky tak mám rád posez hodně vysoko, to ale zase nemám prostor na nohy a kolenama narážím na palubku a ovládání rádia. Pokud si dám sedačku dál, tak zase nedosáhnu na volant a ovládání klimatizace. Takové problémy jsem v MKII neměl. Z tohoto pohledu je pro mne Mondeo zklamáním a S-MAX mi vyhovoval víc.
U S-MAXe oceňuji vyšší posaz kvůli jízdě i nastupování, variabilní velikost kufru a výšku kufru. Do stávajícího Mondea se mi totiž nevejdou věci co se vešly do Mondea MKII. Je to nepochopitelné ale Mondeo MKII bylo mnohem vzdušnější a prostornější a bylo to úžasné auto.
Nerozumím té poznámce o 2x vyšší ceně. Vždyť rozdíl mezi Mondeem kombi a S-MAXem je 8000,-Kč.
Mám chápat tvoji větu:
Kazdopadne jsem si po presednuti do sveho auta rekl, ze za ty prachy jezdim docela v dobre kare.
tak, že u auta za nižsí cenu clověk sleví i na požadavcích a toleruje nedostatky které by u dražšího auta reklamoval.
>:D -
WinDiesel 14.04.08 14:22
« Re: S-max
Já si teď trochu myslím na CX7, ale s dieselem 137 kW na podzim. A také jsem trochu podlehl módě SUV, tak přemýšlím o Foresteru s dieselem boxerem - tento vymazlený motor je prý srovnatelný s motory BMW. Jinak ale nedám ne své Mondeo dopustit, 195 kkm a žádné mimořádné problémy, něco málo v garanci, po garanci jen brzdy a jeden senzor za 2,5 k. -
DIM 14.04.08 14:18
« Re: chcipani motoru
Mně to teda ještě nechcíplo nikdy !!! Nerozumím tomu, proč ti to udělalo dvakrát na stejném místě !! Není tam nějaký rozvaděč, transformátor , trolejbus nebo tramvaj ??? Pokud se nerozsvítí kontrolky , tak to znamená, že je řídící systém úplně out....Taky by to mohly být kabely nebo konektory.....ale to by asi těžko dělalo vždy na stejném místě :-) -
"-- skrytý --" 14.04.08 13:30
« S-max
martin.z: 2x mi to stejne udelalo predchozi Mondeo 2TDCi- vzdy na stejnem kruhaci a na stejnem miste. Nedovedu si predstavit, jak by se ztuhlym rizenim zapasila ma zena. kdyby se to stalo ji. I ja jsem mel plne ruce prace a to mam silu jako vostriz. Pricinu neznam, ale spolehal bych se na radu PetraT
S-max si nekoupim. Byl jsem se s nim v patek dukladneji obeznamit v autosalonu a zklamaly me sedacky a prostor za ridicovym sedadlem pri optimalnim nastaveni sedacky.
Sedak prednich i zadnich sedacek je neuveritelne uzky a kratky.Kdyz jsem pak presedl zpet do Oliny, tak jsem si uvedomil jak moc by mi to vadilo. Navic jsou pedaly dost bliz k sedadlu nez u Mondea a pro dosazeni optimalni polohy za volantem jsem si sedacku nasteloval tak, ze za mnou bylo dost malo mista.Asi vic nez v Mondeu, ale ne o tolik vic, abych mel pocit, ze 2x vyssi cena je opravnene vykoupena vetsi prostorovou/uzitnou hodnotou.
Motor 2.TDCi 103kW dobry, nic noveho. Jizdni vlastnosti v ramci ctvrthodninove predvadeci jizdy nelze otestovat.
Kazdopadne jsem si po presednuti do sveho auta rekl, ze za ty prachy jezdim docela v dobre kare:)
Nikomu z vas ty sedaky v S-maxu nevadily? (..kutile)
WinDiesel 14.04.08 10:36
« Re: chcipani motoru
Nazdar Martine, nemám AT ale připomíná mi to závadu ovládacího ventilu čerpadla CR - říká se mu IMV. Mnohokrát mne vystavil velice nepříjemným zážitkům, když mi motor v různých nepříjemných situacích chcípnul. Například řadím dolů, jedu do dost ostré zatáčky a najednou totálně ztuhlý volant...
IMV je dost levný náhradní díl, asi 2,5 K.... -
martin.z 11.04.08 20:57
« chcipani motoru
Cau vsem, za posledni cca mesic (predtim rok a pul nikdy) mi 2x auto za studena pri jizde z mirneho kopce hned kousek od baraku uplne z niceho nic, bez kontrolek nebo skubani, chciplo.
Moje chyba to nebyla, je to AT :-)
Pokazdy jsem to zjistil kousek niz na krizovatce podle tuheho volantu (nefunkci servo)
Mate nekdo podobnou zkusenost? V obou pripadech to slo ihned nastartovat a v dalsi jizde uz nic.. -
mate59 08.04.08 18:07
« Re: chromovy ozdoby
Niečo ako silichrom sa používalo skoro pred 30 rokmi ,stálo to 3 koruny a bolo to výborné.Vtedy som mal Škodu 1000MB a chromové časti som pravidelne týmto ošetroval.Taká jemná akože hrdza sa objavovala vždy po zime ale to sa dalo preleštiť.To pôjde dolu,uvidíš.