martin.z 27.06.08 21:24
« Re: praskajici sklo u octavie
Petr T, Hope:
o cem to tady proboha mluvite?? To slysim prvne v zivote, jediny co sem slysel byly praskajici predni skla u prvnich felicii, tohle je nejaka blbost. V firme sem ja i kolegove meli vsichni O1 a sklo nikomu neprasklo. Moje sestra dokonce koupila za pakatel ojezdenou O1 tdi 66kw, firemni, najeto 250 kkm pri koupi!!a jezdila s tim par let naprosto bez problemu stejne jako ja se svoji sluzebni.
Naopak myslim ze O1 byla vzor spolehlivosti, ok, vahy vzduchu byly asi caste i kdyz sem to nezazil, ale sorry - kolik tohle stoji opravit?? Asi ne 8kkc jako vyjebany kladky u mondea, ze?
Tipoval bych tak dvojku a to jeste je to problemovej dil jen proto ze je mechanicky velice choulostivej, znici ho i jemny dotek prstem a vetsinou to odchazi kvuli neodborne vymene vzduchoveho filtru motoru, servis tam nevysaje ten prach a bordel co se tam pod tim starym filtrem nasbira a tohle se potom nasaje a vlitne do ty vahy..
RADEK1 27.06.08 19:45
« Re: Skubanek
To Win Diesel : díky za upozornění budu to sledovat . pokud se to stane ještě jedenkrát zajedu na servis.
To Krkovička : Je pravdou ze ten rachot se ozve po nastartování a v době ,kdy je auto vyhřáté na sluníčku. Dělá mi to hlavně po celodenním stání v práci. Ještě zkusím vypnout klimu a nastartovat. v zimě to nedělá. Nebo přestanu jezdit do práce >:D -
"-- skrytý --" 27.06.08 17:38
« Re: Zaškubání, vibrace, hlomoze, uniky oleje, turbo, ventil...
Tak teď zese s Dimem musím souhlasit. Opravovat většinu věcí na Škodovce není problém. Servicemanovi řeknete, kolik máte najeto a on vám řekne, co máte za problém. A je fakt, že do druhého dne to je opravené.
A pokud se zajede do neznačkového, tak se většinou dočkáte i nabídky „originálních“ dílů s „nejasným“ původem, ale mnohem nižší cenou.
Prostě nabídka typu co kdybychom raději vyměnily celý motor, o jednom bych věděl, vyšlo by to na 15.000 Kč, mě jednou uzemnila.
Windiesel: zadní sklo v garáži je sranda. Když se vracíš z lyžovačky ve Francii, sjedeš do údolí a ozve se rána jako z děla a v tu chvíli je všude sklo, to si potom teprve zažiješ. Když pak v servisu chceš vyprávět neskutečnou historku, tak řeknou, no jo Octavia, tam ty skla praskaj, ale na konstrukční vadu to neuhrajete.
"-- skrytý --" 27.06.08 17:34
« Re: Zaškubání při přidání plynu.
WinDiesel: tak teda dik za diagnostiku:)). nemoze to nieco mat so zas..tym palivovym filtrom alebo s cerpadlom?
Inak vo forde mi povedali ze to je normal lebo riadiaca jednotka ocakava ze zaradim vyssi stupen a snazi sa drzat motor v otackach:)) -
"-- skrytý --" 27.06.08 16:22
« Skubanek
Olina uz se taky solidne skube na volnobeh aneb cim vic klima, tim vic kladky - pristi tyden pojedu na 160tis servis a tak budu vymenu, ktera probehla pred rokem, reklamovat. Chci autak predat svagrovi v dobrem stavu:)
Jinak k tem 18" vs 17"- v povolenem rozmeru tedy 255 vs 205 jsou komfortnejsi ty 18", sice vic tahaji za volant, ale prijde mi, ze lip tlumi nerovnosti. Rozdil v cene je vicemene zanedbatelny.
Davat 225 na 17" bych si netroufl bez overeni, ze to ten rafek zvladne.
A mala Krkovicka se taky furt skube, asi ji necham vymenit:)

ja tyhle statistiky moc neberu jako relevantni informaci, protoze kdyz k tomu neznas metodiku a typ zavad atd. tak je to k nicemu a co znamena treba ta nemecka statistika z stk se uz rozebiralo mockrat.
Videl jsem proste dost skodovek co najeli pres 200kkm a rozhodne to nebyl konec jejich zivota, spis t byly auta co se jeste nekdy objevily se stocenym tachacem a jeli to odznova (coz potom jim samozrejme zhorsi reputaci)
Ale mondei pres 200kkm se moc nevidi. Hosi pojdte se prestat dohadovat o vecech ktery nemuze ani jedna strana dolozit, me jde jen o trochu tolerance. Kdyz kritizujete skla, vahy vzduchu, turba atd. tak neni divne blahosklone tolerovat trojkombinaci, vstriky, volnobehy atd u mondea?