oleowr1 06.06.08 14:40
« Diagnostika s ELM327
Nemáte náhodou zkušenost s převodníkem ELM327? Je vůbec 2,0TDCi 96kW OBDII kompatibilní? Nepodařilo se mi navázat spojení s řídící jednotkou, chybové hlášky se lišily podle použitého SW a maximálně jsem získal hodnotu napětí v palubní síti, ale ta se měří mimo diagnostické protokoly. Přes víkend ještě vyzkouším jiná auta (nonFord). -
superkutil 06.06.08 13:02
DIM: To já ne, to byla jen reakce na martin.z protože vycházel z údajů vytržených z kontextu, tak aby v tom bylo jasno. >:D
Já chci jen poradit, nechci prudit. Jen si říkám, že třeba víte o Fordech víc jak na FMC. Jejich odpovědi jsou vyhýbavé a odkazují mne na výrobce SW do ŘJ. Grafy motorů prý nemají (nebo nezveřejňují). Každý Ford servis mi dává jiné informace na stejnou otázku. Copak jsem jediný koho to zajímá? -
superkutil 06.06.08 10:49
martin.z: Těch 3500ot bylo na to co psal cja. Normálně jezdím 1500-2200ot, ale na 5ku a 6ku 1800 - 3000ot. Díky tomu, že mám max moment v 2440ot a ne v 1800ot, tak mi to pod 1800ot moc netáhne a motoru se také otáčky pod 1800ot moc nelíbí. Moment mám podle grafu takto:
otáčky - % max momentu
3000 - 90
3500 - 80
4000 - 70
4500 - 50
Pokud bych jezdil brzda plyn, tak nebudu se spotřebou na 7mi litrech, když 50% jízdy je po Praze a 50% na dálnici okolo 140km/h. ;-)
cja: Ano souhlasím s tebou, motor se dá vytočit na 4500ot. Propady výkonu už nemám, ŘJ se umoudřila. A proč nemáš ve 4500ot pocit vadnutí nevím, protože tam už má motor jen 50% max momentu a to znát musí být. ;-)
A pro info jedna tabulka momentu na kolech v závislosti na otáčkách. [odkaz] >:D -
martin.z 06.06.08 10:18
kutil:
to by vypadalo fakt na kotouce, ale tvoje hlaska "prudce jsem nikde nebrzdil" se mi nezda moc duveryhodna vzhledem k razeni nahoru ve 3.500 rpm apod. Spis si myslim ze jezdis necitelne a humpolácky, brzda plyn. Jen pro info, ja s automatem kde otacky pro prerazeni ovlivnim spis sekundarne chovanim na plynu, radim cca pri 2.100 - 2.500 rpm.. -
superkutil 06.06.08 08:21
« Re: SHELL
cja: Netvrdím, že motor nevytočíš do 4500ot a to ještě na 3ku kde není ještě takový odpor vzduchu, jen jsem psal, že můj motor nad 3000ot už nemá takový tah a že když přeřadím okolo 3500ot. na vyšší stupeň tak auto zrychluje víc. Ve 4500ot máš na kolech stejný moment jako na 5ku ve 4000ot a nebo na 6ku ve 3500ot. A dotaz byl na omezovač rychlosti, ne otáček.
Měl bych ale 2 jiné dotazy:
- čím je ovlivněn tvar momentové křivky, zda jen konkrétním kusem motoru nebo i nastavením ŘJ protože můj motor má maximální moment v 2440ot a ne v 1800ot uváděných výrobcem a tak motor v 1800ot nemá deklarovaný výkon. Jak je možné, že má motor maximální moment o 600ot výš než uvádí výrobce?
- když brzdím, tak se klepe řízení. To znamená, že jsou křivé kotouče nebo něco jiného? Dřív to nedělalo. Prudce jsem nikde nebrzdil.
cja 05.06.08 18:23
« Re: SHELL
Kutil: jenom pro tebe - zkusil jsem Titanika pro tebe vytočit a na 3. převodový stupeň - bez pocitu vadnutí - smělě do 4500 ot/min , omezovač nezasáhl, ale mě se nelíbil zvuk, takže jsem odřadil, možná jsem kopyto, ale žádné propady výkonu jsem neměl, klima vypnutá, TOHLE NENÍ NA DISKUZI - TO JE JENOM KONSTATOVÁNÍ. howg