FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
WinDiesel 27.06.08 15:36
« Re: Zaškubání, vibrace, hlomoze, uniky oleje, turbo, ventil...
DIME, děláš si srandu??? Korupční tanečky, to možná... U Škodovky. I já jsem měl něco společného, a to s vyřizováním garancí našich dodávek (už tam nedělám, dodávali jsme rádia a střešní antény) a ta garanční hala ve Škodovce byla nacpaná všemi možnými garancemi k prasknutí, tak prosím Tě nepřeháněj... -
DIM 27.06.08 14:40
Na Superba nic nedodáváme.
Já jsem s Octávií jezdil. Závady tam byly občas taky, ale v naprosté většině případů to stačilo dát do pořádku v rámci pravidelných kontrol. Za jeden den bylo zase vše OK.
S Mondeem jsem v servisu o hodně častěji, často se čeká na díly, mnoho věcí musí napřed alespoň den dignostikovat, a některé neumějí vůbec - u Sobka už jsem byl dvakrát, a tam to taky není na jeden den......
Možná i proto jsem u Octávie závady zase tak nevnímal, protože s jejich odstraňováním a zárukami nebyl žádný problém......
-
"-- skrytý --" 27.06.08 14:17
Dim: Myslím že u drtivé většiny značek je to stejné. Co já si u koncernu vybavuju:
- první Oktávky a tuším španělská turba
- váhy vzduchu úplně u všech nafťáků a několik let neřešené
- lambda sondy u 1,6 benzín
- uchycení přední nápravy u Octavií se silnějším dieslem
- praskání zadních skel u Oktávií
- hliníková přední náprava u Passata tuším do roku 2002
- neopravitelné ztrácení oleje u TDi PD, ze závady udělali normu. Asi 1,5 litru na 10.000 km, a pokud náhodou měření ukáže více, měření se opakuje, zkušební technik jede tak, jak by nikdy nikdo nejel a když to vyjde, tak každá další reklamace je neopodstatněná
- Octavia a filtr pevných částic
- dál se mi vypisovat nechce, ale když jsme u SuperBlba a ty pro ně děláš, co je pravdy na tom, že do autosalonu posílají nové SuperBlby rovnou s novými motůrky (nebo nějakými táhly) pro super novinku otevírání kufru?
-
superkutil 27.06.08 13:03
DIM: Jezdil jsem po USA v amerických Fordech a tam se žádné problémy neobjevovali. Byli to sice benzíny, ale motor byl v pohodě, automatická převodovka v pohodě, auto mohlo jezdit po šutrech a ani nevrzlo, výbava 2x lepší než Titanium. Mám pocit, že se evropský Ford přizpůsobil evropským automobilkám: mizerná kvalita - vysoká cena. Hlavně hodně vydělat a aby auto pokud možno vydrželo po dobu záruky. Kdybych s evropským autem dělal to co s americkým, tak je za měsíc po něm.
WinDiesel: Pokud by auto nezlobilo, tak mlčím jako hrob. Nebo kdyby nebylo kupované jako nové a mělo už své najeto. Ale když koupím nové auto a pak ho musím doma dodělávat a když se nechová jak má, tak promiň, ale to štve každého. Akorát, že většina mlčí a tak si z nich automobilka může dělat dobrej den. Ono to platí o jakémkoliv zboží obecně. Do dneška nemám od Forda homologační protokol na DPH přepážku - nepochopitelné!?! To ji nejsou schopni poslat? Do dneška nemám odpověď proč má motor naměřený maximální moment ve 2440ot i když ford uvádí max. moment v 1800ot kde ho můj motor nedosahuje. Vždyť max. moment je jedna z hodnot pro motor rozhodující. Vám připadá normální koupit výrobek s jinými parametry než uvádí prodejce a tupě mlčet? -
DIM 27.06.08 11:51
Zatím není....ale vědět dám :-) Ať už to bude cokoliv, anebo nic !! :-) Nechci prudit, jen konstatuji. Mám něco společného s dodávkami pro Automotive, a když je něco na Škodovku, tak to je jiný tanec než u kohokoliv jiného. Tam by nás štěrkající trojkombninaci dodávat nenechali....o sankcích ani nemluvím.
Na co se mám jako zeptat a za co mám vysolit nějaký ten peníz ?? Nevelký peníz ? Stojí to , pokud vím, cca 8 tis Kč. A každé jaro ( nevím proč ) to chce měnit znovu a znovu...... -
WinDiesel 27.06.08 11:09
Ale no tak, DIMe, nepruď !!! >:D >:D Moje trojkombinace je již 2 roky zticha po posledním "konečném" řešení. Chce se to zeptat a vysolit nějaký nevelký peníz.
Dej nám potom vědět jak úžasně bezproblémový je Tvůj nový Superbůh, až Ti bude stát víc v servisu než doma. ;-) -
DIM 27.06.08 10:45
Upřímně řečeno, ty různé zvuky, pazvuky, nevychovaný volnoběh a pod. už mi taky lezou krkem. Opravdu teď nevím, co by mě ještě přimělo jít do Fordu znovu.....A ten hlomoz po startu pravděpodobně souvisí ss starou známou trojkombinací, která má hydraulické kladky a ty zřejmě potřebují natlakovat...... Soudruhům ve Fordu to ale už několik dlouhých let vůbec nevadí, kladky štěrkají a rachotí , všichni to vědí a používají takové ty oblíbené rady o puštěném rádiu a pod. Americká disciplína je opravdu trošku jiná káva :-)

Někdo je tu hodně naivní !!!!
Superbůh a motorky - to si ZAPAMATUJTE !!!!!! Z toho bude folklór !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!