FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Asterix 30.05.08 12:19
« Re: Re:
Hope to ze dnes koruna ci SVK alebo CR caruju a zhodnocuje a konecne dovozcovia aj podla toho urcuju ceny je len k dobru veci.
Ja vychadzam zo situacie v SRN a z cien v EUR.
To, ze sa da kupit ojazdene Mondeo s rovnakou vybavou, motorizaciou, kvalitou, vekom a poctom km ako porovnatelny Passat (a spol.)no z cenou o 150 000-200000 lacnejsie je len dobre. Ale aby druhokupci mohli kupit aj nabuduce takto vyhodne Mondeo musi byt dost prvokupcov, ktori budu ochotni kupit si cisto nove Mondeo a strpiet ten prepad ceny pri jeho opatovnom predaji s vedomim, ze o cast penazi ich pripravi aj samotny Ford svojou zlavovaciou politikou.. A bude tazke mat tolko prvokupcov kedze ceny Mondea III. su len o malicko nizsie ako u Passata a spol. ale ten prepad ceny pri opatovnom predaji po 3r. a plus divna cenova- zlavova politika Fordu je dost vysoka. -
superkutil 30.05.08 11:35
« Re: RS za Mondeo
DIM: Nevím, zda máš Mondeo kombi, ale když porovnám MKII a MKIII kombíky, tak se u MKIII projevuje mnohem víc naložení kufru po střechu než u MKII a to i když jsem měl MKII benzín a MKIII TDCI (těžší motor). Je to takové jak popisuješ u Oktávky. Přitom délka ložného prostoru u MKII byla delší jak u MKIII (problém sklápění sedáku u MKIII). -
"-- skrytý --" 30.05.08 11:26
« Re: Re:
Minimálně 4 roky zpátky má Ford ČR nadhodnocené ceníkové ceny a prodejci dávají automatické slevy. Asi 4 měsíce po uvedení S-Maxe jsem dostal cenové zvýhodnění 10% a to jsem posílal pouze poptávku mailem, tedy ani jsem o slevu nežádal. A vy teď, podle mě porovnáváte ceníkové ceny vůči prodejním, což je chyba.
Asterix: pravda je taková, že vzhledem k tomu co udělala koruna vůči euro a dolaru, tak zlevnily všechny dovozové značky.
A pokud mi koruna posílí od nákupu auta o 20% a mám konkurenci dovozů ojetin z ciziny. Tak já budu při prodeji auta tratit o 20% více, než ten, kdo auto v eurech koupil i prodal. Inflace a další prkotiny zanedbávám.
-
Asterix 30.05.08 10:36
« Re: A dost
Pravda je taka, ze z urcitych dovodov bude cena 3rocnej O2 v CR , SVK vyssia ako u Mondea a tiez cena Passatu v SRN vyssia ako porovnatelneho co do vybavy a motorizacie Mondea. Bavime sa o cene a nie kvalite OK.
Dost za tento nepomer moze aj samotna cenova politika Fordu a jej neustale zlavy a znizovanie ceny u novych aut. Vezmite si cenu noveho Mondea II. z r.2003 priklad -bola dajme tomu 700000 a po 3rokoch uzivania by mala klesnut na cca 450000-500000 ale co sa nestane v roku 2004 celoplosne znizi Ford cenu Mondea o 35-50000 a v roku 2005 opat znizi cenu Mondea. Takze vy uz za 3r auto, nedostanete tych pomyslenych 450-500 000 (ktorym by za normalnych okolnosti zodpovedala trhova cena pouzivaneho auta) ale automaticky kvoly naslednym celoplosnym zlavam u Forda mate uz stratu dalsich 35-100 000. Teda auto budete predavat tak za 350 -380000 co nikoho nepotesi. ;-) A VW, Skoda si cenu svojich modelov drzi takemr stale sem tam nejake male znizenie. To iste u japoncov, kde cena je takmer stejna od zaciatku vyroby modelu az po jeho "koniec".
