FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 20.11.08 16:42
« Re: Palivový filtr
Na většinu problémů by pomohla ochrana spotřebitelů ze strany státu nebo nějaká opravdu nezávislá organizace, něco na způsob pojišťovny s pojištěním solidního jednání a ochrany proti podvodníkům. V ČR totiž jedinec vůči velké firmě nezmůže nic. Měl jsem tu čest s firmou TOCAR (M-CAR, autobazar rajská zahrada, autobazar Lhotka, autobazar Černý most nebo jak se nyní jmenují). Jedná se o skupinu lidí, kteří se živí podvody s automobily prodávanými přes jejich autobazary. A i když se kauza řeší již několik let a na celkou skupinu je podáno mnoho trestních oznámení, bylo to 2x řešeno v TV, tak jsou stále na svobodě a stále okrádají další a další důvěřivce. -
g_m 20.11.08 16:23
WinDiesel:
A Tobě, Petře, patří obrovský dík za Tvé poznatky, opět dám na Tebe a až pojedu na další servisku, tak bud' si přivezu svůj koupený Delphi filtr 924 a nebo si jej nechám objednat (a namontovat, s tím, že si na to dohlédnu) od servisu, pokud ho teda budou schopni sehnat.
Za tvé know-how Ti ještě jednou děkuju, zrovna Ty tady předvádíš to fér chování, které se dnes už nikde nenosí. -
g_m 20.11.08 16:12
« Re: Reklamační podmínky Ford
Zdravím všechny po delší době.
DIM, romik2:
Chlapi, souhlasit s vaším názorem, že vás v podstatě nemusí zajímat, co za filtr máte v autě by mělo také znamenat, že tady na fóru byste ani neměli cokoli řešit, ne?
Ovšem nezaložil jej právě DIM?
Zde musím souhlasit s kutilem a jeho názory na dnešní kult okrádání od všech okolo, neb je to bohužel tak.
Čili nepostarám se sám, mám problém.
A netýká se to jen našich aut, jde přeci o potraviny, které můžeme dnes kupovat v obchodech (např. x-krát překročené limity jakýchsi karcinogenů v oříšcích), plastové hračky či teploměry pro děti z Číny (hračky se lámou, kousky jsou vdechnutelné, teploměry měří plusmínus autobus.) ...
Ani se mi nechce pokračovat, je toho dost.
A kupujete to? Pokud se tento šmejd bohužel "podaří" koupit, tak po shlédnutí upozornění např. ve zprávách to jdu vyhodit. Ale podle vás je to v obchodě, tak by to mělo být O. K. a já bych se na nějaká varování ve zprávách mohl vys.rat.
Jinak - mám na svém Mondeu TDCi 96 kW (2006, Euro IV) najeto nezmála 40 tisíc, nemám jediný problém (jo, vlastně asi dvě prasklé žárovky v zadním světle... :-) ). Tankuju už asi rok výhradně TopQ diesel od Benziny a to na frekventovaném tahu, přesně tak, jak mi doporučil majitel dealerství Ford.
Kdybych nedělal filtr co 20 tisíc a netankoval tam, kde tankuju tak jsem přesvědčen, že bych už cáloval...
Resume: mám za to, že jsem si svou starostlivostí ušetřil dost peněz. -
WinDiesel 20.11.08 16:06
impaler: Ke změně dodávaného filtru došlo teprve asi tak před 4-5 týdny... Dnes, pokud si kdekoli objednáš filtr pro své Mondeo s motorem PUMA (FORD, vstřikování Delphi), dostaneš automaticky v krabičce Ford filtr Bosch pro motor DW12 (PSA-FORD, vstřikování Bosch) a budeš ošizen minimálně o recirkulaci paliva zabraňující ucpávání filtru v zimě.
Teď už to vím najisto. Vypátrali to tady někteří diskutující kolegové a mám to již ověřeno. -
WinDiesel 20.11.08 15:50
DIM: vidím, že Ti to přece jenom nedošlo. Všechny automobilky mají předepsaných 60000 km. To znamená, že i když Ti vstřikovače neodejdou do 100000 km, odporoučí se Ti jen o něco málo později. Viděl jsem hodně Mondeí a ani jedno (pardon, jedno) nebylo v takovém stavu jako to moje. A nedělej si iluze - ostatní značky v tom jedou taky, nepolepšíš si. A zapomeň na benzín - tuhle jsem na jedné Toyotě napočítal 6 lambda sond... :-( -
impaler 20.11.08 15:41
« Palivový filtr
Právě jsem zrcátkem našel DELP...pak byla hadička a nechtěl sem s tím hejbat. Takže myslím, že dobrý. Naposledy měněno, tedy mělo být, u chlapců v Novém Jičíně téměř před rokem. Mám před další garančkou, tentokrát v Belgii, takže si vyžádám opět Delphi a případně povím, co tady vědí o Boschi. -
"-- skrytý --" 20.11.08 15:35
Měnil jsem filtr vždy po 20-ti tis., dělal jsem to i u benzínu, i když se to nemusí. Myslím, že jsem z těch uživatelů, kteří poslouchají, co se s jejich autem děje a dělají víc než běžný motorista, o auto se starají. Když jsem toto říkal spoustě kolegů, co jezdí ve fordech, ale v benzínu, tak mi ani nechtěli věřit. Souhlasím s tím, že mne vůbec nemusí zajímat, jaký je tam filtr a jakého typového označení, jestli tankuji na Shellu nebo na Benzině nebo OMV, jestli jsem z vesnice či z velkého města a jestli vypadám jak podivín, když cosi liji na benzince do nádrže. Chci jenom, aby auto sloužilo alespoň dva roky.
Ztráta důvěry, je to výstižné, ale zamrzí to, i vůči servisu, který se chová korektně, ale taky s tím nic nenadělá. -
DIM 20.11.08 15:17
Ford předepisuje v ČR 60 tis km. Turecko mě nezajímá...... Nakonec vůbec nemusím vědět , že tam nějaký filtr je. Už Ti to dochází ?? :-)
Automobilky mají problém, když se jejich auto přestane prodávat......A pokud bude po dvou letech zhuntované, tak je to dobrý důvod pro ztrátu důvěry.