superkutil 15.12.08 11:38
« Re: Mondeo není pro běžný život.
WinDiesel: Ta 1.5dCi je asi ta, co se dává i do Renaulta. Pokud ano, tak ji znám z Megane a je to úžasnej, živej a úspornej motor. Měl jsme možnost jezdit s Nisan X-trail a překvapila mě hlučnost a poskakování auta. To třeba Fuga nebo Koleos se chovají lépe. Ale tvé pocity chápu, měl jsem možnost jezdit na horách se Subaru Forester 2.5Turbo 4x4 a nemohl jsem se nabažit, ale byl kamaráda a tak jsem ho musel vrátit. >:D -
cja 15.12.08 09:04
« Re: admin: PORUCHA?
A teď je náhle vše v pořádku.
Protože při čtení diskuze na tomto foru občas mívám záchvaty obav co se objeví na motoru - vstřiky mě lehce straší :-) , tak teď po několika nepříjemných zvucích a kolísání volnoběhu, dým při startu, při pomalém přidání plynu na volnoběh výrazné vibrace motoru, tak jsem zajel do servisu - diagnostika nic neukázala, vše OK ,... tak asi žhavicí svíčky - uvidíme co mě při převzetí vozu čeká :-) . -
"-- skrytý --" 13.12.08 10:06
« Olej + palivovy filtr pro 2.2TDCi Euro4
Tak kolega udelal pokusneho kralika a byl v servisu u Charouze na beznou vymenu palivoveho filtru a oleje.
Filtr jsme kontrolovali a dali tam original DELPHI HDF924 opravdu novy (stary byl tovarne oznacen na jinem miste a zaprasen).
Akorat nechapu, kontrolovali jsme fakturace na motorovy olej a ty se zatim u tri vymen ze ctyr pokazde lisi!
2x5W40 a 2x5W30 - z toho
1x5W40 (nejaky Motorcraft)
1x5W30 A1 (asi Castrol A1)
1x5W40 SLX (asi Castrol SLX)
1x5W30 A1 (asi Castrol A1)
Posledni tri jsou plna syntetika!
Ten prvni nevim?
Nekde jsem cetl ze motory 2.0 a 2.2TDCi nejsou tak narocne na extremne kvalitni oleje jako jine motory?
A co taky udela s motorem pokazde jiny olej?
Je to nejaka zavazna chyba nebo se nic tak hrozneho nedeje.
Zkontroluju i sve faktury a dam vedet, zatim jsme oba jezdili do stejneho servisu.
WinDiesel 12.12.08 12:20
« Re: Slíbený follow-up - garančka a palivový filtr
PepeCarrita:
Původní common rail pro Hondu byl vyráběn v Japonsku a byl snad nejlepší ze všech. Pro druhou generaci je vyráběn v Evropě a už to nebude ono, kvalita ani spolehlivost.
Motor již nemá tak tichý chod a není tak kulantní, psali o tom myslím v Autodieselu. -
WinDiesel 12.12.08 12:17
« Re: Slíbený follow-up - garančka a palivový filtr
DIM: hodně mne překvapil, asi toho nechci zas až tam mnoho ale pocitově je perfektní. Zatáčky pohoda. Jasně, řízení je přeposilované, ale zase to parkování je lahůdka. Do města opravdu dobrý.
Dnes jsem se rozjížděl ne mokrém sněhu do příkrého kopce a i když je to dvoukolka, rozjezd neuvěřitelný, bez prokluzu (pravda mám opravdu řácké zimní gumy).