superkutil 21.05.08 15:06
« Re: Chování motoru.
WinDiesel: Že by se ovlivnil výkon a chování motoru si nemyslím. ;-) Jen mám pocit, že motor je po setkání s jiným dieselem chvíli hlučnější. Asi mi z toho hučí v hlavě. >:D Výkon motoru už dávno neřeším. Prostě je to jak to je, lepší to nebude a horší snad taky ne. Při svém složení tras a stylu jízdy se na těch 6,1 litrů nedostanu a tak to neřeším. Útechou je mi to, že i mnohem menší a slabší motor např. 1.8TDCI jezdí za 7litrů a nemá takové zrychlení. A dokonce i ty 1.6TDCI v C-MAXu se pod 6litrů nedostanou. Já mám alespoň výkon. -
superkutil 21.05.08 14:35
« Re: Chování motoru.
>:D V dokumentaci k motorům TDCI se o metodě tlumení na základě čidel něco málo hovoří, ale že by mohla mít vliv interference s blízko běžícícm motorem?
Ale mohlo by docházet k interferenci mezi dvěma motory. Akusticky by to nebyl problém a pak by docházelo i k rezonancím celé karosérie. -
impaler 21.05.08 12:36
« Re: Chování motoru.
Tož to je jasné, to oni si vykládají:
"Tak co ten tvůj, dobrý?"
"Ále, co ti budu povídat, furt mi šlape na krk, neustále mi dává zahulit s plným nákladem, všude mě pomlouvá..."
"Hm, to máš blbý, ten můj v pohodě, někdy se proskočíme a má mě rád."
"No jo, mně nezbývá než stávkovat, zas na něj musím něco vymyslet. Tak se měj, my už musíme vystřelit dvoustovkou, za náma je Oktávka." -
superkutil 21.05.08 11:52
« Chování motoru.
Hele, možná blbej dotaz, ale většinou mám motor velmi tichý na diesel, ale někdy když stojím vedle kamiónu nebo jiného dieselu, tak motor začne být hodně hlučný a chová se jinak. Jako kdyby chytal rezonanci od vedlejšího auta nebo kdyby nějaké čidlo bylo zblbnuté vibracema od motoru vedle stojícího auta. Když přidám, tak se objeví několik rezonančních špiček.
Myslel jsem, že se mi to zdá, ale upozornilo mě na to víc lidí, co se mnou jeli.
Jakým způsobem motor eliminuje hluk a vibrace? -
Jozef0351 20.05.08 15:36
« Re: Re: Žiarovky
Na Mitsubishi som menil H4 každý rok min. jednu, preto mi to bolo teraz divné že 2,5 roka svietia. A zdá sa že svietia dobre. Teraz navyše je dlho svetlo takže potme moc nejazdím. Keď majú takú životnosť, tak počkám do jesene. Problém je, že ak odídu nasledujúcich 20 tis. km, budem musieť zájsť na neplánovanú zastávku do boxov, čo bude min. 500 Sk strata. Teraz by mi to vymenili možno v rámci servisu. -
"-- skrytý --" 20.05.08 14:55
« Re: rychlostní limity francie
Barva: kód je na štítu B sloupku u spolujezdce. Je v malých čtverečkách vlevo. Je to ten předposlední (druhý odspoda)
Francie: pokud jsi tam ještě nebyl, tak jestli je třeba s něčím počítat, tak zejména s mýtným na dálnicích. Počítej asi 1,5Kč na 1km.
Poplatky umí spočítat např. [odkaz]

tak ja mam 1.6 TDCi a dlhodoby priemer pod 5.0L vid. [odkaz]
pricom jazdim normalne, nie som pretekar ale zdaleka nie som najpomalsi..... no urcite by som dokazal jazdit aj za 6L, ale to by som asi pretekal alebo jazdil plyn brzda... pricom som asi 1.5 mesiaca jazdil s prasknutou trubkou od turba.... (poklesol vykon a narastla spotreba...