-
"-- skrytý --" 30.05.08 10:15
Kupoval jsem Mondeo prakticky stejně jako kutil (konec 2006). Měl jsem jasnou představu, kterou samozřejmě na skladě neměli, takže objednávka a dodání za 4 měsíce (pak že o ně není zájem, když se čeká na výrobu končícího modelu 4 měsíce). Propad ceny jsem si počítal, porovnával jsem s porovnatelným, tedy s Passatem a Avensisem, koukal jsem na 3, 4 a 5 let staré a rozdíl propadu ceny, tedy kupní-prodejní cena jsem nenašel.
Rozdíl mého počítání nejspíše bude v tom, že jsem počítal skutečné nabídky. Tedy:
- Mondeo sleva cca. 30%
- Passat sleva cca. 10%
- Avensis sleva cca 2%
Tedy pokud tu dnes brečíte, že je ojeté Mondeo o 150kKč levnější než ojetý Passat, tak já koupil Mondeo o 200kKč levněji, než bych koupil stejně vybaveného Passata. Tedy propad ceny nemám.
Jinak v té době jsem počítal i Octavii a vyšla by mě cca. o 50kKč dráž než Mondeo. Nevěřím, že srovnatelné Octavie jsou o mnoho více než 50kKč dražší než Mondea.
Tedy pokud bych dnes kupoval auto, určitě bych zašel k nějakému dealerovi na zkušební jízdu, Ford dává fleetové slevy snad už za návštěvu. Pokud bych dnes kupoval nové Mondeo, kouknul bych se po nabídkách i v SK. On ten skutečný rozdíl nemusí být potom tak velký.
-
DIM 30.05.08 10:15
Mondeo je oproti Octávii o třídu výše. A to jsem poznal v okamžiku, kdy je auto naloženo až po střechu. Octávie šla běžně vzadu na dorazy, a při nějakém manévru vrtěla naloženým obrovským zadkem ještě několikrát tam a zpátky. U Mondea naložení poznám jen málo, a to snad jen při brždění...... Proto Octávii zatím nepreferuji.... ale kdo ví, ještě mám čas. Superb I ten byl s naložením předlouhého auta ještě problematičtější. Combi raději ani nezkoušeli, dokonce i Hagusy na střechu kvůli tuhosti karoserie nedávali..... Mondeo II vypadá dobře, ale nějak mě ty Fordovské roky s Mondeem tak nějak zatím stačily..... a pokud by s emi stýskalo, mám doma ještě Focuse :-)
Že nejvíce dorážejí Škodovky je pravda, jen jestli to není tím, že je to u nás každé druhé auto...... -
superkutil 30.05.08 09:31
« Re: A dost
impaler: Kupoval jsi Mondeo jako nové? Pokud ano, tak jaké byly tvoje náklady na km a den? A pokud jsi ho kupoval jako ojetinu, tak nevíš o čem mluvím. Porovnej si kupní a prodejní cenu Oktávky a Mondea.
Tři roky stará mondea bývají i za polovic proti původní ceně. [odkaz]
Podívej se co píše eda.nezbeda a přemýšlej. S tím nic neuděláš a strkat hlavu do písku nemá cenu. Neříkám, že je Mondeo špatné, jen z pohledu nákladů při koupi nového je to bída. Ale to neznamená, že ho nebudu kupovat. Má jiné přednosti. :-)

Ja vychadzam zo situacie v SRN a z cien v EUR.
To, ze sa da kupit ojazdene Mondeo s rovnakou vybavou, motorizaciou, kvalitou, vekom a poctom km ako porovnatelny Passat (a spol.)no s cenou o 150 000-200000 lacnejsie je len dobre. Ale aby druhokupci mohli kupit aj nabuduce takto vyhodne Mondeo musi byt dost prvokupcov, ktori budu ochotni kupit si cisto nove Mondeo a strpiet ten prepad ceny pri jeho opatovnom predaji s vedomim, ze o cast penazi ich pripravi aj samotny Ford svojou zlavovaciou politikou.. A bude tazke mat tolko prvokupcov kedze ceny Mondea III. su len o malicko nizsie ako u Passata a spol. ale ten prepad ceny pri opatovnom predaji po 3r. a plus divna cenova- zlavova politika Fordu je dost vysoka.