FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
RADEK1 16.05.08 20:06
« Re: Z jiného soudku
Já mám sice denso ,ale mě zamrzalo i během jízdy a zamrzly i čudlíky kolem něj . tedy ovládání kompletní ventilace. Pomohlo jen znovunastartování. Pak mi servisu poradili,at´ odpojím baterku na cca 12 až 15 hod ono se to celé zresetuje včetně těch tvých neposlušných oken a snad to pomůže. Mě to vážně pomohlo. :-) pokusům zdar >:D -
superkutil 16.05.08 14:24
Hlavně nezapomenout zavřít okna a sundat zahrádku. >:D A dobře nafouknout kola. A těch 4800ot platí pro diesel? Já jsem rád když to roztáhnu přes 3500ot, to už mám pocit, že to vůbec nezrychluje. 8-s
To ESP mě zaujalo, myslíš, že má vliv na maximální rychlost?
Máte někdo tip jak umoudřit okno? Když mám pootevřené okno (cca 10cm) a stisknu tlačítko, že ho chci zavřít, tak cukne nahoru a pak sjede až dolů. Je to hodně nepřijemné. Navícvčera když jsem chtěl okno zavřít, tak vůbec nereagovalo. Musel jsem vypnout a zapnout motor a pak šlo zavřít.
A taky co s rádiem Ford Sony MP3, které po nastartování zamrzne a musí se vypnout a zapnout. Rádio už bylo v odborném servisu Ford měněné kvůli této závadě. -
Janerad 16.05.08 13:22
Na oktávky mám osvědčený recept:
1. V Power D
2. Vypnutá klima
3. Vypnute ESP
3,5 (superkutil vypne i světla, radio a ventilaci) :-)
4. točit do 4800 ot/min.
Také se mi stává, že mám pocit, že lépe akcelerují (do 180 km/h)
- můj pocit je, že mají lehčí převody...
Ale nad 200 jim dojde dech... Já to dokážu rozjet do 230 tacho a ujíždím... -
superkutil 16.05.08 11:53
« Re: Prostornost aut
V autě trávím hodně času a tak po předchozích zkušenostech bych chtěl auto, které splňuje co nejvíc z mých požadavků. A když mám možnost při své práci si vyzkoušet něco nového, tak toho využiju. Asi používám auto k více účelům než ostatní a nebo si věcí moc všímám. Vím o čem píšeš, tako mám známé kteří ani nevědí jaký mají motor a nebo co jejich auto umí. Prostě sednou, jezdí a když auto nejezdí jak chtějí, tak si koupí jiné. A pak se smějou, když jím říkám, co všechno jejich auto umí a co vše mají ve výbavě. Asi tím, že jsem dost dlouho dělal kolem aut, tak mám profesionální deformaci. >:D -
superkutil 15.05.08 11:20
« Prostornost aut
Včera jsem měl možnost si vyzkoušet snad celou produktovou řadu a je zajímavý třeba rozdíl mezi Fiestou a Fusionem. Ale hlavně jsem porovnával moje Mondeo s S-MAX a Galaxy a překvapilo mě, jak je u obou aut prostor řidiče obestavěný a při zavření dveří člověk nemá moc prostor na pohyb. Když to porovnám se starým Galaxy kde člověk pomalu mohl autem za jízdy procházet, tak hlavně středová konzole a vystouplé výplně dveří uvězní řidičovy nohy i jeho pohyb. Také délka palubní desky je šílená, je to fakt jak v tunelu.
Také systém 7mi sedaček v Galaxy je hodně stupidní, nezajíždí do podlahy a nejdou ani pořádně vyndat. Staré Galaxy to mělo mnohem lépe udělané.

Sony MP3 - taky mi občas (1x) zamrzlo, několikrát mi nefungoval BT hf... ale to nevím, jestli to bylo telefonem, nebo radiem...