FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 24.09.08 19:43
« Re: klouby v predni naprave
martin.z: koukl jsem do Autobenexu - kloub 1485 Kč včetně DPH, AutoKelly - 2290Kč. Kdybych to dal mému garážistovi, měl bych to i s montáží za cenu AutoKelly (práci si u takových věcí neúčtuje, stačí mu jeho rabat). Je otázkou jak kvalitní jsou klouby, které by dodal přímo autorizovaný Ford servis. U garážisty bych se mohl u kávy koukat jak to mění a maže.... -
cja 24.09.08 15:22
« Re: shell
a co jiného se dá od SHELLU čekat, že řekne . že jeho palivo je špatné - myslím, že problémů s palivy je spousta a nějaké zkušenosti každy spotřebitel má, tak proč se divit, já zrovna nedávno dal ten jejich V Power Diesel v Jihlavě a oproti stále tankovanému OMV jsem nepocítil vůbec nic - až na to že se mi teď párkrát zhoupl volnoběh - takže děkujeme Pane SHELL , ale palivo od Vás již nikoliv - a problémy s palivy - již notoricky známými - distribuce + nesolidnost prodejců ... - mě opravdu nezajímá, -
martin.z 24.09.08 14:41
« klouby v predni naprave
Tak nova vec co ted trapi me se tu v diskuzi jeste od ostatnich neobjevila.
Uz pred delsi dobou se mi pri jizde v obou rejdech zacalo ozyvat takovy vrzani, skripani nebo drhnuti, postupne to zesilovalo a kdyz uz mi to fakt vadilo tak jsem to spojil s vymenou oleje a nechal to v Charouzovi zkontrolovat.
Necim to promazali, bohuzel hned rikali ze ty klouby nejsou rozebiratelny a ze se uvidi.
Tak to ztichlo (v jendom rejdu tedy az po par dnech) a bohuzel to vydrzelo tichy jen asi 2 tydny a je to zpet..
Sem dost nas... a do charouze s tim na reklamaci moc nechce protoze technik rovnou rikal ze kdyz nepomuze promazani tak jedine vymenit ty klouby. Jeden stoji pry cca 5kkc a asi teda tomu mam rozumet tak ze odesly nejakou "nahodou" oba naraz..
Co ted? Navstivit nejakyho garazistu kterej to narozdil od autozivaneho servisu promaze poctive??
-
Vasik1 24.09.08 13:34
« Re: Schell aby nám vstřik odešel :O)
to WinDiesel: Ani nevím jak mě to napadlo, na vše kolem nafty a s tím spojeé TDCi už se dívám tak nějak s nadhledem, žijem kde žijem, to že když natankuju v Rakousku, či německu naftu, za stejný peníz, x krát kvalitnější palivo je fakt. Když jedem za hranice vždy mondíkovi říkám vydrž vydrž už tam budem, a konečně si zase pošmákneš, je zajímavé že zde na ,,stejné palivo schell,, ujedu cca o 200-300km méně než když jsem v alpách, (srovnávám podobné trasy) a motor je jak vyměněný, že by horský vzduch? Pitomost, prostě je to česká nafta dotlačená z ruska, obohacená ,,nějakým aditivem,, a rozvážena po všech pumpách po čr, nikdy jsem tedy neslyšel o tom že by schell, měl svou rafinerku, kde by si paliva upravoval. Už v to nevěřím, u levných pump může být pouze problém ten že vedle hadice kterou je přečerpávaná nafta z cisterny do nádrže, stojí obsluha a do té nádrže uchcává chcany. >:-[] -
superkutil 24.09.08 13:16
« Přepážka DPH a pazvuky
Ahoj, tak se mi přepážka poněkud vyběhala, poničila zadní část opěradel a hlavně vyviklala konzoli s roletou. Díky tomu je velká vůle mezi opěrákem a konzolou rolety. Máte někdo návod, jak přepážku uchytit aby nebouchala a neskřípala a přitom neničila konzoli rolety? Výrobce příčky sice udělal na boku opěrky, aby nebyla konzole namáhaná, ale opěrky jsou z tak měkkého materiálu, že se dá ohnout i rukou.
Už jsem chtěl i přepážku vyhodit, protože ji považuji za smrtelně nebezpečný prvek ve voze a protože FMC není schopen ani po 2 měsících dodat homologaci na přepážku. V Mondeích z Německa jsem viděl síť chycenou na tyči, která je uchycena ve 2 úchytech ve stropě. Tyto úchyty ale já nemám. Nevíte, zda se dají úchyty do Mondea domontovat a zda jsou na karosérii auta připraveny pro ně matky? -
lordmystic 24.09.08 09:39
« losí test
nevíte někdo přesné parametry losího testu? myslím velikost a rozložení traťe a rychlosti...? vím že se dělá v 90km/h nebo v nejvyšší možné, během manévru se nepřidává plyn ani nebrzdí a šířka trati je 2,4m - jen nevím ten tvar a vzdálenosti té zatáčky... netušíte někdo?