superkutil 22.09.08 19:24
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
WinDiesel: Aha, to jsme si nerozumněli. Za TDI považuju jen 1.9TDI, takže žádné PD, ale staré dobré TDI 66kW a 81kW. Tyto motory i po čipu šlapou jak hodinky, jezdí na cokoliv a nezlobí. Systém PD byl krok špatnou cestou a teď to ví už i VW. -
WinDiesel 22.09.08 16:34
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
Superkutile, opět si mne rozesmál s tím TDI. Viz chlapče výňatek z diskuze na fóru Škoda:
"Studené starty 2,0TDI"
karlos39.2.2008, 16:01
Nechci ti brát iluze,ale špatných startů u 2.0TDi se nikdy nezbavíš....já byl na tom když jsem měl 3ks Oct.II 2.0TDi naprosto stejně.Milión návštěv autor.servisu a jen jsem tam byl za *....pak když už bylo na nich najeto skorem 75-85.000km a starty byli opravdu tragické tak vyměnily vstřiky,nachviličku to bylo tak nějak lepší ale za pár km to začlo znova.
Software mi tehdy přehrávali taky a výsledek=zbytečnej den kterej auto strávilo v servisu. Když jsem to auto tehdy vyzvedával ze servisu tak mi tam nabásnily jak to přehráli jak to bude O.k.,no po ujetí cca 10km jsem zastavil u pumpy,natankoval,zaplatil,sednul do auta a nastartoval jsem to na 3.pokus a ještě tak že na 4.válce to určitě neběželo,tak jsem odprděl a teprv u výjezdu z pumpy se to chytlo.....děs,děs bída.
Mám hodně kamarádů a kolegů s práce co 2.0TDi maj jak v Oct.II tak i v Superbu,Passatu,Touranu a problémy totožné.
Už jsem tu své zkušenosti a problémy s 2.0TDi napsal v tématu myslim ( 1.9TDI vs. 2.0TDI).
Jestli chceš Kutile vědět víc, dám Ti link ....
>:D -
superkutil 22.09.08 14:42
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
Kafe: Nikdy jsem v aditiva moc nevěřil, vždy byla drahá a s pochybnou účinností. Jednou mi ale zkolaboval Passat na blbou naftu a jeden opravář mi dal takovou velkou plechovku aditiva za cca 250,-Kč která vydržela snad na 1000 litrů. Od té doby nebyl jedinný problém. U TDCI jsem měl největší strach z problémů s naftou a vstřiky. Proto jsem také bral nové auto a ne jeté. Sice mse mi prodejce dušoval, že už problém TDCI vyřešili, ale první zimní dny ukázaly, že to je jinak. Motor kouřil, kuckal, nechtěl startovat. V té době jsem bral naftu jen od Shellu. Tak jsem začal přidávat VIF a problémy zmizely a auto začalo jezdit lépe. Tak dávám VIF a neberu Shell. Ať se to kdyžtak podělá ještě v záruce, mám do 150tis.km. ;-) Ať jsou TDI všelijaký, tak jsou spolehlivý, bezúdržbový a moc nežerou. TDCI je sice tiché ale moc technicky složité a nebo je DAS špatný partner.
Nevíte někdo, zda jsou problémy s 1.8TDCI 92kW co se dává do Mondea a S-MAXe?

k motoru a nafte:
1. kdyz jsem byl na servisce 60.000 km, reklamoval jsem nepravidelný chod za studena a vibrace mezi 1000 - 1300 ot.
- nic nezistili.
Problem se vyresil sam, kdyz jsem prestal tankovat V-Power a parkrat jsem natankoval naftu v nemecku.
2. Ted mam 76.000 km, na Sumave jednou rano to byl zcela vyjimecne a prekvapive cerny coud, kuckani pri startu...
To byla vyjimecne zla nafta z Teplicke Shell V-Power.
3. prave ted mam vyjimecne obdobi klidu, zrovna po tydnu na letisti auto naskocilo jako vino a domu me vezlo v nevidanem klidu a pohode bez hluku a vibraci. (Nafta od OMV).
Cili i bez testu Idnes.cz jsem prestal s ceskym V-Power, i se Shell obecne. Benzinu jsem jeste nezkusil. Pravda je, ze nafta v Nemecku je nekde jinde.