WinDiesel 30.09.08 20:57
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
RADEK1: optimum bude těch 110 kW, pro Tebe bude €5 jistě o něco posílena. Současných 2,2 HDI/TDCi je piezo ale rozhodně ne 2000 bar. S 2000 bary přijdou menší odlučovače částic, které budou krást méně paliva k regeneraci a budou krást méně výkonu svým odporem. -
RADEK1 30.09.08 18:07
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
to WinDiesel :Mám tomu rozumět,že nynější 2,2 tdci je už piezo a tlak je 2000 bar? nebo to teprve přijde a vyplatí se zatím počkat na inovované motory?mě by vyhovovala tak 2,2 ale ještě trochu posílená . těch necelých 130 kw se mi zdá trochu málo. a 2,7 už zase asi bude dost těžší s větší spotřebou a dražším ručením .mám čekat? -
WinDiesel 29.09.08 20:10
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
Superkutil: piezo je rychlejší, takže úplně nepotřebuje ten nejvyšší tlak. Platí ale, že vyšší tlak je důležitější než piezo. Příklad = Mazda 2,2 MZRCD (nový motor) = 2000 bar Denso aktuátor a 137 KW 400 Nm. Toyota 2,2 D4D (inovovaný motor) = 2000 bar piezo a 130 kW 400 Nm.
Pravda ale je, že ne-piezo aplikací zůstane jen málo, menší motory a Mazda, případně 2,0 HDI/TDCi 110 kW DW10C. Všechno ostatní bude piezo.
Delphi a Denso se udrží bez pieza částečně proto, že jsou vstřikovače na výrobu levnější. To ovšem nezanemná že by tyto značky neměly piezo, Denso je vyrábí pro Toyotu a Delphi pro Mercedes - a rovnou 150 kW a 500 Nm z 2,2 CDI !!!!!!!!!! To jsou lepší čísla než u BMW s piezo Bosch. -
WinDiesel 29.09.08 20:03
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
RADEK1: Mno, něco vím....
Stávající 1,8 TDCi (Siemens VDO, nyní Continetal VDO) je 1600 bar piezo, 74 kW, 85 kW a 92 kW, budoucnost tohoto motoru je nejistá.
2,0 TDCi je nyní DW10B PSA-FORD 96 kW, 100 kW nebo 103 kW, v budoucnu pouze 103 kW, zůstává pouze Continental VDO a piezo.
2,0 TDCi bude jako zcela nový motor DW10C PSA-FORD 110 kW zcela přepracovaný systém DELPHI úspěšně 2 roky používaný v Mercedesech a PSA, aktuátor.
2,2 TDCi je a bude Bosch piezo.
2,7 TDCi V6 bych již také vbrzku očekával ve Fordech, Continental VDO, piezo.
Vše se bude odehrávat při tlacích 2000 barů.
Pouze 1,6 HDI-TDCi bude pokračovat na 1600 barů ale podle mne již s piezovstřikováním Bosch.
Mimochodem nový 1,6 TDi VW bude mít také piezo a to Conti VDO. To bude velký soupeř. -
RADEK1 29.09.08 17:44
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
To WinDiesel:víš něco bližšího o motorech pro příští rok . tedy euro 5? také uvažuji o novém mondu a ta nynější 2,2 mě moc nepřesvědčuje.budou ty nové motory už piezo? pokud píšeš že se chystá vstřikovací tlak až 2000 bar mělo by to už být piezo ne?