FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
WinDiesel 29.09.08 11:07
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
Jo, jsi masochista, DIMe. Ale vstřikování mezitím udělalo velký pokrok, jakkoli se na něj nároky neustále zvyšují.
Příklad:
Já mám 1400 bar.
Ty máš 1600 bar.
Nastávající Euro 5 bude používat 1800 nebo 2000 bar...
A přesto jsou systémy všech výrobců značně odolnější i vůči poměrně hodně špatné naftě...
Počkal bych si tak rok, objeví se nové motory, základem nabídky Mondea se stano 110 kW.
A co se týče blondýnek, když jim klekne vstřikování, budou muset požádat okolojedoucí o pomoc... >:D -
DIM 29.09.08 10:53
WINE : já to samozřejmě trochu přeháním s tím, že mě pod kapotou vůbec nic nezajímá !! Spíše to myslím tak, že by mělo být auto schopné sloužit i blondýnkám :-) A tím nemyslím jenom zadní sedadla !!
Mimochodem já už zase uvažuju o novém Mondeu !! :-( Nejsem masochista ? -
"-- skrytý --" 29.09.08 08:20
To WinDiesel: Ta cena uz nehraje takovou roli - spis teda opravdu originalita filtru. Jeste vcera jsem se snazil zjistit co me to vlastne pri posledni vymene oleje a filtru teda dali za model? Je to docela spatne pristupne, z vrchu jsou privodni palivove hadicky a cely filtr je v plechovem drzaku s horni zapadkou. Ten plechovy drzak obepina cely filtr, takze ani se zrcatkem, clovek nezjisti, co to je za model. Jedine co jsem zjistil, pri povysunutem filtru smerem nahoru, dal uz vysunuti vadi privodni hadicky, je to opravdu Delphi - tak snad i ten spravny HDF924?
jarda.suchy@post.cz -
superkutil 27.09.08 23:47
« Re: ford mondeo combi
Ahoj, nevím zda jsem ten pravý, ale já bych do TDDI nešel. Je to starší konstrukce a doporučoval bych raději TDCI, ale bacha na problémy se vstřiky a čerpadlem. Z tohoto pohledu, by asi TDDI bylo spolehlivější. Je to ale traktor, není to plnohodnotný C-R ale byl to motor, který Ford začal nabízet v Mondeu v době, kdy nebyl ještě hotov TDCI motor. Motor je hlučný, má vyšší spotřebu, ale spolehlivost horší nebude. -
WinDiesel 27.09.08 10:26
Kafe: to jsou určité testy provedené při 400, 800, 1200 a 1600 barů tlaku v systému. Drift je přechod vstřikovače z jednoho režimu do druhého. Pokud je nesprávná hodnota driftu, vstřikovač je neschopen správně a dostatečně rychle reagovat na pokyny řídící jednotky.
S takovým vstřikovačem budou největší problémy v nízkých otáčkách při nízkém tlaku.