FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 03.11.08 10:15
« Startér
Včera jsem chtěl dopřát autíčku trochu hygieny, zastavil jsem se na myčce a když jsem se dostal na řadu startér se sice točil, ale potvora nezaskočil pastorek. Pod kartáče jsme auto natlačili, po vyjetí z myčky na laně nastartovali a zavezl jsem to před servis. Ráno jsem předal klíčky a hrozím se kolik to bude stát. Je to Noname servis, pošlou to na repasi, takže uvidím... -
oleowr1 03.11.08 10:09
« Re: Přídavné topení
Kutil: třeba přestali po faceliftu přídavná topení dělat, když v novějším návodu není o tom zmínka!? Taky jsem o nezávislém topení uvažoval, ale nějak jsem se k tomu nakonec nedostal. Od cizích firem je to podle mně nekřesťansky drahé, ale nevěřím, že originál Ford bude z levného kraje :-) Asi to nakonec udělám tak, že zjistím jak originál funguje (schéma, kde se to našroubuje apod.) a pak se podívám po vrakáčích, není ale čas.... -
cja 02.11.08 20:26
« Re: recenze 2,2 tdci
Radek1: Projeď se tím a pak suď. Jezdil jsem s tímhle motorem, jak v Mondu, tak v S- Maxu, a kromě pocitově nižšího zátahu od spodu oproti naší 2,2 bych řekl, že o žádném pocitu nedostatečnosti , natož problému s převodovkou, nevím. Ale na druhou stranu jsem to neporovnával s vozy jiných značek, ale jen s vozy Fordu. Ale svezení a to by neměl být problém, bych doporučoval, i pro porovnání se Super Béčkem. A pak dej vědět. ;-) -
superkutil 02.11.08 19:00
oleowr1: Mám návod z roku 2006, na přední stánce je napsáno: 100% Ford. 100% spokojenost. :-) a na str. 29 je pokec o ochraně cestujících a bezpečnostních pásech. V celém návodu není ani slovo o nezávislém topení. To že se dělají od nezávislých firem vím, vím i že se dělají teplovzdušné systémy nezávislé na chladícím systému. Jen mi šlo o to, zda Ford nabízí do 2.2TDCI nezávislé topení jako je třeba v 1.6TDCI u C-MAXe. -
RADEK1 02.11.08 18:16
« recenze 2,2 tdci
tak jsem přečetl recenzi nové 2,2 tdci v autodieselu a zdá se mi ,že mondo s tímto motorem a převodovkou nedopadlo nejlépe. trochu zklamání pro mě :-( uvažuji o tomto motoru jako o nástupci mého stávajícího 2,2 a z výsledku jsem trochu překvapen. a verdikt nad převodovkou dodávanou volvem, že je méně přesná mě udivil úplně. naopak jsem četl první recenzi na superba,kde byly zmíněny i nějaké nedostatky naší automobilové ikony :*) -
oleowr1 02.11.08 13:21
Kutil: zkoušíš nás jestli umíme číst "Návod k obsluze", nebo jsi ho k novému autu nedostal? Ve verzi 07/2002cs se na str. 29 píše:
Nezávislé topení - vznětový motor (v závislosti na výbavě): "Nezávislé topení, buď spalující palivo, nebo využívající žhavicí svíčky, pomáhá ohřívat motor a prostor pro cestující. Je zabudováno do chladicího systému a při chodu motoru se zapíná nebo vypíná automaticky v závislosti na teplotě chladicí kapaliny ..."
Z toho plyne, že existuje tato možnost dokonce sériově vyráběná, záleží jen na tom, jestli se vyplatí dodatečně montovat a jestli to autorizované servisy umí, nebo si najít jiné řešení.