WinDiesel 26.09.08 15:05
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
DIM: kafe nemá problém s přepady (nemusí čistit systém), má lehce přidřené jehly trysek. Trysky se vymění a vstřikovače zkalibrují a pokud bude dávat filtry originál Delphi po ne více jak 25 000, bude v poho.
Svůj názor na aditiva jsem pozměnil, filtr má na systém Delphi mnohem větší potenciálně negativní vliv než že by aditivum tolik pomáhalo. -
WinDiesel 26.09.08 15:02
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
jarda.suchy: V servisu můžou říci maximálně kulový, platí "bloková výjimka" a Delphi filtry nejsou pouze schválenou náhradou ale jsou původním originálním dílem dodávaným do prvovýroby. Hoď mi sem nějaký e-mail a já Ti poradím kde a za kolik filtr HDF924 sehnat. Myslím že se dá dosáhnout i na 500 Kč za kus, u Forda stojí 1000 Kč. -
WinDiesel 26.09.08 14:57
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
DIM: Ne, to tedy rozhodně nejsem. Filtry měním po 15-17 tkm a v 200 000 km nemám ani nejmenší starost o vstřiování...
Ale když říkám "A", musím tedy říci i "B". Nechtěl jsem tady s tím prudit, ale třeba Toyota má dokonce 60 000 km provýměnu filtru a sady vstřikovačů se mění na více než 20% vozů. V rámci záruky se vše vyřeší a je tu i snaha vstřikovače vylepšit, ale věř mi, je to v kvalitě nafty a ve filtrech.
Já nemám nic proti Tvému názoru, ale jaký je rozdíl mezi mytím a leštěním auta a interiéru a mezi péčí o motor??? Podle mne žádný. Ten kdo je ochoten mýt a čistit auto, by mohl jevit alespoň minimální zájem o motor a další vnitřnosti auta. To že motor a jeho vnitřnosti nejsou vidět, neznamená, že bychom se neměli alespoň trochu o něj zajímat a starat se... -
WinDiesel 26.09.08 14:51
A teď tomu Ford nasadil korunu používáním neschválených filtrů Bosch. -
WinDiesel 26.09.08 14:49
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
kafe: REPAS je dělaný na zařízení které neumožní odfláknout opravu, spoleh je 100%. Filtry si hlídej, to je Achillova pata Delphi systému, Ford předepisuje 50 tisíc km to ale nemůže bez nějakého typu úhony žádné vstřikování přežít, mám své informace a netýkají se pouz Delphi. -
DIM 26.09.08 11:55
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
žádej kontrolu a vyčištění čerpadla a rozvodné lišty !! POkud jsou příčinou odchodu trysek kovové piliny, tak v tom čerpadle a rozvodech zůstanou a vydřou ty nové a to rychleji !! Palivový filtr žádám vyměnit každých 20 tis - každou pravidelnou kontrolu..... -
"-- skrytý --" 26.09.08 11:33
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
DIM: nakoniec som vyries tak ako pises, repas vsetkych 4 vstrekovacov, ked uz to tam mam odparkovane.
Aspon ich budem vediet lepsie chytit pod krk ked sa nieco bude *:) a nebudu sa moct vyhovorit na nejaku blbost, ktoru si nemam ako skontrolovat.

Motor sa prejavuje o poznanie tichsie, este treba vyskusat ranny start.