Vasik1 12.09.08 10:44
« Re: Nerovnoměrné brždění a klepání volantu
Viděl bych to spíše na pokroucené kotouče, taky mi to mlátí do volantu, nesmíš prudce brzdit :-) Pravda je že pneu mám stejné jako ty P 6000 na 16" tak třeba to je opravdu něma, jak píše hope, necháme to do zimy a až přezujem tak se rozhodne co to je. -
superkutil 10.09.08 10:30
« Re: Čištění sedaček.
PepeCarrita: Jasně, měl jsem taky ten semiš ve Feldě, ale ten šel udržovat. V Mondeu je něco, co je tomu podobné, ale mnohem víc to chytá chlupy. Ve Feldě to šlo luxovat, u Mondea to luxuju, ale chlupy a žmolky se nechtějí sedačky pustit, musím je drbat kartáčem nebo takovým tím sběračem chlupů. Nebo to musím drbat nehtama a pak se teprve ze sedaček uvolní takový prach vzniklý z materiálu sedaček, který tvoří žmolky. Už jsme to vydrbal, ale trvalo to hodně dlouho. Ve Feldě to taky tolik nehřálo, byl to podobný, ale ne stejný materiál. V Mondeu se tváří jako kvalitnější, ale hůř se udržuje. Jak jsem psal, tak v předchozím Mondeu jsem kvůli drsnosti dával hned na počátku potahy, které vypadaly stejně jak mám v Mondeu, ale šly perfektně udržovat, nic se na nich nechytalo atd. Takže je to opravdu konkrétním materiálem. -
"-- skrytý --" 10.09.08 09:55
« Re: Hučení pneumatik.
Kutile, máš pravdu o "solidnosti" firem. Pirelli podle tebe ví, že jeho P6000 jsou nevhodné na Mondeo a přesto dělají nabídku a cpou se s nimi do prvovýroby >:D Kšeft je kšeft. Pochybuji, že je Ford přemlouval k dodávkám, koupil to nejlevnější. Já měl z výroby Continental PremiumContact - bez hučení. Jóó a Tebou poplivaný "semiš" na bocích sedaček jsem měl na Feldě 1,6 a taky ve Vectre. Ford není jediný, kdo tento materiál používá. -
superkutil 09.09.08 17:40
« Re: Hučení pneumatik.
jack007: Ještě nevím co vyřeším, jen se nechci smířit s tim, že mi pneu dodané Fordem hučí a to tak, že to ani rádio nedokáže přehlušit a nechci to řešit tím, že koupím za své nové pneu. Možná tobě hučení nevadí, ale pro mne je u nového vozu vadou kterou musí výrobce řešit. Pokud bych měl ojetinu za pár tisíc, tak bych to neřešil. Stávající Mondeo je můj 8mý vůz a u žádného jsem takový hluk pneu neměl. Dokonce ani Fiesta na Matadorech tak nehučí. A ten technik nebyl nějakej rádoby technik, ale je to hlavní garanční technik zastoupení Pirelli v ČR. Přesně věděl o co jde a říkal, že je chyba Forda, ze P6000 na Mondea montuje. Možná, že měl problém s P6000 na Mondeu každý, jen se nikdo neozval. Ono totiž, pokud na sobě všichni nechají orat, tak se firmy budou chovat jak se chovají. P6000 se na Mondea dávaly už v roce 2001 a sám technik od Forda mi potvrdil, že tyto pneumatiky po částečném ojetí začínají hučet. z toho je vidět, že to servisy Ford dobře znají a buď tuto informaci nepředávají do továrny, nebo továrna tyto informace ignoruje. Je to jen o tom, že Fordovi záleží víc na zisku než na spokojenosti zákazníka. P6000 je zastaralá pneumatika neopovídající dnešním standardům a je velkou chybou Forda, že ji montuje na svůj nejvyšší model. I takovéto drobnosti hovoří o kvalitě a solidnosti značky a je potřeba aby se o takovémto chování Fordu dozvěděli i případní noví zákazníci.