FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 03.09.08 10:57
« Re: Modely v Norsku
Kutile, kdo nehledí na cenu při nakupování čehokoliv obecně je nechytrý. A to si myslím dokonce i o těch, kdo počítat nemusí !! U aut se samozřejmě může platit také za image, to je taky " kvalita " a za tu se platí. Naprostá většina lidí skoro na celém světě kupuje podle ceny versus užitná hodnota ( která je ale také dána např . hustotou servisní sítě a dostupností náhradních dílů ) Proto tady jsou škodovky, v Maďarsku Suzuki, v Itálii Fiaty atd. Ale i západní evropa kupuje především nižší střední max. střední třídu... A počítá. Ve Francii se na Logan stál pořadník....... Vůbec bych čechům nevyčítal, že jdou po ceně a počítají . Naopak. Je to výrazem racionality . -
oleowr1 03.09.08 10:44
« Re: Spotřeba
superkutil: Vida, pořád sis stěžoval na vysokou spotřebu a konečně si přišel na to, že styl jízdy je pro spotřebu nejdůležitější, hodnoty udávané výrobcem jsou laboratorní a spíše udávají dolní možnou hranici. Od havárky v březnu jsem změnil styl jízdy a s 2,0TDCi mám průměr 5,9l/100km - na vzorku 9000km. Dálnic mám max. 30%, zbytek je mimo město a město. Město se taky špatně rozlišuje, je rozdíl jet ucpanou Prahou a menším městem, kdy se občas podaří chytit zelenou vlnu a projet bez zastavování. -
superkutil 02.09.08 20:13
« Spotřeba
Ahoj, normélně mám spotřebu 7,2litru, ale na dovolené jsem měl 5,8 (nijak jsem to nešetřil) a tak mi to nedalo a cca týden se snažím jezdit na spotřebu a i když nejsem moc brzdou provozu, tak jsem na spotřebě 5,2 a je to kombinace město 30%, dálnice 60% a silnice 10%. Dálnice do 110km/h, silnice do 90km/h. Takže pro ty kteří si stěžují na vysokou spotřebu, tak je to akorát o stylu jízdy. Moc nezrychlovat a hlavně ne prudce, moc nebrzdit, využívat terén a hlavně předvídat. Ale nevím, jak dlouho mi to vydrží, je to trochu na nervy. Ale potvrdilo se mi, že u dieselu více záleží spotřeba na stylu jízdy jak na objemu motoru. -
superkutil 02.09.08 16:45
martin.z: Češi slyší na cenu a tak se prodává to co je zlevněné - Fiesty, Fusiony a lidi nezajímá kde se jim to prodává. Kdyby to bylo z kamiónu na ulici, ale hodně levné, tak to taky vezmou. Ale když porovnáš Charouze na Černokostelecké a třeba Palace Spořilov, tak je to dost rozdíl, i když, abych Charouzovi nekřivdil, vloni přistavěl nový autosalon. Ale věř tomu, že Ford prodává hlavně díky velkým slevám. Ale to třeba u nových modelů už platit nebude. Na druhou stranu bude muset Ford srovnat ceny podle kurzu EURO a tak se dočkáme třeba i poklesu cen.
Dokud jsem neviděl autosalon Forda v Norsku, tak mi to u Charouze připadalo docela slušný. A nevím proč, pokud Čech zná je autosalon u Charouze, proč by neměl u Charouze kupovat. A hodně aut se bere na firmy a těm je taky prostředí prodeje ukradené, zajímá je cena.
-
superkutil 02.09.08 13:09
WinDiesel: Čeština nebyla nikdy můj oblíbený předmět. Spíše mne zajímal obsah sdělení než stylistické a gramatické provedení. Snažím se psát spisovně, ale občas něco ujede ;-) a nějak netuším, co má metalíza s lízáním, myslel jsem že je to od cizího slova metallization - stříkání kovů.