"-- skrytý --" 18.11.08 08:57
« Re: Filtr paliva
Radek1: Měl bych dotaz, jaký čistič trysek jsi použil u svého motoru? Přemýšlím, že taky preventivně něco zkusím. Za studena je ten motor hlučnější, když se ohřeje, přede jako kočka od benzínu skoro k nerozeznání. Do nádrže leju Vervu+Vif, před testem v Autodiesel Vpower diesel+Vif. Na palivový filtr se podívám, přiznávám, že jste mě maličko zneklidnili s tím Boschem ;-\, nechával jsem ho měnit ve Fordu začátkem léta, tak doufám, že mám ten správný. Od teď si věci jako olej a filtry budu kupovat sám, což je asi jediná jistota. Smutné, ale je to tak :'-( -
Janerad 16.11.08 20:58
« Filtr paliva
Zkoumal jsem palivový filtr:
1. Je to Bosch. U dvou autorizovaných servisů FORD jsem si nechal ukázat palivový filtr na 2,2 TDCI a oba mi ukázali BOSCH.
2. WinDiesel, proč musí být DELPHI a žádný jiný? Proč ale v servisech nabízejí BOSCH?
3. Zkusím se obrátit na FORD DE a FORD UK, aby mi podali oficiální vysvětlení. S tvými argumenty pro Delphi. Pravda je, že českému Fordu už nevěřím ani ň.
4. Perlička: Také jsem volal náhodně jednomu servisákovi ford, jak poznám originál Filtr paliva a on zcela evidentně zpanikařil a začal cosi blekotat o výměnách pouze vložek a ne celých filtrů apod... Zcela evidentně neměl čisté svědomí...
5. při zkoumání filtru jsem po několikerém vytahování a nasazování urthl 2 ze tří plastových držáčků filtru... Takže musím do servisu pro jiné. :-(
6. Po 1000 km na Želví Power zatím auto nejeví známky nervozity a nic se nehlásí. -
RADEK1 16.11.08 08:57
« Re: Co na to bratříček Ford???
těch 150 kw a 4x4 není podmínkou , ale mondu by slušely. docela se mě (ikdyž nemám tuto značku rád)líbí Insignia od opelu . ta má být 4x4 a nějaké to biturbo bude mít taky. ale stejně další auto bude zase mondo, mazda 6 ,nebo CX . to už je asi předem dáno. :-! -
WinDiesel 14.11.08 20:15
« Re: Co na to bratříček Ford???
Já už jen čekám na CX7 s novým 2,2 dieselem abych to porovnal s Foresterem. Kuga mi nic neříká, ani Tiguan ani Q5. GLK je dobře hranatě ujeté, ale na sídlišti by neobstálo.
Dobře jsem otestoval Legacy a diesel boxer JE ZÁZRAK.
Dnes jsem testoval Kaškaj 1,5 dCi potenciálně pro rodinu a dost dobrý na objem 1,5.

1 - hezké, moc hezké (Renault to dělá také)
2 - jsou dvě věci: A - prvovýroba, B - aftermarket. Do prvovýroby (montáže vozidel) se nakupují nasmlouvané filtry, které se vyrábějí podle dohodnutých specifikací. Do aftermarketu lze !!!! nakoupit i filtry, které splňují požadavky poue prostřednictvím PROHLÁŠENÍ (naše filtry splňují bla bla bla). Ve skutečnosti nelze dosáhnou podobné ceny s náhradní produktem jinak, než ošizením kvality - PROTOŽE ORIGINÁLNÍ FILTR SE VYRÁBÍ V MILIÓNECH !!! Takže pokud chceš mít levný filtr, jehož cena je určována především obrátkou výroby, musíš něco ošidit - materiál, obal, konstrukci. V našem případě materiál funguje asi 5x hůře na 4 mikronové filtraci a více než 20x hůře na 12 mikronové filtraci. Pokud máš zájem, dej mi e-mail a já Ti tam nasypu více.
PERLIČKA - jeden z nejmenovaných autorizovaných servisů FORD přestal odebírat filtry pro Mondeo od Fordu a začal odebírat originály od národního zástupce společnosti Delphi.
3 - udělej to a já Ti poskytnu více údajů
4 - paráda !!! On za to nemůže ale ilustruje to neschopnost zn. Ford
5 - za to se omlouvám - rozhodně trvej na výměně filtru paliva za originál jinak budeš platit po záruce velké peníze - bohužel je to mnohokrát vyzkoušeno...