FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 02.10.08 17:03
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
Ja jsem v 1.8 nejel a ani bych nad ni neuvazoval. Tusim ze uz se stejne neprodava. Me to tahne uz od 1600ot, pod tim je fakt mrtvo.
Spotreba osciluje kolem 7l a jezdim stejne jako predtim.Pri klidne jizde 5.5l, pri dalnicnich rychlostech do 8l.
Olinu stale sedlam - zustala v rodine a tak mam srovnani temer bezprostredni, jelikoz obcas ta auta stridam. Tonik je krabice, Olina je placka.
Vice zkusenosti je v recenzi. Napsal jsem tam uplne vsechno..
-
superkutil 02.10.08 15:47
Za kolik ti jezdí ten S-MAX 2.0TDI? Když jsem o něm uvažoval, tak mi tvrdili, že S-MAX s 1.8TDCI jezdí za 5,9 ale 2.0TDCI jezdí za 7,5 a pokud se motor netočí (1500-2500), tak oba táhnou stejně, spíše ta 1.8 začíná táhnout už při 1600ot a 2.0 až při 2000ot.
A pokud jde o nízkou spotřebu, tak třeba Renault Megane 1.5dCi 73kW kombi jezdí za 4,6litru, zrychlení za 13sec a maximálka 178km/h s tím, že i při 160km/h není nijak moc žravý.
Ale ty EMISE, snaha snížit hlučnost a PDF tu spotřebu fakt hodně zvedá. Přitom ty TDI byly hlučné jen na volnoběh, při jízdě byly tišší jak 2.0TDI.
Jak se ti jezdí s S-MAX v porovnání s Olinou? Myslím celkově i v otázce výkonu, spotřeby, výhledu, předjíždění, topení a ventilace atd. Díky. -
cja 02.10.08 14:56
Holt common rail a snaha o emise dělá svoje. Já se spotřebou víceméně PP vždy o 0,5l optimista. Jinak okol 7l na 100km, když se courám. Navíc teď porovnávám nového Transita co jsem pořídil - předchozí 2,0 TDI 55kW spotřeba v našem režimu okolo 8,0 l +- , nový 2,2TDCI 63kW spotřeba 9,1 +- ve stejném režimu-pravda je to syrový a vyšší bouda, ale i dle VTP je tam rozdíl 1,7 l na 100 km, takže zkrátka je to tak jak píši výše. Pryč jsou doby kdy O1 TDI 66 kW jezdilo za 4l. >:-[] -
"-- skrytý --" 02.10.08 14:13
Hosi nechce se mi tomu verit, ale 2.0 PSA-Ford, co mam v Smaxu zere stejne jako 2.2 v Oline. A to navzdory 200kg hmotnostnimu handicapu a velke celni plose. Na volnobeh klid, pri plnem plynu hlucnejsi, ale jinak vyrovnany chod a rychle reakce na plyn. Kour z vyfuku jsem jeste nevidel (mam DPF) a to ani pri plne zatezi nebo studenem startu.
Pokrok nezastavis..
-
superkutil 02.10.08 12:08
DIM: Stříbrné lišty na dveřích (dolní strana okna) a jsou i u zadního okna. Jedná se čistě o okrasný prvek, který je nacvaknutý na dveřích.
A pokud jde o spotřebu, tak má soused Mondeo kombi z roku 2008 2.0TDCI a je vyděšenej ze spotřeby, pohybuje se mezi 7,5-8litry. Přecházel z Renault Megane kombi 1.5dCi, kde jezdil za 4,5-5,5litru. -
oleowr1 02.10.08 09:46
DIM: PP v mondeu nemám, spotřebu počítám ručně. Vedu si excelovskou tabulku s náklady spojenými s provozem. Od začátku letošního roku jsem ujel 9286km, spotřeboval 553,81l nafty za celkem 19277,19Kč, údržba+mytí+pojistky mě vyšly na 11770Kč. Tedy 5,964l/100km, 2,08Kč/km na pohonné hmoty, 1,27Kč/km údržba.

na popojizdeni v kolone super, ve stavu kdy je clovek utahanej a je rad ze drzi volant super, me to vyhovuje a k razeni jit zpet nechci.
Ale nedoporucil bych to cloveku co rad jezdi drave a dynamicky. Orezava to totiz veskere kopance, jezdi a zrychluje to tak rovnomerne, neco jako vlak nebo metro.
Radit se da i manualne, ale porad je to poloautomat, podtocit se to nenecha a podradi si to samo