FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 10.06.08 09:12
« Re: Diagnostika s ELM327
kutile, všichni tě všude dávno znají jak své boty. Na tvé "dotazy" se už dá reagovat jedině mlčením, nebo tě posílat do pr*ele. Cokoliv mezi tím je cesta do pekel, resp. k x-stránkové debatě o nesmrtelnosti chrousta. Kdybys založil svůj fankulub, tak v něm budeš jen ty sám. A ty mě tady chceš dělat kázání? Moje mírné poznámky jsou jen směšná cena za to, že se s tebou ještě vůbec bavím. Když si informace nedokážeš najít sám, tak konkrétně ty buď plať, nebo neotravuj.
A abys neřekl, budu na tebe hodný a prozradím ti tajemství. Jako obvykle složitě vymýšlíš vymyšlené, soft na výpočet výkonu pomocí zrychlení vozidla už dávno existuje. No a teď už konečně jdi do pr*ele. -
superkutil 09.06.08 23:41
DR: Nemlč, to by byla chyba, jen si odpusť zbytečné poznámky bez informačního obsahu. Přece nechceš dopadnout jak ten tlučhuba pepek. A díky za ten tip na ELM327. Už jsem prošel ty příkazy.
pepek: Fordí protokoly jsem opravdu ke své práci nepotřeboval a určitě neznám kolem aut všechno. To bych na tohle fórum nelezl. -
superkutil 09.06.08 19:49
Člověče DR, ty jsi nějak popudlivý. Ne každý napoprvé pochopí co píšeš. Co trochu více tolerance? A to platí pro všechna fóra kde přispíváš. Fórum by nemělo být o napadání a urážení ale o vzájemném předávání informací a zkušeností. V pohodě a klidu, bez emocí. :-!
Nevím proč hned prskáš, když se zeptám na protokoly Fordu. ELM327 neznám, tak se ptám zkušenějších. Je na tom něco špatného? -
"-- skrytý --" 09.06.08 19:16
WinDiesel: v tom výpisu figuruje i ten scantool. Že je diamand skvělá dignostika na diesel motory, o tom tady přece nikdy nebylo sporu. Mě jen zajímalo, co to umí s mondeem navíc, kromě té diesel diagnsotiky motoru. No a dobrali jsme se nakonec k tomu, že to "navíc" neumí nic, co neumí každá OBD čtečka. O to mi šlo, jestli třeba nemá diamand přes ŘJ motoru nějaký lepší přístup i k ostatním ŘJ v autě. Máš recht, zaměnil jsem v tom fofru kutilovi EOBD a OBD II, ale ono je to jedno, jemu to stejně k ničemu nebude. Pro ostatní a jako opravu své zbrklosti uvádím na pravou míru:
OBD – On Board Diagnostics (palubní diagnostika)je hromadný název norem, které vznikly za
účelem sjednotit kontrolu chodu, spalování motoru
a emisní normy na celém světě [odkaz]
cja: A ty si myslíš, že mechanici v servisech jsou nějací Lumeni a systémoví inženýři >:-[] ? Ti mají na všechno taháky, vyhodí to tuhle chybu - vyměň následující díly .... Nepomohlo? Tak vyměň ještě tohle a tohle. Trochu přeháním, ale ne zas tak moc. Samozřejmě, mají spoustu zkušeností z praxe, a někteří z nich jsou skutečně chytří a přemýšliví, ale musíš mít štěstí a na nějakého z nich natrefit. A vůbec nejlepší je nemít s autem žádný problém :-! Zlatý atmosferický benzín ... -
-
WinDiesel 09.06.08 17:01
DR: a to se právě trochu pleteš. Výpis, který jsi mi poslal, je k hloubkové speciální diagnostice, kterou nikde jinde než u Delphi neseženeš. (to je diesel diagnostika, kvůli ní hlavně Diamand existuje)
A Scan tool E-OBD je navíc. Takže obyčejná čtečka bude ano umět zhruba to co Delphi scan tool a tady je tlustá čára...
A mimochodem, nepleť si OBD, OBDII a E-OBD. -
"-- skrytý --" 09.06.08 16:08
WinDiesel: výpis programů k diamandu mám samozřejmě taky - a to v poněkud srozumitelnější podobě [odkaz] ale to jaksi nic neříká. Neřešme to, nezáleží na tom. Možnosti OBD jsou poměrně přesně definovavé, viz třeba [odkaz] Takže je prakticky jisté, že co umí scantool od diamandu, umí i jakákoliv jiná OBD čtečka.